Aikalailla pelleilyähän meidän politiikka on oikeiden elämän päättäjien ja menestyjien vertailussa. Todelliset talouselämän päättäjät tekevät oikeita päätöksiä – vääriä päätöksiä tekevät tippuvat pois – poliitikoiksiko?
Lainsäädäntökin – mikä minusta on poliitikkojen tehtävänä – on näperrelty hyvin monimutkaiseksi. Sitten lain toimeenpanijat tuskailevat ministeriössä ylivoimaisen tehtävän edessä.
Valiokuntien tehtävänä on yritettävä estää kaikki voimassa olevan hallituksen päätöksien toimeenpano. Tämä nykyinen sotevedätys on kyllä vertaansa vailla olevaa ”eduskuntatyötä”! Mikä meidän äänestäjiä oikein vaivaa, kun yritetään oikein urakalla pistää orastava maan talous sekaisin?
Suomi on Euroopan takapajula, täällä vasemisto jarruttaa väistämätöntä palvelujen yksityistämistä ja ulkomaisen työvoiman saantia. Oli aika mielenkiintoista kuulla Eeva Lennonin haastattelu, jossa sivuttiin Brittien sairaanhoitoa. Kertoi että niissä lukuisissa sairaaloissa joihin oli tutustunut oli tavannut vain yhden brittiläisen hoitajan, kaikki muut olivat ulkomailta. Täällä puhutaan että palkataan tuhansia uusia hoitajia, herää vain kysymys mistä. Tälainen ulkomaalaisentyövoiman vastustaminen, jota täällä levitellään on tuhoontuomittua ja johtaa suuriin ongelmiin ikäluokkien yhä pienentyessä.
Meillähän on jo suuri osa terveydenhuollosta yksityistä, ja kokemukset ovat ristiriitaiset. On hyvin toimiva työterveyshuolto ja yksityisen hoidon kela-korvausjärjestelmä. Hieman heikommin toimivia hoivayrityksiä. Yksityinen ei välttämättä ole aina kokonaisedullisempi kun laatukin huomioidaan.
Entä hollantilainen hoivamalli Buurtzorg? Se muistuttaa meidän osuuskuntamallia, metsänhoitoyhdistysmallia tai yleishyödyllisen yrityksen mallia, koska siinä voitot käytetään yrityksen kehittämiseen. Näitä toivottaisin tervetulleeksi Suomeen.
Ei sinne hoivakoteihin ja päiväkoteihin tarvita välttämättä suurta määrää lisää kalliita korkeasti koulutettuja käsipareja vaan avustavaa työtä tekeviä.
Nyt on hallitus ja Sote kaatunut. Se olikin odotettavissa, koska Sotea yritettiin runtata väkisin ,ohi perustuslain. Tuolla hallituksen erollahan ei ole mitään käytännön merkitystä, mutta Sipilä kuitenkin erollaan myönsi hallituksen epäonnistuneen yhdessä tärkeimmästä tavoitteestaan.
Anneli :”Ei sinne hoivakoteihin ja päiväkoteihin tarvita välttämättä suurta määrää lisää kalliita korkeasti koulutettuja käsipareja vaan avustavaa työtä tekeviä.”
Anneli. Ei suurta määrää, mutta onko sairaanhoitajat ja lähihoitajat korkeasti koulutettuja? Jos niin ovat, niin miksi heille maksetaan niin pientä palkkaa? Omistajat – läkäriplantut, ansaitsevat kymmeniä miljoonia joka vuosi tekemättä yhtään mitään työtä, johon heitä on yritetty kouluttaa. He vain leikkaavat kuluja ja nostavat yhteiskunnan kustannuksia.
Sippilä valehtelee edelleenkin, kun väittää olevansa periaatteen mies. Hänen olisi pitänyt myöntää kyvyttömyytensä jo viimeistään kolme vuotta sitten.
Hallitukset menevät ja tulevat. Opposition vaaliaseesta tuli suutari, ei ole hallitusta kritisoitavana. Nyt pitääkin löyty SDP:n kaapista oma sotemalli, jolla jatketaan vaalien jälkeen. Maakuntien organisaatioita ei tietenkään pureta ne on perustuslain mukaisia ainoastaan kokoomuksen valinnanvapausmallia ei muka saatu perustuslain mukaiseksi. Se nyt tietenkin johtui siitä että lausunnonantajat ovat myös kaikki julkisella sektorilla töissä ja demareita tai kommareita. Miksi työterveyshuolto kelpaa vasureille sehän pyörii kelan rahoituksella 60% ja työnantaja maksaa loput ja yksityisetyhtiöt tai kunnan liikelaitokset hoitavat työt.
Osuuskuntamalli voi olla aivan hyvin tulevaisuuden malli. Luulin, että S-ryhmä, OP-ryhmä ja LähiTapiola olisivat lähteneet jo vuosi pari sitten vahvemmin tuolle tielle.
Omistajina näissä parjatiussa sote-alan yhtiöissä on sekä lääkäreitä että pääomasijoittajia sekä rahastoja. Se että omistajuus on lähellä tai vaikka omassa osuuskunnassa ei välttämättä ole paha.
Oma lukunsa on kyllä lääkäripula. Lääkäriliitto on yksi tehokkaimpia oman alansa AY-vaikuttajia. Suomessa ei kouluteta tarpeeksi semmoisia lääkäreitä, joiden tärkein tehtävä olisi puolustaa hyvää elämää. Isolle osalle lääkärikunnasta elämän puolustaminen tulee vasta muiden tarpeiden jälkeen. Lääkäreitä on kaikkiaan monin paikoin liian vähän.
Lääkäripulaa ei helpota sekään, että muualta tulleelle ja ilmiselvästi vajaan pohjoismaisen lääkäriammattitaidon omaavalle vierastyölääkärille joudutaan maksamaan oikean lääkärin palkka.
Meni vähän ketjun aiheen vierestä, mutta käsitän, että tänään 8.3.2019 tämäkin kuuluu aiheeseen.
Ei meillä ole mitään lääkäripulaa, jos soitan tänään terkkariin, pääsen huomenna lääkärille. Samoin voi tilata ajan huomiseksi yksityiselle erikoislääkärille. Yksityiset hammaslääkärit ovat vajaatyöllistettyjä, mutta julkiselle ei pääse alle puolessa vuodessa. Sairaaloitakin tässä maassa on tuplaväestölle ja sairaanhoitajiakin ainakin 20% yli tarpeen.
Kun sote kaatui, niin meikämanne epäideologisena joutuu loikkaamaan vasemmalle. Demarit ovat kuitenkin seuraavassa hallituksessa sorvaamassa sotea, joten olisi ihan kiva jos heidän joukossaan olisi joku asioita ymmärtävä, eikä pelkästään poliittista jargonia vääntäviä.
Sote on tärkein asia, eivätkä demarit kuitenkaan lähde metsäteollisuutta supistamaan.
Maaseudun tulevaisuus 6. maaliskuuta 2019. MT kysyi vihreiden, vasemmistoliiton ja SDP:n kantaa hakkuumääriin sen jälkeen , kun pääministeri Juha Sipilä (kesk.) esitti julkisuudessa väitteen, jonka mukaan ”punavihreä puoli kieltäisi käytännössä metsien käytön kokonaan ja sitä kautta suomalaiset työpaikat”. Sipilä pitää sopivana hakkuumääränä 80 miljoonaa kuutiota vuodessa. Vastauksia: SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne:” Jos nielut(hiili) kasvavat, myös hakkuita voidaan maltillisesti lisätä. Hiilinielutavoite tulee ottaa sitovaksi osaksi kansallista ilmastostrategiaa kohti hiilineutraaliutta”. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson:” Hakkuita ei voida lisätä nykyisestä ilman että hiilinielut ja luonnon monimuotoisuus vaarantuvat.” Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto:” Hiilinielujen kehityksen ja luonnon monimuotoisuuden suojelun vuoksi olisi syytä palata tämän vaalikauden alun tasolle, 65-70 miljoonaan kuutioon”. Mikä näistä kommenteista viittaa, että kyseiset puolueet olisivat lopettamassa metsien käytön kokonaan, kuten Sipilä on väittänyt? SDP:hän olisi jopa lisäämässä ,vasemmistoliitto sallisi nykyisen, eikä vihreätkään kokonaan kieltäisi.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.