Keskustelut Metsänhoito Maalaisliittolaisten metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 541 - 550 (kaikkiaan 1,059)
  • Tolopainen

    Eduskunnalla ei ole mitään aikatauluja, asioita voidaan käsitellä loputtomasti, jos annetaan tärkeimpien valiokuntien puheenjohtajuuset oppositiolle. Hallituksen on aivan turha tehdä mitään esityksiä tässä tilanteessa, jos ne eivät miellytä oppositiota, meillä hallitusvalta todellisuudessa kuuluu valionkunnille, joita johtaa demarit tai kommarit.

    Timppa

    Niinhän siinä käy, kun yrittää haukata liian suurta palaa.  Tukehtuu.  Tuossa hallitsemisen kiimassaan hallituspuolueet todella valitettavasti menettivät todellisuudentajunsa.  Olisi kannattanut tehdä vähän rislianalyysiä.  Sähkömieheltä se ei näemmä onnistunut.

    Turha syyttää ketään muita.  Jos yrittää väkisin tehdä järjestelmän, joka on Eurooppa-oikeuden vastainen, niin parempi, että kaatui ennen kuin alkoi aiheuttaa vahinkoja.

    Kun kaatunutta järjestelmää ei ollut kehitelty asukkaiden tarpeisiin, niin siitäkin syystä jouti kaatua.

    Rahankäyttökin olisi ollut hallitsematonta.  Kun maakunnat olisivat käyttäneet vuosibudjettinsa etuajassa, niin eihän potilaita olisi kuitenkaan voinut jöttää heitteille.  Ei muuta, kun valtiovarainminisreriltä lisää rahaa.

    Ei tervydenhoitoa voi erottaa muusta julkisen rahan käytöstä.  Jos sen menot ovat ainakin pääosin kuntien budjetissa, niin terveydenhoitokulujen kasvaessa ne joutuvat väistämättä säästämään muualta.  Kaatuneessa Sotessa tätä painetta ei olisi ollut.  Alueellisia eroja täytyy tietenkin tasata valtionosuuksilla kuten nykyäänkin.

    Tolopainen

    Soten itseasiassa kaatoi kokoomus, eikä eduskunta. Ilman kokoomuksen vaatimaa valinnanvapautta sote olisi toteutunut. Puolue ei ole maakuntien kehittämisestä kiinnostunut eikä halunnut koko mallia. Laittoi siihen niin anakarat ehdot että tiesivät että ei voi toteutua.

    Timppa

    Jatketaan Tolopaisen viittomalla tiellä.  Kepu vaati niin järjetöntä mallia, että kokoomuskin halusi saada jotain (toki tyhmää).  Siis Soten kaatoikin kepu vaatimalls tuota 18 maakunnan mallia, joista pienin taitaa olla väestöltään yhden espoolaisen lähiön kokoinen.

    Sikäli kuin ymmärsin, nnin Sipilä kiristi sen 18 maakunnan mallin uhkaamalla Stubbia hallituksen hajoittamisella, jos kokoomus ei siihen suostu.  Kiristämällä saatu ratkaisu ei ole koskaan kestävä

     

    harrastelija

    Suomessa ns. demokratia on jarru kyhitykselle. Äänetäjien mukaan valittua hallitusta vängättiin jo alussa ay-vivulla – ja menetettiin yhteiskunnan tuloina ja menoina monet miljoonat. Tärkeimpiin valiokuntiin valittiin oppositiosta pj:t. Tilanne olisi ollut demokratian mukainen, jos asioita olisi haluttu hoitaa yhdessä, mutta kun oppositio käytti keskeisiä valiokuntia pelkästään jarruna !?

    On maita, joissa johdon vaihtuessa vaihdetaan myös tärkeimmät toimikunnat. Suomessa tällä menolla ei saada oikeata kehitystä aikaiseksi.

    Tolopainen

    Sote kaatui myös kuralla olleeseen talouteen, joka vaati hallitukselta paljon aikaa ja energiaa. Joutuivat käyttämään poliittista ohjausta ay-pomoille  ja siellä on totuttu, että hallitus on kuin linkkuveitsi. Jos hallituksen ainut ongelma olisi ollut vain sote, meillä olisi sote ja maakuntamalli. Kokoomus ei ole mitään merkiitäviä yhteiskunnallisia uudistuksia koskaan ollut tekemässäkään. Mm peruskoulujärjestelmän tekivät Sorsa ja Virolainen kokoomuksen vastustaessa.

    Visakallo

    Sipilä onnistui yllättämään hallituksensa erolla lähes kaikki. Vaaleissa Keskustan kannatus tekee saman. Voimme olla jokseenkin varmoja, ettei tulevat mielipidetiedustelut kerro Keskustalle oikeaa tulosta.

    Metsänmies

    Suomessa on hyvä poliittinen järjestelmä. Enemmistö tekee päätökset. Hallituksen takana on eduskunnan enemmistö. Ei Sipiläkään oppositiota syyttänyt soten ja hallituksen kaatumisesta. Noita perustuslaillisia pykäliä piti syynä. Tämän aamun televisio jutussa myönsi, että olisi pitänyt yrittää sote- ja maakuntauudistusta pienempinä paloina, se olisi voinutkin onnistua. Se oli reilu myöntäminen. Myös se oli oikein, että erosi , olipa se politiikkaa tai ei. Toimi niin , kuin oli luvannut.

    kim1

    2015 ilmoitti että laitetaan suomi kasvu uralle ,siintäkin huolimati että se saattaa vaikuttaa puolueen kannatukseen…

    Voinee olla että aika paljon Vantaan joessa vettä virtaa,kunnes meillä on samanlainen pääministeri joka laittaa Suomen edun ,oman ja puolueen edun edelle..t.kim

    Tolopainen

    Poliitikko ei voi tehdä Suomessa kahta asiaa yhtäaikaa eli laittaa maan asioita  kuntoon ja varmistaa vaalivoittoa puolueelleen, Orpo ja Soini olivat heikkoja aisapareja. Mäntyniemestä luvatiin hallitukselle tukea, nyt sitä ei ole pahemmin näkynyt. Toisaalta ei olisi mitään järkeä pyrkiä toiseksi kaudeksi pääministeriksi, ei tuossa tehtävässä ole muuta kuin ikäviä velvollisuuksia. Miksi joku pyrkii tuollaiseen koiranvirkaan liike elämän puolelta. Sipilä olis voinut pelata golfia nuo kakhdeksan vuotta ja antaa sijoitusten tuotaa miljoonia, nyt tuli muutama sata tonnia ja kuraa silmille. Tietenkin on kohtuullista, jos voi tulevaisuudessa käyttää kokemustaan hyväksi uusissa paremmin palkatuissa tehtävissä.

Esillä 10 vastausta, 541 - 550 (kaikkiaan 1,059)