Keskustelut Metsänhoito Kesähakkuu ja kantokäsittely

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 69)
  • Panu

    Kantokäsitteluaineen peittoa kannattaa käydä itse tutkimassa hakkuun jälkeen. Itse olen huomannut, että pienemmät kannot jäävät helposti vain osin käsitellyiksi, niiden osalta se osakin voi kuitenkin riittää.

    mehtäukko

    Jos on tutkittava, niin samana päivänä.

    Puuki

    Hyvin se näyttää pysyvän väri kannon päässä ,ainakin jos ei sada hakkuun aikaan.   Keskellä isoa kantoa pyöreä korea täplä ja reunat puhtaat. Siitä voisi tehdä vaikka valmiin maalitaulun , kun sahaa kiekon irti.

    Metsuri motokuski

    Se kantokäsittelyn väriaine näkyy hyvin ja pitkään siinä kuolleessa ydin puussa. Reunaosilla väriaine alkaa haalistumaan jo tuntien kuluessa.

    Puuki

    No ei se väri häviä päivässä sieltä kannon reunoiltakaan jos olisi sinne suihkutettu.  Korjuun jälkeen heti kävin alueen katsomassa läpi.  Muuten oli tehty ihan hyvin kantojen suojaus mutta isoimpiin kantoihin ei ollut riittänyt tököttiä kuin keskelle.  Kuusella  ei ole erillistä  sydänpuuta kuten  männyllä.

    Panu

    Vähän vaikea uskoa, että sahaava laippa onnistuisi piirtämään aineella maalitaulun. Kallistuisin Motokuskin selityksen puolelle, olen itsekin nähnyt noita maalitaulun näköisiä kantoja. Kanto kyllä voi muistuttaa heti käsittelyn jälkeen jo maalitaulua kuten moto-videoilta näkyy. Aine tarttuu eri tavalla sydänpuuhun kuin pintapuuhun.

    Puuki

    No ei voi olla niin iso ero kuin oli. Selvä raja tummanvioletti väri  ja ulkoreuna aivan puhdas puu ilman mitään väriä tai pinnan muutosta. Jokin ero siinä olisi käsittelemättömän ja käsitellyn välillä.  Eikä kuusella ole sydänpuuta ensin 45 cm ja sitten 20 cm (lpm yht.) ulkoreunalla erilaista puuainesta.

    Jätkä

    Puuki. Oletko ihan varma, että kuusella ei ole sydänpuuta?

    Jos ei ole, niin se on sitten sydänpuun osalta ontto. Jos kuusi on tyvileikoltaan 65 cm, niin siinä on ihan helposti 45 cm sitä kuollutta puuta, joka on huomattavasti kuivempaa. Jopa koivussakin on sydänpuuta, vaikka se ei erotu mitenkään pintapuusta.

    suorittava porras

    Urearuiskutus ei tee” maalitaulua”. Vajaa ruiskutus näkyy siten ,että väriä ei ole tullut yhdelle reunalle reunaan asti tai ruiskutusreiän ollessa tukossa jää johonkin kohtaan kantoa valkea puolikaari. Näin tapahtuu ,kun urea levitetään laipan kautta.

    Kyllä siellä ulkokehälläkin ureaa on sama määrä ,vaikka kannon keskiosa värjääntyy tummemmaksi. Pieniin runkoihin osuma saattaa olla joskus huono.

    tamperelainen

    Pilaako käsittelyn aikainen tai heti senjälkeen tuleva sade ureakäsittelyn tuloksen ?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 69)