Pääsääntö lienee nykyisin erossa yhteishuoltajuus. Perheitä pitää tukea ja huomata että sama sapluuna ei sovi kaikille. Eikö harrstelijankin mielestä ero ole lapsille parempi ja mahdollinen uusi isä- tai äitipuoli kuin riitaisessa kodissa asuminen? Kuulemma jo viisivuotiaasta pystytään ennustamaan kenelle tulee myöhemmin elämässä ongelmia. Sitä ennen pitäisi jo tehdä korjaavia tukitoimia.
Tulevaisuudessa työmarkkinoille vaaditaan kykyä elinikäiseen oppimiseen. Ei riitä että on käynyt lastentarhan, koulut ja ammattikoulun.
Yhteishuoltajuus ei tarkoita yhdenvertaista huoltajuutta, 98% äiti on lähivanhempi, jolle lapsi virallisesti merkitään ja jonka osoite on lapsen osoite ja äiti voi päättää käytännössä kaikesta lasta koskevista virallisista asioista, kuten päiväkodista ja koulusta. Hänelle on aina tarjolla ilmainen oikeusapu, jos haluaa korottaa elatusmaksuja. Hänelle maksetaan lapslisät, vaikka olisi huoltajuus 50/50, mies joutuu maksamaan elatusmaksuja ja osallistumaan jopa exän ja hänen uuden miehensä asumiskuluihin. Toisinpäin mitään makuvelvollisuuksia asumiskuluihin ei ole.
En missään tapauksessa menisi nykyisen lain vallitessa avioliittoon, eikä miehet yleensä avioidu kuin kerran, siinä on maksamista loppuiäksi.
Ei mene käytännössä noin ainakaan Espoossa. Molemmat vanhemmat saavat osallistua päätöksentekoon jos on yhteishuoltajuus. Lapsen virallinen osoite ei tätä muuta.
Jos äiti allekirjoittaa kaupungille anomuksen esim. päiväkodista ja koulusta miten tuhon päätöksentekoon mies saa osallistua muuten kuin sanomalla kyllä. Virallisia papereita voi tehdä vain lähivanhempi lapsen puolesta. Lapsen asuessa puolet ajasta isänsä luona elatusmaksuista saa vähentää 50€/kk. Näin kohdellaan miehiä 2000-luvulla Suomi nimisessä tasavallassa. Miksi miehet hyväksyvät tällaisen epätasa-arvoisen noyryyttävän kohtelun.
Tolopainen on luultavasti eronnut mies. Kommentit viittaavat siihen suuntaan. Mitähän se muuten tarkoittaa, kun Tolopainen kirjoittaa, että miehet eivät yleensä avioidu kuin kerran? Ei kaikille eronneille naisille riitä poikamiehiä.
AJ; ” Tulevaisuudessa työmarkkinoille vaaditaan kykyä elinikäiseen oppimiseen. Ei riitä että on käynyt lastentarhan, koulut ja ammattikoulun.”
Nytkö se on keksitty? Vai onko se punavihreiden koko ajan huutama idea , että koulutuksen kunnia on palautettava?
1973 minut pyydettiin osa-aikaiseksi oppisopimuksen tarkastajaksi. Lastentarhoja oli, samoin kouluja jotka oppisopimukseen tulevat yleensä olivat käyneet. Siellä opeteltiin uuteen työhön. 1980- luvulla teemana oli monimuotokoulutus ja elinikäinen oppiminen. Joensuun yliopistossa 1982-83 siihen jopa koulutettiin. Ja se oli työorjentautumisprojekti Tanskan, Ruotsin ja Norjan kanssa.
KK:lle Jos Lestatiolaiset elävät näin, niin on hyvä, että perheet hoidetaan ja lapsiakin saadaan. Itse kiroilen, ryyppään ja nu…. joten ei ne minua varmaan huoli kuin pelastuksen kautta 🙂
Avioliittojahan on jo vuosikausia tullut vähemmän ja vähemmän, eroja taitaa olla vuosittain enemmän. Erään tuttavan murkkuikäistä poikaa jututin eilen – laitettiin yhdessä mopo käymään. Pojan äidillä oli pitemmässä suhteessa nyt 4. mies menossa ja siksi poika viihtyikin enempi mummunsa luona vapaa-aikoinaan.
Olen edelleen sitä mieltä, että vakisuhteeessa elävä perhe, joka on hankkinut oman asunnon, auton ja mökinkin, on yhteiskuntajärjestyksen vuoksi valtiolla hyvä veron maksaja, eikä mielellään mene hihhuloimaan turuille ja toreille!
Olitko harrastelija Joensuun yliopistossa 1982? Minä aloitin silloin metsäopinnot.
Hyvä jos täydennyskoulutusta on saatu jo aiemmin aikaan. Ennen usein riitti kun opiskeli yhden ammatin, loput oppi töissä. Nykyään jos tippuu kyydistä eli syrjäytyy nuorena, mukaan on myöhemmin vaikea hypätä.
”Haittamaahanmuuttajistakin” osa olisi varmasti motivoituneita oppimaan jos heille annetaan mahdollisuus.
Kyllä nuo tolopaisen kirjoitukset aika pitkälti paikkansa pitävät. Tässä seuraan yhden läheisen erotouhuja jossa aloitteellinen oli kumppani. Aika moista kyykyttämistä se on miestä kohtaan. Paras taisi olla sossunmiehen neuvo isälle että myy talos että saat lainakuormaa pienemmäksi jotta voidaan elatusrahaa nostaa. Voi vain arvailla mikä on puolison rooli eron hetkellä. Häneltä lypsetään rahaa niin paljon kun voidaan irroittaa. Elatusmaksuja voidaan laittaa tarkastukseen vaikka kerran kuussa jos ex puoliso haluaa. Mitään vaikutusta elatusmaksuun ei ole sillä että lapset ovat isällä enemmän kuin sopimus edellyttää. En yhtään ihmettele että nykyään miehet eivät lähde lasten tekoon kun kohtalo voi olla aika kova.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.