Keskustelut Puukauppa Kesä-vai talvihakkuu?

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
  • Kesä-vai talvihakkuu?

    600-700 mottia laadukasta kuusitukkia kovalla pohjalla,paikasllistien varrella,ajomatka pisimmillään n 300m.Metsässä ei lahoa ole tavattu.Parempi hinta ja ostajien kiinnostus kesähakkuuseen houkuttaa.Olisiko kuitenkin tyydyttävä talvihakkuuseen juurikääpäriskin takia ?

  • Visakallo

    Eniten kasvavalle puustolle vahinkoa aiheuttavia juuristovaurioita syntyy, jos ensiharvennnuksessa ei tehdä riittävän leveitä ajouria, vaan lähdetään pujottelemaan puiden välissä. Tämä asia on kyllä hyvin tiedossa, mutta joskus vaikea tunnustaa, koska syyllinen saattaa katsella peilistä.

    pikkutukki

    Muutama kesähakkuu ollu , kokemukset huonot . Kesähakkuukohteella ei saa olla heikkoa kohtaa . Jos kesähakkuu sovittu tahtoovat sitten hakata vaikka olisi kuinka vesikesä .

    Tolopainen

    Tänä kesänä talvihakkuukelit jatkuu Itä-ja Pohjois-Suomessa heinäkuulle, saattaa roudaton ja lumeton aika jäädä todella lyhyeksi. Onneksi ilmasto on lämmennyt muuten pohjois-Suomesta ei lumet sulaisi koko kesänä.

    metsä-masa

    Itä-Suomessa on jo pitemmän aikaa ollut paras kysyntä ja hintataso  ennen kesälomia. Tällä kertaa kuusileimikoiden kysyntä on hyvässä nosteessa ja kiinnostus näyttää menevän pitemmälle kesään.

    Korjuun kannalta täällä olisi kesäleimikoita  korjattavaksi paljon enemmänkin, mutta vanhentuneet ja kevyt rakenteiset metsäautotiet on siinä pullonkaulana.

    Tamperelaisen leimikkoesimerkissäkin hinnanseuranta kannattaa, kelirikkoleimikoille yleensä on nopea korjuu ja onhan siinä syksyllä korjattuna, jo tonnin verran uutta kasvuakin.

    Ostajan takuuhintajärjestelmä turvaa tietysti hinnan nousun kesän, syksyn- ja loppuvuoden aikaan, hintojen tarkastus mahdollisuus taitaa olla lähinnä hoitosopimus tiloille, isoilla ostajilla.

     

    Makarov

    omien kokemuksien mukaan ero hinnassa on n.2-5€ motille. Elikkä varsin hyvän tilin pystyy tekemään leimikoilla jotka saadaan siirrettyä kesäleimikoksi.

    Harvennuksista on kyllä myös huonojakin kokemusia joista on yritetty ottaa opiksi esim. nyt on parin vuoden sisään tulossa männikön kakkosharvennusta n.20ha . Joten olenkin jo hakkuualueille teettänyt muiden hakkuiden yhteydessä muutaman tienpätkän jotka ovat n.200-300m pitkiä. Joille on sitten tuossa varmaan tänä tai ensikesänä tarkoitus ajattaa mursketta. Jolloin leimikon saa korjattua ilman suurempia maastovaurioita. Tiet halkaisevat leimikon keskeltä niin ajo saadaan järjestettyä ettei tarvi porkata maastoa nurin.

    Tuossa syksyllä möin päätehakkuun yhteydessä pienen ensiharvennuksen jotka hakattiin heti. Harvennuskuidun hinta oli 14e. Muutaman viikon päästä kyselin talviharvennuksen hintoja. Tarjottiin 8-9e. Että kyllä niitä kannatta siirtää jos mahdollista.

    metsä-masa

    Leimikoiden valmistelu ennakkoon on juuri tätä, saa rahallista hyötyä, tiestö paremmin palvelemaan tilan tarpeita ja hyvän mielen.

    Täällä päin sahureilla näyttää menevän varsinkin nuoret harvennukset helpommin kesäkorjuuseen, sahanseisokkiaikaan, koska niistä ei kerry yleensä tukkia ja kutu pinot on jo ötökkälain ulkopuolella.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)