Keskustelut Metsänhoito Kemerakysymys

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 124)
  • Kemerakysymys

    Merkitty: 

    Iltaa, istutin keväällä 2012 kuusentaimikon ja sain siihen kemeraa, koska oli vajaatuottoinen metsä aiemmin. Milloin minulla on mahdollista aikaisintaan saada samalle kuviolle kemeratuki varhaisperkaukseen?

  • suorittava porras

    Raiteet nuoressa kuusikossa ei pelota ,kunhan vain saa kemeraa….

    Visakallo

    Ei tule raiteita. Näet sitten kesällä.

    Metsäkupsa

    Kyllähän suomalainen perusluonne usein on,että avustusta on saatava,ennen kun alkaa tapahtua.Olipa pihaton rakentaminen,metsänkunnostus tai vaikkapa kuntapuolella valtioavustus vaikkapa urheiluhallille.Usein homma menee siksi metille,hätäillään,ei suunitella huolella,jotta avustus keritään saamaan ennen rahojen mahdollista loppumista.

    Visakallo

    Eipä ole montaakaan teollisuuslaitosta, johon ei olisi saatu investointiavustusta sekä avustusta työvoiman kouluttamiseen ja palkkaamiseen ensimmäisen kahden vuoden aikana. Kun 24 kk tulee täyteen, vaihtuu taas tehtaan omistaja.

    Per Ä Reikäs

    Tuki tuki tukiainen ihan hirvitykseen on maanne johdettu kun kukaan oikein mitään enää tee ilman tukee.

    Kiinalaiset ehkä tuloo ja laittaa ihan kaikki oikeisiin tuottaviin töihin.

    Metsät,sudet ja pandat suojellaan.

    Tolopainen

    Aika ripeältä näyttää toteutusilmoitusten käsittely metsäkeskuksessa, se kun tekee  paperit oikein ja työt laadukkaasti. Asiat etenee ripeästi ja menee vielä viimevuoden rahoista.

    Visakallo

    Hieman ihmetyttää, miten paljon kemeraa tahtoo vuosittain jäädä käyttämättä.  Esim. vieraalla teetetyssä taimikonhoidossa ei kovin paljoa jää itse maksettavaa, kun ottaa kemeran ja verovähennyksen huomioon. Valittaa monesti kyllä jaksetaan, mutta yksi puhelinsoitto/ s-posti /allekirjoitus ovatkin jo aivan ylivoimaisia ponnistuksia.

    suorittava porras

    Vaikuttaisikohan kemerahakemusten määrään ,jos tehtäisiin päätös ,että taimikon varhaishoidon laiminlyönti estäisi tuen saamisen selvästi myöhässä olevaan toimenpiteeseen. Kummasti tuo varhaishoidon tuki tuntuu jäävän käyttämättä ja asiaan palataan jo pilalle menneessä kohteessa isomman tuen (risukontuotantopalkkion) mahdollisuuden tultua voimaan. Jotkut kyselevät jopa ensiharvennusrästikohteen kohdalla ,että saako tähän kemeraa , ja jos ei, harvennus jää tekemättä.

    Metsuri motokuski

    Kyllähän tuo on aika ajankohtainen asia. Paikallinen sanomalehti kirjoitti enson kuusniemen sanoin että 100 milj. euroa jää saamatta puumyyntitiliä tulevaisuudessa puutteellisten taimikonhoitojen vuoksi. Onhan se melkoinen raha. Joten suorittavan kommentit ja kuvat ovat olleet hyvinkin aiheellisia vaikka niistä moni närkästyykin.

    Siinä olisikin melkoinen viisastenkivi joka kertoisi miten hoitorästit puretaan kustannustehokkaaksi. Jokaiselle varmaan kelpaisi että yhteiskunta rästit hoitaisi, mutta tuskin se on koskaan mahdollista. Jos ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Niin kai se kuitenkin on.

    A.Jalkanen

    Kuitupuun hinnan nosto voisi tepsiä. Lisätulon saisi hoidon jälkeen kohtuullisen nopeasti. Metsäteollisuus ampuu itseään omaan nilkkaan, kun kuitupuun kasvatus ei lyö leiville. Asiasta keskustelua MT:ssä. Jatkuva kasvatus houkuttelee – siinä tulee (ainakin teoriassa) suhteellisesti ottaen vähemmän kuitupuuta.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 124)