Keskustelut Metsänhoito Kemeratuista tulisi luopua.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 355)
  • Kemeratuista tulisi luopua.

    Kemeratuet olisi lopetettava. Puun käyttö ainakin suhteessa kasvuun on ollut jo pitkään vähenevällä uralla, joka tietää puusta huomattavaa ylitarjontaa jatkossa. Markkinoilla pärjäävät jatkossa vain ne, jotka kykenevät tuottamaan puuta vähimmin tuotantokustannuksin.

    Kemeratukia olisi Tiirolan mukaan suunnattava ainakin sinne, missä niiden taloudellinen hyöty on huonoin mahdollinen eli Pohjois-Suomeen – pöyristyttävää. Kemeratukia käytetään Lapin kannattamattomaan viljelymetsätalouteen, joka tulisi ennemmin kieltää sieltä kuin tukea verovaroin, sillä siitä on selvää haittaa alueen muille elinkeinoille. Puuntuotannon maksimointipyrkimyksessä ei varsinkaan tällä alueella ole pienintäkään taloudellista ajatusta, kun nykyisillekään puuntuotannolle ei tahdo löytyä käyttöä, vaikka metsät ovat pääosin hyvin nuoria.

    Mitä karummalle alueelle mennään, sen varmemmin viljelymetsätalous tulee kannattamattomaksi.
    Kustannukset ja riskit vain kasvavat kiertoajan pidentyessä ja kiertoajan puuntuotoksen pienentyessä tulojen nettonykyarvo romahtaa vielä kieroajankin selvästi pidentyessä. Siellä viljelymetsätalous toimii myös taloudellisesti, jossa kiertoaika on 15 vuotta.

    Kemeratuista olisi kokonaan luovuttava, sillä ne kohdistuvat kannattamattoman viljelymetsätalouden, turhan väliportaan ja hallinnon sekä pirstoutuneen perintömetsätalouden tukemiseen. Nekin varat olisi mieluummin suunnattava tutkimukseen ja tuotekehitykseen puun järkevän käytön edistämiseksi.

  • Gla

    Vaikka tukiin liittyykin paljon parannettavaa ja viilausta on tehtävä, keskustelun avauksessa mainitsemasi perusteet ovat täysin kestämättömällä pohjalla. Samoin se, että tuet olisi kokonaan lopetettava.

    Tolopainen

    No on aikoihin eletty, kun metsänomistajille on rakennettu täyden palvelun systeemi, nämä poloset vain narisee, ei kelpaa. On se hyvä jää rahaa enempi niille, jotka ovat kiinnostuneet metsiensä hoidosta.
    Metsäni on ojitettu ja tiet parannettu viime vuosina Kemera tukien ansiosta.Maksettavaa on jäänyt ihan riittävästi, kai jotkut sitten kieltäytyvät noista valtion rahoista ja maksavat koko summan itse. Siihen ei liene mitään estettä

    kuusessa ollaan

    Tolopainen, sinun kohdallasi ne onkin menneet alkuperäiseen tarkoitukseen, metsien kunnon ylläpitoon, ennakoivasti.

    Haketustuki olisi ollut energiapuun osalta kohdistuvampi energian tuottamisen tukemiseen (se olisi kohdistunut täsmäkohteisiin kaikille toimijoille ja sen vaikutus olisi ”valunut” myös kannonnokkaan), mutta kun sen vaihtoehdoksi tuli Kemeran loppuminen hommasta meni idea ja olisi tuhottu kemeran alkuperäinen idea.

    Timppa

    Edelleen nämä mielipiteet ihmetyttävät.

    Lapsilla on oikeus saada hoivaa, koulutusta ja kaikenlaista turvaa sekä vanhemmiltaan ja yhteiskunnalta. Itsehän he eivät sitä pysty hankkimaan.

    Nyt nämä aikuiset miehet, joilla on hyvät tulot ja omaisuutta heittäytyvät lapsien asteelle ja vaativat, että yhteiskunnan tulee (velkarahoituksella) osallistua heidän ”päiväkotiensa” pyörittämiseen.

    Kannattamatonta yritystoimintaa ei kannata tukea. Sehän on itsestäänselvyys. Loppuvaiheet nähtiin Itänaapurissa. Ei tietysti kannattavaakaan, koska se pärjää omillaan ja tuet aiheuttavat vain lisäkustannuksia yhteiskunnalle. Ainoa tilanne, jossa lyhytaikainen tuki on perusteltu, kun halutaan turvata jonkin uuden tuotantoalan syntyminen. Onko tuulivoima tällainen ja sen tukeminen viisasta? Siihen en ota kantaa, kun en tunne asiaa.

    Väitetään, että Suomi on porvarillinen maa. Kyllä tämä kansamme on kuitenkin valtaosaltaan sosialismin aatteen omaksunut. Valtion pitäisi kustantaa lähes kaikki.

    Puun takaa

    Olen Timpan kanssa samaa mieltä siitä, että ainakin pitkäaikaisten tukien aika lähenee vääjäämättömästi loppuaan, koska valtion kassa on pahasti miinuksella.
    Metsän kasvatuspuoli kemeroineen on tietysti aivan pikkutekijä tukien saajana verrattuna sitä vaikkapa metsäteollisuuteen tai muihin aloihin. Niistä tukisummista pitää ottaa 2-3 nollaa perästä pois.
    Olen ollut koko ajan kemeran, ja sitä edeltävien tukirahojen aktiivinen käyttäjä, joten yhteissummat nousevat kyllä kuusinumeroisiksi, eikä ensimmäinen numero ole suinkaan ykkönen.
    Metsien hoidolla on tähdätty kyllä siihen, että nyt pitäisi pärjätä ilman tukiakin.

    Tolopainen

    Jos valtiontalous pelastuu 80mil€ näennäisellä säästöllä, laskutaidossa on vikaa.

    Timppa

    En ole mielestäni sanonut, että valtiontalous Kemerasta luopumalla pelastuu. Mutta näitä ”Kemeroita” on lukuisia suurempia tai pienempiä ja kaikista pitää luopua.

    Kemera on kuitenkin ”hyvä” esimerkki siitä, että tukirahat eivät edes vaikuta tarkoitetulla tavalla.

    Tolopainen

    Lyödään liinat kiinni ja pelastetaan valtiontalous, milloin säästämällä on jotakin pelastettu.Taloudellista toimintaa pitää saada lisää, niin talous pelastuu, Kemeraa pitää lisätä ja energiapuun korjuuta myös, nyt voimalaioksille tuodaan ulkoa rankapuuta, se ei karttua valtiontaloutta yhtään.

    Timppa

    Metsänomistajat on tosiaan opetettu, että Valtio maksaa siitä, että saavat metsänsä kuntoon. Tilanne on aivan sama kuin taannoin Neukkulassa. Siellä kulut menivät kolhoosin piikkiin ja yksityiset viljelivät palstojaan ja saivat niistä hyödyn. Tuli kaaleja myyntiinkin ja ”toimeliaisuus” lisääntyi. Miten siinä sitten kävikään?

    Pahinta on, että valtio joutuu lisäämään vientiteollisuuden taakkaa, mistä syntyy sitten lopullinen näivettyminen.

    Tolopainen

    Aika asenteellinen näkemys, kyllä metsänomistajalle sopii, että kaikki alentavat kustannuksiaan, ei ole metsänomistajan vika, että Suomessa on korkea kustannustaso, kyllä se johtuu ay-liikkeestä, että ovat ajaneet tiukasti palkkoja ylös.
    Jos ajatellaan koko metsänhoitoon liittyvää organisaatiota ja valtion rahoja, kyllä metsänomistajalle maksettu Kemera edustaa lillukanvarsia.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 355)