Keskustelut Metsänomistus kesähakkuut

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 70)
  • kesähakkuut

    Heinäkuun Metsämakasiini lehdessä oli haastateltu Suomen suurimman metsäkonepalvelun tj.Timo Tolppaa 60v.juhlan aikaan.

    Hän on huolissaan töiden kausiluonteisuudeta.Pitäisi saada kesälemikoita enemmän jotta työtä riittäisi ympäsrivuotisesti.Kehityksenä on telakonetyyppiä.

    Hän pohtii,että yrittäjiä on liikaa.n.4000 joista pitäisi vähentää useampi sata jotta töitä riittäisi.Jäinkin miettimään olisiko vähennystä tehtävä sen yhdenketjun yrittäjistä vai suurimmista.Ovatko metsäfirmat omistaan jo vähentäneet.Kilpailuhan sen viimekädessä ratkaisee.Mitä tuumivat metsän-omistajat.kesä vai talvi

  • arto arto

    EU:sta uusi tiukka metsälinjaus – Meppi Ylellä: ”Me joudumme sijaiskärsijöiksi, kohtuuton taakka” Siihen tulee pelastus EU;sta

    jees h-valta

    Erotkaamme eu:sta ja ruvetkaamme laittamaan metsätaloutta ympärivuotiselle uralle. Brittien kaas jo oma sopimus kuitenkin tehdäänkin ja siitä on helppo jatkaa muihinkin vientimaihin kahdenkeskisillä sopimuksilla.

    Petkeles Petkeles

    Taas on kotimainen edunvalvonta hoidettu nappiin. Epäilemättä oma eräiden euromeppiemme muodostama viides kolonna on nyt tyytyväinen.

    sitolkka

    Yrittäjiä on epäilemättä liikaa. Jos pihalle potkitaan, niin lähtijät tietenkin yhden hakkuukoneen omistajia. Kesähakkuissa tulee helpommin kaikenlaisia vaurioita ja tuhoutuu metsälintujen pesiä. Eli vähän huono juttu. Puun laatukin voi sahatavarana olla huonompaa.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Kaikkia eläimiä, mutta varsinkin pikkulintujen pesiä/poikasia kuolee valtavat määrät kesähakkuissa. Minusta kesähakkuut pitäisi kieltää toukokuusta heinäkuun loppuun. Kaiken lisäksi pahinta tuholaisaikaa.

    Puuki

    Lintujen pesintä kyllä häiriintyy kesähakkuissa, vaikka suurin syy monien pikkulintujen vähenemiseen onkin etelänmaiden ihmisten tapa pyydystää niitä verkoilla ruoaksi tai muuten jopa huvikseen tappaa ampumalla. ( Ei sillä että se oikeuttaisi kesähakkuut täällä.)

    Herkemmin tulee korjuuvaurioita puihin harvennushakkuissa  kasvun aikaan kuin talvikorjuussa. Lahottajasienet tarttuu helposti ym. tuhot lisääntyy.

    Jos yrittäjiä tai paremminkin koneketjuja on vähän niin kausiluonteinen metsälle sopivampi  korjuu käy entistä hankalammaksi toteuttaa. Koneiden monipuolisempi käyttö kesäkeleillä esim. taimikon varhaishoitoihin ja istutuksiin, joita on jonkin verran tehtykin, voisi lisätä yrittämisen kannattavuutta.

    Pete

    Kuinkahan suuri osa metsä-alasta avohakataan tai edes harvennetaan pesintä-aikaan? Uudistushakkuita tehdään noin 140 000 hehtaarin alalla vuosittain. Jos näistä 30 000 hehtaaria osuu pesintä-ajalle, niin se on 0,13 prosenttia metsäpinta-alasta, eli 22,8 miljoonasta hehtaarista. Toisin sanoen  99,87 prosenttia metsäpinta-alasta ei uudistushakata vuosittain.

    Inhimillisesti ajatellen uudistushakkuu on tietysti pesiville linnuille katastrofi, mutta mittasuhteet on hyvä tiedostaa. Pesiä tuhoituu luonnon ilmiöiden takia varmasti monikymmenkertaisesti vuosittain ja pääsääntöisesti linnut ehtivät pesiä uudestaan.

    suorittava porras suorittava porras

    Timo Tolppa totesi koneiden käyttämisen taimikonhoidossa ja istutuksissa kannattamattomaksi. Kertoo asian suoraan niin kuin se on vuosikymmenten kokemuksella edellä mainituista työlajeista . Menetelmiä on kehitelty ensimmäisena juuri Metsäkonepalvelun työmailla .

    PS. Itsekin olin mukana eräässä projektissa vuosituhannen vaihteessa koskien energiapuun korjuuta ja nuoren metsän kunnostusta monitoimikoneella .

    sitolkka

    Eli metsäkanalintujen pesiä ja hakkuuvaurioita saa ja pitää joidenkin mielestä aiheuttaa siksi, koska suomen kesä on niin lyhyt, että koko maata ei keritä raiskata. Siinäpä hyvä syy. Minä jos menen ja otan telkän pöntöstä perinteiseen tyyliin munia ruuaksi keväällä ja naapuri soittaa poliisit, niin saan sakot. Siitä huolimatta että pesintä ei tästä edes tuhoudu. Toinen saa sen sijaan rysäyttää koko pesäpuun kumoon ilman seurauksia.

    Puuki

    Koneiden ja työn hinta on noussut huimasti verrattuna kantohintoihin, joten ei ole ihme että konetyökin metsissä käy helposti kannattamattomaksi.

    Pitäisi siis saada metsänkasvatuskuluja alemmas ja/tai kantohintoja nostettua, jotta hommalla olisi jatkuvuutta. Voitot kasautuu suuryhtiöiden pörssikursseihin ja osinkoihin, joista vois vähän tinkiäkin, jos ajateltaisiin myös tulevaisuuden puuhuoltoa yms.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 70)