Tjaa. Metsänmies ilmoittaa että ei hae kemeratukia , jotta ei tuntisi olevansa pummi. Toisessa kappaleessa sen takia , kun ei halua hoitaa metsää metsäkeskuksen ohjeiden mukaan. Kumpaa kommenttia pitäisi pitää oikeana ?
Kemeratuet oli viime vuonna n. 50 milj€ ja osa jäi käyttämättä. Suurin osa niistä menee työllistämiseen ja lisää samalla tulevaisuuden verotuloja valtiollekin monella eri tavalla.
Eipä äkkiä tule mieleen muuta yritystukea, joka olisi tuottavampi valtiolle kuin kemeratuki.
Ei sitä Tolopainen kaikkea kuitenkaan paljasteta. Senverran voi vihjailla, että se liittyy tiheyteen ,hoidon ajankohtaan, puuvalintaan ja kaksijaksoiseen kasvatukseen. Ja vuosikymmenien kokemukseen.
Juu kannattaa säilyttää säilyttää ammattisalaisuudet itsellä. Virkamiehet saattavat kertoa ne muille metsänomistajille. Minäkin teen lisätoimet vasta tarkastuksen jälkeen.
Puukille. Tietysti molemmat perusteet ovat oikeita. Kaikilla yritystuilla pyritään tehostamaan työllisyyttä, ei vain Kemeralla . Metsät pitäisi hoitaa ilman tukeakin, tuota tukea odotellessa on moni maanomistaja tuhonnut taimikkona. Mutta nyt kun tuo tukijärjestelmä on olemassa, sen pitäisi toimia toisin. Nythän on niin, että metsässä täytyy olla hoidontarve, ennen kuin tukea saa, se pitää siis todeta . Olisi parempi, että annettaisiin tuki hoidetusta metsästä tietyssä pituusvaiheessa( esim varhaisperkauksessa2m), olipa taimiko hoidettu missä vaiheessa tahansa. Samoin pitäisi toimia taimikonhoidossa, Kun taimikko todetaan hoidetuksi, lätkäistään tuki maanomistajan tilille. Nykyinen järjestelmä, tuon tuen osalta, ei suosi ennakoivaa taimikonhoitoa.
Tollo:”-Juu kannattaa säilyttää säilyttää ammattisalaisuudet itsellä. Virkamiehet saattavat kertoa ne muille metsänomistajille. Minäkin teen lisätoimet vasta tarkastuksen jälkeen.”
Puukille. Siis tarkoitatko tuota pummijuttua? Siihen ovat henkilökohtaiset syyt. Olen lapsena joutunut syömään ”kunnanleipää”, yhteikunnanelätiksi meitä haukuttiin. Nykyisin yritän elellä omillani.
Kyllä se niin pitäisi olla, että taimikko perataan silloin, kun vesakko alkaa uhkaamaan, taimikko harvennetaan silloin, kun sen kehitys edellyttää. Enska tehdään, kun metsä sitä tarvitsee, vaikka siitä ei tukkia tulisikaan.
Jos metsänomistaja vain kyttää KEMEROITA, hän menettää enemmän kuin mitä on köyhänapua saanut.
Jätkä puhuu asiaa. Talodellisesti tärkeintä on , että metsänhoitotyöt tehdään ajallaan. Kemeralla, tai ilman. Tunnen useitakin maanomistajia, jotka ovat sanoneet, että olkoot metsät hoitamatta, jos ei Kemeroita tule. Kenellekähän tuossa tappiota tulee? Nooo, kyllä yleensä suuremmat , pääsääntoisesti metsällä elävät tilat, ovat hoidettuja.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.