”Tähän tuli käsittääkseni kielto ainakin väliaikaisesti. Voisi olla pysyvä.”
Parempi myöhään, kuin ei ollenkaan. Vesilintukannat taantuneet rajusti. Onneksi viljan hintakin noussut, mutta moni silti aloittaa ruokinnan metsästystä varten. Raukkamaista, tuomittavaa toimintaa.
Vuonna 1992 Vanhanen ja Rehn ponnellaan estivät ydinvoimarakentamisen. Pekkarinen ei antanut Fortumille rakennuslupaa, joten Fortum sijoitti rahansa Venäjälle ja Saksaan. Keskusta satsasi vain venäläiseen kaasuvoimaan , jolloin maataloustuotteita saadaan samalla Venäjälle. TVO luopui ydinluvastaan v. 1995, joten jäljelle jäi vain venäläinen Rosatom. Nyt näyttää siltä, ettei sekään toteudu ilman kiinalaisia. Jäi luu käteen, kun vettäkään ei rakenneta.
Suomi esti EU:ssa turvatakuut 1997, joten turha niistä on sittemmin ollut haaveilla. Krimin valtaus lopullisesti sulki sen haaveen.. Metsätie edellä Fortumin kotimaan kivikot tuo esiin, jonka jälkeen yhtiö arveli toimintaympäristön muualla otollisemmaksi kasvulle. No kiville sekin nyt näyttäisi karahtavan.
Peltoviljely ja karjankasvatus on reilusti nopeakiertoisempaa tuotantoa kuin metsäpuiden tuotanto. Metsä tarvitsee sen tuntevan ministerin ja ajattelun. Metsätuotanto on lähempänä luonnonvaran hyödyntämistä kuin peltokasvit. Suomessa on nuo kolme hallitsevaa puunjalostajaa ulkomaan vientiin. UPM:llä on lisäksi rahat hallinnassa niin herää epäilyjä onko kansallinen hyvinvointi heti päällimmäisenä heillä mielessä. Tarvitsemme lopullisen feotalismin hävityksen.
Hallituksen ja etenkin Metsäministerien on ymmärrettävä miten metsävarat ja metsät toimii kaupankäynnissä. Hallinnon ensimmäisiä tehtäviä on toteuttaa olosuhteet ja tuotantomahdollisuudet haitattomiksi. Viisautta on ottaa oppia omista virheistä tosi viisautta on oppia toisten virheistä. ”Luonnonvarojen” viejien talutuksessa ajautuu Suomi äkkiä kurjuuteen, mutta the world’s happiest.
On mahdollista, että Suomalaisten kustantamana, uudet innovaatiot, tuotteet ja jalostuslaitokset rakennetaan edelleen ulkomaille vaikka Amsterdamiin.
Kun valtaosa valuuttavirta syntyy muutamasta välittäjästä, se ajaa helposti kartelliin,
tarkoittaa myös vaikutusvallan harvainvaltaa, elellään kuin keisarikunnassa. esim on lähellä ja tarjoaa tänne sitä herkkuaan.
Fennovoimassa oli alunperin mukana saksalainen Eon, ei Rosatom.
Kaasuoutket Venäjältä Suomeen tehtiin kai jo 1960luvulla muistelen. Eikä juuri kukaan vastustanut. Nyt halpaa venäläistä kaasua, esim Helen, on poltettu vuosikymmeniä.
Turvetta, puuhaketta ja biokaasun käyttöä lisää, niin ei olla riippuvaisia fossiilisesta tuontimaakaasusta eikä hiilestä. Tuulivoima, aurinkovoimalat (akustoineen) siinä sivussa kuten vesivoimakin ja sähkön säästötalkoota pystyyn. Yhdestä e-lähteestä ei kannata olla liiaksi riippuvainen, sähkön saantikin voi jossain tilanteessa ehtyä. H:kiinkin voisi rakentaa lähienergiaa tuulivoimalla vähän sivuun rannikolta , niin ei niitä tutkia haittaisi.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.