Keskustelut Metsänomistus kesähakkuut

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 70)
  • kesähakkuut

    Heinäkuun Metsämakasiini lehdessä oli haastateltu Suomen suurimman metsäkonepalvelun tj.Timo Tolppaa 60v.juhlan aikaan.

    Hän on huolissaan töiden kausiluonteisuudeta.Pitäisi saada kesälemikoita enemmän jotta työtä riittäisi ympäsrivuotisesti.Kehityksenä on telakonetyyppiä.

    Hän pohtii,että yrittäjiä on liikaa.n.4000 joista pitäisi vähentää useampi sata jotta töitä riittäisi.Jäinkin miettimään olisiko vähennystä tehtävä sen yhdenketjun yrittäjistä vai suurimmista.Ovatko metsäfirmat omistaan jo vähentäneet.Kilpailuhan sen viimekädessä ratkaisee.Mitä tuumivat metsän-omistajat.kesä vai talvi

  • TTL

    Lisään tähänkin, jotta mittasuhteet hahmottuvat: Esim. UPM voisi maksaa kaikelle Suomesta ostamalleen kuitupuulle kantohintaa 50 euroa/kuutio ja yhtiö tekisi edelleen merkittävää voittoa.

    Nythän keskimääräinen kuitupuun pystyhinta on alle 20 euroa/kuutio.

    kuusessa ollaan

    Tolppa on itse todennut kausiluonteisuuden ongelmaksi sahojen kesähuoltojen ajan, silloin tukkipuuta ei voida hakata. Siksi pitäisi hakata kuitupuuta tai tehdä muuta. Koneissa seisovan pääoman korot juoksee koko ajan, eli miesten työllistäminen on vain osa ongelmaa.

    Telakoneita on jo olemassa, mutta jostain syystä Tolppa ei kuitenkaan ole ostanut sellaisia…

     

    sitolkka

    Monessa hommassa ne kalliit koneet joutuu seisomaan kun töitä on vain kausittain. Ei metsäala mikään erikoisuus ole. Taksoissa vain tulee sekin huomioida.

    Rane2

    Harvennuksiahan ei pitäisi tehdä ennen juhannusta kuoren irtoamisen takia.Voi olla että tästä on lipsuttu.

    suorittava porras suorittava porras

    On lipsuttu!Koko kesäkuu töissä . Eiköhän se riitä , että konekuskit syljeskelivät kattoon 1,5-2 kuukautta huhti-toukokuussa . Lisäksi vuodenvaihteen joululahja yrittäjille ja kuljettajille on marras-joulukuun kestävä ”taseseisokki” , joka tulee aina pyytämättä ja yllättäin . Tätä souta on jatkunut jo useita vuosia . Kun toiset on kesälomalla on konemiehet metsässä.

    savo'ttamies savo’ttamies

    Tuntuu ,että nämä tolpot ja suorittajat syyllistää olosuhteista metsänomistajia.

    Kausiluonteisuus pitäisi olla tiedossa  jo koneita hankiessaan.

    Ei se uusi ilmiö metsäalalla ole.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Eipä asfalttiakaan vedetä talvella, hiihtokeskuksissa ei lasketella kesällä, yms. Kyllä puutkin joutaa hakata pesimäaikojen ulkopuolella. On nimittäin paljon lyhempi seisakki.

    kuusessa ollaan

    Tolppa on vahvasti mukana koneyrittäjien liiton toiminnassa ja näkee sieltä alan kannattavuuden ongelmat. Nyt alkaa tilanne olla se, että olosuhteista (pehmeitä maita ja pieniä kuvioita) johtuen koneiden koolla ei saada kannattavuutta nostettua. Ruotsissa sama tilanne, vaikka siellä suuria metsäyhtiöiden työmaita.

    Keski-Euroopassa puuston keskikoko paljon suurempi, muuallapäin taas korjataan erittäin tehokkaalla ja karulla kokopuumenetelmällä.

    Suomen metsätalous on kääntymässä kohta puutarhanhoitoon verrattavaan askarteluun, etenkin jos erilaiset keräilyhakkuut lisääntyy. Se tarkoittaa kahta vaihtoehtoa: Joko puusta ei metsänomistaja saa rahaa, tai puuta ei kannata korjata. Jos puuta ei saada Suomesta, sitä tuodaan muualta tai pistetään vanhempia tehtaita kiinni. Julmaa, mutta hyvin mahdollista.

    Potin metsänomistajapäässä kerää ne, joilla on korjattavaksi hyviä leimikoita. Jos haluaa askarrella, silloin on oltava valmis maksamaan siitä.

    -Artisti maksaa-

     

    Pete

    Kausivaihtelun tasoittamiselle on monta perustetta ja työvoiman saannin turvaaminen ei ole niistä vähäisin. Kaikki meistä varmasti arvostavat sitä, että työtä on tarjolla edes jotenkuten tasaisesti ja lomaakin on suunnilleen ennakoitavasti.

    sitolkka

    Niimpä. Monella muullakin alalla joutuu keksimään muita töitä kausivaihtelun takia. Metsäkoneyrittäjät ei vissiin osaa tai halua mitään muuta tehdä kuin marista.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 70)