Nimerkkini Metsäkupsa tulee siitä,että mielellään kupsan omistamissani metsissä harvasa päivä.Pyrin täydelliseen lopputulokseen,joka antaa tyytyväisen mielen.Tuleehan sitä tyhjän työtäkin tehtyä,mutta pääsääntöisesti hyödyllistä kupsamista.
Meitä monia varmasti kiinnostaa Antonin tavattoman suuri omanarvontunne. Juontaako se jo lapsuudesta, vai onko se kehittynyt myöhemmällä iällä? Onko elämässä tullut sellaisia saavutuksia, jotka vat johtaneet tähän tunteeseen? Ainakaan kirjallisen ilmaisun perustella täällä palstalla ei näiden vuosien aikana ole ilmentynyt kovinkaan merkittäviä ja uusia asioita.
Puuntakunen on kiinnittänyt huomiota samaan asiaan kuin moni muukin täällä. Antonin puunkasvatus-, kettu-, myyrä-, susi- ja hirvijutuissa ei ole ollut kovinkaan merkittäviä avauksia ainakaan sellaisten ihmisten keskuudessa joilla on vähäistä enemmän puuntuotantokokemusta. Sen takia hän voisi lopettaa turhan uhon voisi saman tien.
Miisulle vastauksena Metsäkupsa nimimerkki sanasta,olen ajatellut sen kupeksien (tarkoitan jonkin sortin metsänhoito toimenpiteitä),liikun metsässä yleensä jokin työvälineen kanssa.Metsässäni liikuessa kädessäni on esim. vesuri kädessä,jolla kopsasen jotakin risun raippaa tai oksaa.Terveyden salliessa mieli tekee, aina kun on mahdollista metsään ,joten on mahdollista noutaja tulee aikanaan metsämaastossa.Kaatumiset ja kompastelutkin ovat olleet jokavuotisia lapsuudesta lähtien,aloitin 7-vuotiaana metsätyöt majan rakentamisella.
Ei ole varsinaista tarinaa. Kun palstaa uudistettiin, oli rekisteröidyttävä. En juurikaan miettinyt, mikä olisi kuvaava nimimerkki – jostain alitajunnasta puksahti tämä kisi. Ajattelin, että lyhyt on näppärä ja pieni on kaunista. Toki on todettava, että meillä on Miisun kanssa jotain yhteistä.
Metsäkupsa-nimimerkki on jo aiemmin kiinnittänyt minunkin huomiota; nyt kun saimme perusteellisen selityksen häneltä, huomaan intuitioni tuosta sanasta ’kupsa’ osuneen juuri oikeaan. Hauska nimimerkki!
P.S. Tämä post skriptum on tarkoitettu vain Miisulle, muut hypätkööt yli!
Tuosta sinun nimimerkistä ’Miisu’. Ensialkuun, kun ML:n palstaan tutustuessani näin nikkisi, olin vähän vaivautunut. Nimittäin, kun olin lapsi, meillä päin käytettiin sanaa miisu naisihmisen jalkojen välissä olevasta intiimistä alueesta. Silloin sillä sanalla oli kylläkin perusvireeltään sangen positiivinen sävy, kuitenkin siihen sisältyi ripaus härnäävää ilkikurisuutta. Nythän tuo oikein onnistunut kuvavalintasi johtaa ajatukset kerralla toisaalle.
Miisulle:
Saattaa olla niinkin, että tuota kaunista kutsumanimeä käytti vain meidän ikioma sukumme ja nimenomaan äidin puolelta periytyen. Levätkööt he rauhassa.
Härnäämisestä: Harkittu härnääminen on huonoa käytöstä, eikö? Joskus saattaa kyllä tulla härnänneeksi tahtomattaan, kun ei tiedä toisen herkkiä kohtia. Muutamalla täkäläisen seurakunnan jäsenellä näyttää (näytti) olevan melkoinen härnäysmentaliteetti – harjoitus tekee siinäkin mestarin.
Oletko jo paljastanut palstalaisille kisusi iän? Näyttää aika nuorelta kuvassa.
Tämä nimimerkkini on peräisin yhdysvaltalaisen kirjailijaneron Cormac McCarthyn loistavasta teoksesta: ”Menetetty maa”. Siitä on tehty myös elokuva, joka tosin on vain kalpea varjo tuosta kirjasta.
Opus on erittäin monitasoinen ja -ulotteinen ja sen voi ymmärtää tuhannella eri tavalla. Mutta mitä kirjailija itse tarkoittaa, onkin sitten ihan oma juttunsa.
Mutta tuo kirjan nimi on erittäin osuva. McCarthyn 2006 ilmestyneessä kirjassa ”Tie” selviää, mitä tuo menetetty maa tarkoittaa.
Tarinan kertojanääni vanha seriffi Bell kertoo Chigurhista:
”Tuolla jossain odottaa aito ja elävä tuhon profeetta enkä minä halua kohdata häntä. Tiedän että hän on todellinen. Olen nähnyt hänen kättensä jäljen. Olen kerran astellut niiden silmien editse. Se sai olla laitimmainen kerta. En aio lähteä siihen leikkiin ja nousta häntä vastaan”.
Aukusti on kertonut nimimerkkinsä tarinan toisessa ketjussa: Miksi ”Vaarista” tuli ”Korpituvan Taneli” otsikolla ” Miksi sitten Aukustista tuli Aukusti ” 05.05.2012.
Terveisin ”Onnelllinen Aukusti”
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään