Keskustelut Metsänhoito Kemeratuista tulisi luopua.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 355)
  • Kemeratuista tulisi luopua.

    Kemeratuet olisi lopetettava. Puun käyttö ainakin suhteessa kasvuun on ollut jo pitkään vähenevällä uralla, joka tietää puusta huomattavaa ylitarjontaa jatkossa. Markkinoilla pärjäävät jatkossa vain ne, jotka kykenevät tuottamaan puuta vähimmin tuotantokustannuksin.

    Kemeratukia olisi Tiirolan mukaan suunnattava ainakin sinne, missä niiden taloudellinen hyöty on huonoin mahdollinen eli Pohjois-Suomeen – pöyristyttävää. Kemeratukia käytetään Lapin kannattamattomaan viljelymetsätalouteen, joka tulisi ennemmin kieltää sieltä kuin tukea verovaroin, sillä siitä on selvää haittaa alueen muille elinkeinoille. Puuntuotannon maksimointipyrkimyksessä ei varsinkaan tällä alueella ole pienintäkään taloudellista ajatusta, kun nykyisillekään puuntuotannolle ei tahdo löytyä käyttöä, vaikka metsät ovat pääosin hyvin nuoria.

    Mitä karummalle alueelle mennään, sen varmemmin viljelymetsätalous tulee kannattamattomaksi.
    Kustannukset ja riskit vain kasvavat kiertoajan pidentyessä ja kiertoajan puuntuotoksen pienentyessä tulojen nettonykyarvo romahtaa vielä kieroajankin selvästi pidentyessä. Siellä viljelymetsätalous toimii myös taloudellisesti, jossa kiertoaika on 15 vuotta.

    Kemeratuista olisi kokonaan luovuttava, sillä ne kohdistuvat kannattamattoman viljelymetsätalouden, turhan väliportaan ja hallinnon sekä pirstoutuneen perintömetsätalouden tukemiseen. Nekin varat olisi mieluummin suunnattava tutkimukseen ja tuotekehitykseen puun järkevän käytön edistämiseksi.

  • kuusessa ollaan

    Kyllä kaikki valtion kustannukset ovat tulevaisuudessa tarkassa syynissä, syy selviää tältä sivulta:
    http://velkakello.fi/

    Metsuri motokuski

    Onko tolopainen sitä mieltä että metsäalan työntekijöiden palkkataso on liian korkea kun on huolissaan kustannustasosta ? Otetaan esimerkiksi vaikka metsuri tai konekuskit. Konekuskeille ei esim. makseta ylityökorvauksien prosenttiosuuksia mutta ylitöitä kuitenkin vaaditaan tekemään. Sama koskee viikonlopputöitä. Samoin vuosittaiset kelirikkolomautukset vähentävät ansiotasoo. Jos kerta tolopaisen melestä kustannustaso on liian korkea niin voihan tälla alalle lähteä. Tilaa on.

    Tolopainen

    Suomessa kustannus-ja palkkataso ovat korkeita noin yleensä, jokainen pitää tietenkin omaa palkkaansa pienenä. Työnantajalle työn teettäminen on kallista , kun palkan päälle lasketaan kaikki sivukulut.
    Työtä teen enää vain huvikseni. Tuo valtionvelka on aika mitätön 17ke per nuppi, varallisuuteen suhteutettuna todella pieni summa. Paljon turhaa energiaa kulutettu tuosta vatvomiseen.

    kuusessa ollaan

    Ongelma ei ole velan määrä, vaan sen jatkuva lisääntyminen!
    Ja mistä tulevaisuudessa Suomessa saadaan lisää varallisuutta, teollisuuskin myydään ulkomaille?

    Kyllä uppavassa laivassakin voi olla, niin kauan kuin vesi ylettyy suun tasolle, silloinhan voi vielä hengittää nenän kautta…mutta mitäs sitten kun nenäkin menee pinnan alle?

    Tolopainen

    Ainut uusiutuva varallisuus on metsä, siksi olisi tärkeä säilyttää metsien tuottokyky hyvänä. Tuo toiminta on paljolti metsänomistajien varassa. Ilman omistajan aktiivisuutta metsässä ei tapahdu mitään. Kemera on pieni porkkana, joka monesti riittää pistämään pyörät liikkeelle eli puukaupppoja syntyy. Ilman mitään korvausta tuskin olisin tehnyt energiapuukauppaa. Olisin korjannut osan puista polttopuiksi ja loput kaatanut raivurilla mätänemään.

    Metsuri motokuski

    No ei se kyllä metsä ole se mikä Suomen kansantalouden pystyssä pitää. Nykyisille tuotteille ei ole enää menekkiä ja tehtaita suljetaan ja uusia perustetaan Aasiaan. Kyllä se Suomen on muualta se innovaatiot etsittävä ja hyvä olisi jos metsäkin osansa saisi. Mutta metsä tuskin kansantalouttamme pelastaa.

    Tolopainen

    Hankala talvikohde ei mennyt kaupaksi kuitupuuna yhdellekään isoista yhtiöistä, metsissäni ei ole aariakaan, jota ei olisi joskus raivattu, ilman Kemeraa. Monta talvea meni ilman routaa, kohde jäi kesken useiden vuosien ajaksi. Sinä aikana kuitupuun hinta on tippunut rajusti.

    oksapuu

    Niin

    Täällä väännetään kovasti Kemeratuesta, onkohan tuo yhteismetsien
    ”verotuki” myös jonkinlaista valtiontukea?
    Saako muuten yhteismetsät Kemeraa?

    Korpituvan Taneli

    Oksapuu:
    ”Saako muuten yhteismetsät Kemeraa? ”

    Kyllä saavat jos osakkaina ei ole liiaksi sellaisia yhteisöjä jotka eivät saa KEMERAa muutenkaan. En nyt muista prosenttiosuutta, Timppa varmaan tietää.
    Tästä syystä esim. uusien yhteismetsien perustamisessa, kun kunnat ovat olleet omine metsineen myötävaikuttamassa, on pidetty tarkka huoli ettei kunnan ja esim seurakunnan osuus nouse liian suureksi, ettei mene KEMERA kelpoisuus.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Timppa

    Kyllä yhteismetsät saavat Kemeratukea, jos ehdot täyttyvät ja sitä haetaan. Kuuden toimintavuoden aikana on haettu yksi myyrätuhokorvaus n. 2000 euroa, koska vakuutusyhtiö ei korvannut, jos oli mahdollista saada julkista tukea. Jos siis tällainen tuki poistuisi, niin korvaus tulisi silloin vakuuttajalta.

    Yhteismetsillä on tosiaan tuo pienempi veroprosentti. Miksi? Sitä en tiedä. Toisaalta lainsäätäjä on asettanut yhteismetsien hallinnolle tavallista metsänomistajaa ankarampia vaatimuksia. Tämä hallinto useimmissa tapauksissa syönee tuon edun verrattuna yksityiseen metsänomistajaan. Yhteismetsä maksaa myyntitulostaan esimerkiksi hallintohenkilökuntansa verot. Täällä on käsitelty esimerkkiä, jossa ne ovat melkoiset, joten ainakin siinä tapauksessa tämä 2 %-yksikköä on laiha lohtu.

    Meillä hallintokuluja synnyttää lähinnä kirjanpitäjä. Muu hallinto tehdään talkoilla. Siksi tuosta 2 %:sta jää vähän jaettavaa. Olemme kaiketi aika harvinainen poikkeus.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 355)