Keskustelut Metsänomistus Kenen kuuluu maksaa?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 111)
  • Kenen kuuluu maksaa?

    Merkitty: 

    Ilmastopaneelin pääjehu Ollikainen kauhistelee alvariinsa medioissa, miten vastuuttoman metsänhoidon takia ilmastotaakka kohdistuu päästöihin ja tulee veronmaksajien maksettavaksi. …le sehän on oikea osoite! Aiheuttaja maksaa. Uskomatonta logiikkaa, että kun joku (metsänomistajat) eivät suostu siivoamaan toisten (päästöjen aiheuttajat) aiheuttamaa ilmastonmuutosta, niin nielujen ylläpitäjää yritetään saada maksumieheksi.

    Syy lienee yksinkertainen – jonkun muun pitäisi maksaa tämä lysti. Eli Ollikainen sielunkumppaneineen ovat hyötyjiä tässä kaupassa.

  • isaskar keturi

    Kai AJ ymmärtää, että markkinoiden kustannukset maksavat samat kuin verotkin. Tämähän on Ollikaisen sanoma, että jos metsänomistajat ei korjaa toisten paskoja, niin ”kansa kärsii”. Tämä on vastaavaa propagandaa, jolla Putin sai venäläiset Ukrainan sodan taakse.

    Valitettavasti itse en usko Suomen metsätalouden voimaan niin paljon, että sillä pelastetaan ilmastonmuutos, joten näiden asioiden vastakkain asettelulla voi olla vain yksi tavoite – ajaa Suomen metsätalous alas.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    isaskarille. Jos muistutetaan mieliin, mitä olen kirjoittanut aiemmin ilmastonmuutoksesta, niin viestini on ollut että meidän kannattaa ylläpitää hiilinieluja vain korkeintaan sen verran kuin mitä EU meiltä vaatii. Jonkin verran kohdistetaan lisää metsää suojeluun. Loput metsien kasvut täyskäyttöön! Ei pelasteta koko maailmaa, mutta toisaalta ei meidän tarvitse myöskään tuottaa metsäteollisuustuotteita koko maailmalle.

    Viestisi alkuosaa en valitettavasti ymmärtänyt. On se nyt hiukan eri asia otetaanko rahaa metsien suojeluun markkinoilta vai veroista. Lienee metsänomistajan etu, jos puun myynnin vaihtoehtona on eträ rahaa voi saada myös luontoarvokaupasta tai päästökaupasta. Metsäteollisuus joutuu kilpailutilanteen eteen.

    Apli

    Kaikki höpöttää jostain EU ennallistamisesta, huvittavaa että edes puhujat ei ymmärrä mitä koko touhu tarkoittaa, tuntuu olevan sellainen meininki että vähän väliä näitä puheita milloin mistäkin tulee tarkoituksella… Kuka näitä viljelee? Mistä näitä kumpuaa? Kun seuraa esim Ruotsin tiedotusvälineitä aika vähän siellä näistä puhutaan siellä.

    isaskar keturi

    AJ, selvennän sinulle tuon alkuosan. Siis Ollikaisen viesti on, että jos nielujen supistumista ei saada pysäytettyä ja oikeastaan lisättyä, tarkoittaa se, että pitää valtion ostaa päästöoikeuksia (siis markkinoilta) ja/tai yritysten hyvityksiä. Molemmat näkyvät lopulta kuluttajan kukkarossa, joko veroina tai korkeampina hintoina => lopulta siis kuluttaja/veronmaksaja on maksaja ELLEI saada nieluja lisättyä. Eli Ollikaisen ajattelussa nieluja pitää kasvattaa maksujen hillitsemiseksi tai kansa kärsii. Hän painottaa maankäyttösektorin vastuuta, vaikka sillä, kuten kirjoitat ja olet aikaisemminkin kirjoittanut, asiaa ei voi mitenkään Suomen voimin ratkaista.

    Tämä on sitä ilmastopolitiikkaa, jossa koplataan kuviteltu luontokato ja ilmastonmuutos perimmäisenä tavoitteena ideologinen ajatus luonnon itseisarvosta ja sen konservoinnista ötökkä-, itikka-, rehu- yms. bongareiden vapaaksi harrastuspaikaksi yhdessä massiivisen luontoturismin kanssa. Tästähän on kyse ennallistamisasetuksessakin. Sitä perustellaan jo mm. luontoturismilla…..

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Joo kiitos. Jos katsastellaan päästöjä ja nieluja vain Suomen tai EU:n tasolla, syyllistytään osaoptimointiin, kun ilmakehä on maille yhteinen. Näkökulma pitäisi olla maapallonlaajuinen niin että päästövähennyksiä ja nielujen lisäyksiä tehtäisiin siellä missä se on kustannustehokasta.

    Tarvittaisiin siis joko ilmastosopimuksen kaltaista säätelyä tai kattavaa maapallonlaajuista päästökauppaa. Ilmastosopimus on nyt heikossa hapessa muun muassa Ukrainan kriisin takia. Kiina ja USA huonoissa väleissä joten tämä homma ei varmaan nyt muutamaan vuoteen oikein etene. Paljon kertoo ilmapiiristä se miten YK:n luontokokous nyt sujuu.

    EU:n ilmastopolitiikka on EU-alueen poliittista säätelyä. En osaa sanoa mitä käy jos maamme ei yllä hiilinielutavoitteisiinsa. Puhutaan sakkomaksuista, mutta varmaan ne voisivat käytännössä olla päästöoikeuksien ostoa markkinoiltakin. Kuka niitä sitten meille myisi, kun muissa maissa on samat ongelmat.

    Jos maankäyttösektori tekee päästövähennyksiä, nekään eivät ole ilmaisia.  Joka tapauksessa ilmastonmuutos ja luontokato tulevat meille kalliiksi, tavalla tai toisella. Esimerkiksi hakkuiden vähentäminen näyttää ilmaiselta, mutta ei ole sitä kun otetaan huomioon kansantalouden kerrannaisvaikutukset. Suo siellä vetelä täällä…

    Rane

    ”Kaikki höpöttää jostain EU ennallistamisesta, huvittavaa…Kun seuraa esim Ruotsin tiedotusvälineitä aika vähän siellä näistä puhutaan siellä.”

    Ruotsi  torppasi tämän ennallistamisesityksen.

    Ruotsi torppasi EU:n metsäasetuksen – ”Miksi Suomi tulkitsi eri tavalla?” | Verkkouutiset

    isaskar keturi

    Niinhän se on kuin Rane kirjoitti – ongelmasta, joka on torjuttu, ei tarvitse sen koommin keskustella. Ruåttalaiset ymmärtävät kansallisomaisuutensa päälle ja ovat muutenkin olleet taitavampia torppaamaan turhat suojelukärhämät ja oman pesän sotkemiset. Tosin Pohjois-Ruotsi on eri vyöhykkeineen aika tiukasti suojeltua tosi asiassa,

    Puu Hastelija

    Mikä olisi hyvä kohdemaa siirtää kirjat? Täältä on järki kadonnut.

    mehtäukko

    EI.

    Kyyditä pitää nämä poliitikot ja kotiahomaiset virkamiehet, jotka ovat tuhoamassa kansallisvaltion eurostoliiton alttarilla.

    Visakallo Visakallo

    Luin Metsälehdestä, että Saksan ennallistamiskustannus olisikin vain 200 miljoonaa euroa vuodessa, ja meillä miljardin. Saksa on pinta-alaltaan Suomen kokoinen, ja siellä on 15 kertaa enemmän asukkaita kuin meillä. Jotenkin alkaa hyväntahtoisestakin ihmisestä tuntua, että meitä kustaan nyt silmään ihan kunnolla!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 111)