Metsänmiehen kanssa samaa mieltä. Tämä Kela-taksiuudistus oli sitten vielä koko homman kruunu. Aika monen tutun mummon ja vaarin sekä vähän nuoremmankin Kela-taksi on jäänyt kokonaan tulematta, joskus niitä on taas tullut kolmekin yhtäaikaa samaa mummoa noutamaan, joten keskimäärinhän kaikki on kunnossa! Tällä alueella taitaa nyt taksi-operaattori jo vaihtua.
Minunkin tilaamani taksi tuli runsaasti myöhässä, katson että kun itse maksan siitä voi valittaa, jos pelaa yhteiskunnan varoilla, voi joutua tyytymään siihen mitä tarjotaan.
”Jossakin kohtaa järjestelmää on vikaa, jos erikoissairaanhoitoon pääsee paremmin tai nopeammin yksityistä reittiä.”
Näinhän se on. Vika ei ole niinkään järjestelmässä vaan järjen käytössä tai resurssien suuntaamisesta. Omakohtainen kokemus. Kaksi vuotta sitten alkoi tuntua, että jotain on vialla, kun kävellessä piti usein pysähtyä (tyypillinen sepelvaltimotaudin oire). Hakeuduin Matinkylän terveyskeskukseen. Laboratoriotutkimuksien ja sairaanhoitajan haastattalun jälkeen Terveyskeskus päätyi 3 viikossa tulokseen, että minun pitäisi tulla lääkärin vastaanotolle. Koska minulla ei ollut kipuja, seuraava vapaa aika olisi ollut 10 viikon päässä. Pyysin hoitajalta koetiedot ja sanoin meneväni yksityiselle lääkärille. Hoitaja sanoi, että kannattaa mennä kardiologille. Tiesi siis kuten minäkin mikä minua vaivasi. Kolmessa viikossa kävin sitten kaksi kertaa kardiogilla, kerran rasituskokeessa ja sain passituksen Jorviin, jossa tehtiin pallolaajennus. Tuloksena kunnossa oleva mies.
Isä kulkee dialyysissä kelataksilla ja nyt on myöhästyny useita kertoja uudistuksen jälkeen.sielä ois hyvä olla ajallaan.voiskai se mennä tietysti hiihtämällä mutta sekään ei oikeen onnistu kun ei ole jalkoja enää
Timpalta hyvä selvitys. Nykyään on niin että erikoissairaanhoidon lääkärit pitävät myös yksityisvastaanottoa. He ilman muuta saavat ohjattua potilaat helpommin kuin julkinen terveydenhoito. Meidän perheessä on paljon ollut välilevyleikkauksia ja julkisen kautta niitä ei juurikaan ole hoidettu. Hitauden vuoksi. Itse yritin julkiseen terveydenhuoltoon päästä ja aika olisi ollut 8 vkon päästä. Yksityiseen pääsin parissa päivässä.
Kyllä sotessa on paljon korjaamista joten ei kai mikään vaihtoehto ole huonompi kuin nykyinen järjestelmä.
Joku neropatti tutkija oli aikoinaan tullut siihen tulokseen, että polvien nivelkierukkaviat eivät kaipaa leikkausta, vaan korjautuvat itsestään. Itseltäni leikattiin toinen polvi yli kymmenen vuotta sitten, ennen tuota viisasta oivallusta, hyvä tuli. Toinen polvi alkoi lukkiintua reilu viisi vuotta sitten, terveyskeskuksesta laitettiin keskussairaalaan. Totesivat, että kierukkavika,murusia on nivelen välissä, mutta niitä ei nykyään yleensä leikata, koska ei juuri hyötyä. Vedin vähän herneen nenään ja sanoin, että ei kiinnosta, leikataanko yleensä, mutta minulta leikataan ja varmasti, tai teen valituksen. Pitkin hampain suostuivat leikkaukseen ja hyvä tuli, ei juurikaan ole vaivannut sen jälkeen. Eräällä tutulla oli joku vuosi sama juttu. Eivät suostuneet leikkaamaan keskussairaalassa. Meni yksityiselle puolelle. Siellä totesivat, että polvessa kierukkavika, tarvitsee leikkauksen. Alle kahden viikon päästä polvi leikattiin yksityisellä klinikalla. Leikkauksen suoritti lääkäri, joka toimii myös keskussairaalan lääkärinä. Ei puhettakaan, että leikkaus olisi ollut turha, enemmänkin oli puhunut, että se olisi pitänyt tehdä jo aiemmin. Näin niitä kansalaisia ohjataan maksamaan itse omasta terveydestään.
Minä ymmärsin, että siinä Sotessa kaikki saisivat saman halvan hoidon. En kyllä ymmärrä, mistä siihen raha olisi tullut, kun nyt kuitenkin suuri osa hoidoista toteutuu yksityisellä rahalla yksityissairaaloissa. Ja firmojen kustantama työterveyshoitokin olisi siirretty siihen. Lopputulos olisi ollut epäilemättä Metsänmiehen kuvaaman tilanteen lisääntyminen. Olisi keksitty lisää vaivoja, joita ei kannata hoitaa.
Normaali kuluttaja kuvittelee, että esim sairausloma tulee maksamaan jollekin aika paljon. Jos vaikkapa polvinivelen takia joutuu olemaan sairauslomalla kuukausikaupalla, vaikka korjaava leikkaus saattaisi poistaa vaivan kaikkine harjoituksineen parissa viikossa, niin mielestäni yhteiskunnan tai maksajan näkökulmasta korjauslkeikkaus on ehdottomasti kannattava toimenpide.
Minulle vaihdettiin polvinivel ja kävelin ilman keppejä parin päivän kuluttua. Samoin henkilöt, joille on vaihdettu lonkkanivel, kävelevät jo seuraavana päivänä.
Jos leikkaukset tehdään yksityissairaalassa, mutta kunnallinen terveydenhoito maksaa erotuksen, on se joka tapauksessa yhteiskunnalle edullinen toimenpide, koska sairaalan hoitopäiviä on vain muutama.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.