Keskustelut Metsänhoito Kemeratuista tulisi luopua.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 355)
  • Kemeratuista tulisi luopua.

    Kemeratuet olisi lopetettava. Puun käyttö ainakin suhteessa kasvuun on ollut jo pitkään vähenevällä uralla, joka tietää puusta huomattavaa ylitarjontaa jatkossa. Markkinoilla pärjäävät jatkossa vain ne, jotka kykenevät tuottamaan puuta vähimmin tuotantokustannuksin.

    Kemeratukia olisi Tiirolan mukaan suunnattava ainakin sinne, missä niiden taloudellinen hyöty on huonoin mahdollinen eli Pohjois-Suomeen – pöyristyttävää. Kemeratukia käytetään Lapin kannattamattomaan viljelymetsätalouteen, joka tulisi ennemmin kieltää sieltä kuin tukea verovaroin, sillä siitä on selvää haittaa alueen muille elinkeinoille. Puuntuotannon maksimointipyrkimyksessä ei varsinkaan tällä alueella ole pienintäkään taloudellista ajatusta, kun nykyisillekään puuntuotannolle ei tahdo löytyä käyttöä, vaikka metsät ovat pääosin hyvin nuoria.

    Mitä karummalle alueelle mennään, sen varmemmin viljelymetsätalous tulee kannattamattomaksi.
    Kustannukset ja riskit vain kasvavat kiertoajan pidentyessä ja kiertoajan puuntuotoksen pienentyessä tulojen nettonykyarvo romahtaa vielä kieroajankin selvästi pidentyessä. Siellä viljelymetsätalous toimii myös taloudellisesti, jossa kiertoaika on 15 vuotta.

    Kemeratuista olisi kokonaan luovuttava, sillä ne kohdistuvat kannattamattoman viljelymetsätalouden, turhan väliportaan ja hallinnon sekä pirstoutuneen perintömetsätalouden tukemiseen. Nekin varat olisi mieluummin suunnattava tutkimukseen ja tuotekehitykseen puun järkevän käytön edistämiseksi.

  • Timppa

    Tietysti vakuutukset on.

    Tuosta reikäperkauksesta. Sitähän välillä suositellaan. Olen sitäkin testannut. Omakohtaisen kokemuksen mukaan kyseessä on hölmöläisen homma. Ne jätetyt lehtipuut varsin villiintyvät ja pian saat olla taas perkaamassa. Kaikki turha nurin kerralla. Ainoa oikea tapa.

    Tolopainen Tolopainen

    Kirjoitin vähän epäselvästi siis, kun kuusentaimikko on n.3m pitkä ,kaadan kaikki lehtipuut pois. Siihen saakka on riittänyt lievempi käsittely.

    Reima Ranta

    Täälläkin keskustelijat esiintyvät lähes poikkeuksetta metsänhoidon huippuosaajina, kukin omalla tavallaan ja ainakin omasta mielestään. Mihin ja miksi te kuitenkin haluatte mm. tätä kemeraholhousta, joka vain ylläpitää vanhoja tehottomia rakennelmia.

    Metsäala kaipaisi kipeästi reipasta rakenneuudistusta, jossa puun tuottajayritykset ovat metsätalouden selkäranka. Normaali yrittäjyys on tehokkain puuntuotantotapa, eikä se kaipaa mitään holhousta, joka toimii vain kehityksen jarruna. Varat vain hupenevat muuhun kuin metsänhoitoon metsissä.

    Puuntuottajayrittäjät kyllä tietävät kuinka pitää toimia tai ovat pian entisiä yrittäjiä.

    Yhteismetsät ovat siinä suhteessa oikeansuuntaisia, että niissä pyritään yksikön kokoa kasvattamaan, joka olisi aivan välttämätöntä tehokkuuden lisäämiseksi. Taustalla piilee kuitenkin kova halu saada metsiä holhouksen alle.

    Tolopainen Tolopainen

    Miten se yhteismetsä on tehokkaampi, jos hakkuuutan metsääni 10hal lohkon ja yhteimetsä rajalle samansuuruisen. Sama kaivinkone käy palstat mätästämässä, istutaan taimet itse, yhteismetsä yleensä teettää kaikki työt palkkatyötä. Hoidan myös taimikon omanatyönä paremmin kuin yhteismetsä, heidän ei mitenkään kannata teettää samaa työmäärää palkkatyötä.

    Timppa

    Tolopainen ei kyllä tunnu vieläkään ymmärtävän, että se reikäperkaus tuo jatkossa turhaa työtä sekä siinä 3 metrin korkeudessa että myöhemmin. Jos olisit kunnolla varhaisperannut, voisit suorittaa seuraavan perkauksen jossain 4-5 metrin pituudessa. Tämän jälkeen kuusikko sulkeutuu niin, ettei vesakosta ole mitään haittaa myöhemmissä hakkuissa.

    Eipä yhteismetsä tietenkään yleensä saa parempaa hintaa 10 ha:n aukosta kuin samanlaisen omistava naapuri. Harvat yksityiset kuitenkin vuosittain hakkaavat10 hehtaaria aukoiksi. Vaihtoehtona kun voisi siis olla 10 omistajaa, jotka kukin puuhastelisivat metsissä.

    Tolopainen Tolopainen

    Ei oman työn määrää ole rajoitettu yksityismetsissä, kaikki kulut saa vähentää verotuksessa. Kohta taas aloitan raivaukset, kun lumikaan ei haittaa.

    Rane

    Reima Ranta palstan ainoana huippuosaamattomana voi varmasti kertoa miten kemera on estänyt sinua tulemasta ensiluokan puuntuottajayrittäjäksi?

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tolopainen:
    ”Kyllä minusta yhteismetsien metsänhoitotyöt kuuluu teettää ammattilaisilla, amattityön teettäminen talkoilla on veronkiertoa.
    Epäilen , että ns.ilmaiset työt maksetaan verottomina matka korvauksina
    Yhteismetsien hallintohenkilöiden kuuluu pysyä,erossa käytännön toimista, tai tulee ongelmia.”

    Mikähän laki määrää yhteismetsän teettämään hoitotyöt vierailla? Onkohan se yhteismetsälaki vai KEMERA-laki? Onhan niitä pieniä suvun yhteismetsiä, joissa tehdään jopa hankintahakkuitakin porukalla.
    Mitä ongelmia tulee kun yhteismetsän toimihenkilö tekee talkootyönä metsänhoitotöitä?

    Muista myös että julkisen, henkilöön kohdistuvan, syytöksen veronkierrosta voi joutua käräjillä todistamaan oikeaksi, tai sitten rapsahtaa sakko.

    Tolopaisella tuntuu olevan jonkunlainen yhteismetsäviha. Ei muuten tulisi ryöppynään toinen toistaa kummallisempia väitteitä, joille ei kuitenkaan löydy perusteita.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Tolopainen Tolopainen

    Katso verohallituksen ohje talkootyön verotuksesta, puhun tässä yleisellä tasollaa mistä minä tiedän mitä joku toimihenkilö tekee, eikä se sitä paitsi edes kiinnosta, vielä vähemmän jonkin nimimerkin puuhastelut.
    Siitä olen varma, että yhteismetsät eivät voi talkoilla teettää ammattitöitä ilman seuraamuksia noin yleensä.

    Puun takaa

    Näitä yhteismetsiä vieroksuvia ”Tolopaisia” on ollut täällä ennenkin.
    Yleensä kielteisen asenteen syynä on se, että yhteismetä on ostanut kiinnostavan metsäpalstan valittajan nenän edestä. Onkohan nytkin siitä kysymys?

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 355)