Keskustelut Metsänhoito Kemera tarkastus

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 135)
  • Kemera tarkastus

    Joulukuussa tehty nuorenmetsän kemeran toteutusilmoitus joka meni tarkastukseen.

    Soitin haluavani olla läsnä tarkastuksessa ja sovimme sen tapahtuvan huhtikuun loppupuolella.No mitään ei kuulunut joten soitto taasen ja sirto toukokuun ekalle viikolle, mutta mitään ei näytä tapahtuvan.

    Mites muilla tämä pyrökratia on pyörinyt?

  • suorittava porras suorittava porras

    Nyt kun varhaishoito on mukana tuettuna lajina, niin varhaishoidon kemeran saajat hoitaa taimikkoja yl. paremmin kuin ne jotka ei sitä käytä ja jättää vh:n tekemättä. Siitähän niitä pusikoituneita taimikkoja syntyy, jos ei tehdä th:ja ajoissa.

    Tämä on se pointti , johon kaipaisi parannusta. Taimikon varhaishoito jätetään tekemättä ja toimenpide korvataan nmh:lla myöhemmin , kun tuki on isompi. Tätä ovat ihmetelleet minua viisaammatkin. Edellä mainitsemani väite ilmenee siinä , että jatkuvasti tule vastaan kohteita , jotka on laskettu huonoon kuntoon energiapuuvaihtoehdon kannustamana. Kun energiapuulle ei olekaan kysyntää tai kohde on pienehkö , puut korjataan lopulta ainespuuksi ankaran ennakkoraivauksen jälkeen. Lisäksi poistettava puusto on hoitotoimenpiteiden puutteista johtuen liian pientä koneellista puunkorjuuta ajatellen .(Jessen tapaus hyvä esimerkki =40litra/runko).Näitä  tehdään olosuhteiden pakosta työllisyystöinä , mutta kate on näillä työmailla vahvasti negatiivinen.

    On hyvä asia , että taimikon varhaishoito on saatu tuen piiriin , mutta ko vaihtoehtoa soisi käytettävän nykyistä enemmän. Valitettavasti energiapuupöheiköille maksettava isompi tuki on muodostunut käytännössä houkuttelevammaksi porkkanaksi ja ohjaa tekemään epätaloudellisia valintoja.

    Planter Planter

    Eikä se varhaishoidon tukikaan toimi. Jos männyn kylvötaimikossa odottaa niin kauan, että taimien keskipituus on yli 70 cm, niin koivuviidakko on jo yli 3 metristä. En minä ainakaan ole saanut mitään Kemeroita mäntytaimikkoon koskaan. Ehdot eivät täyty, sillä taimikossa pitää käydä joka toinen vuosi, ettei vesakko nouse yli metrin. Siksi tuolla edellä totesin, että tuki on haitallinen. Jos jää odottamaan Kemeran ehtojen täyttymistä, niin piloilla on.

    Sen voisi korvata taimikkojen aitaamistuella. Kemeran 50 miljoonaa euroa riskitaimikkojen aitaamiseen antaisi jo aivan eri luokka olevan lopputuloksen kuin nykyinen Kemera. Puuki jossain jo ansiokkaasti laskikin tuon summan vaikutusta. Kun rahat lisäksi otettaisiin valtion budjetista, kiinnittäisi eduskunta huomiota, mihin rahat menevät ja miksi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kannatan Planterin ehdotusta. Taimikoiden aitaamistuessa olisi se huikea viestinnällinen etu, että nähtäisiin mikä on hirvien ekologinen vaikutus ts. miten taimikko kehittyy ilman hirvien laidunnusta. Ehdottomasti kokeilun arvoinen idea männyntaimikoille. Laitettaisiinko seuraavaan kemeraan – se olisi nopein tie aloittaa kokeilu! Ei ministeriö uskalla laittaa: tulokset olisivat liian kamalia harjoitetun hirvieläinpolitiikan kannalta…

    Timppa

    Juuri kuten Planter kirjoitti.  Jos mäntytaimikko on mvesottuvaa tyyppiä, niin perkaus pitää tehdä kun männyt ovat alla puoli metriä.

    metsänkasvattaja

    aitaamistuki  on  huono  ajatus,  niitä  tulisi  liikaa  luontoon  ja   sinnehän  ne voisi huonolla   hoidolla  monelta  jäähäkin  saattavat  sotkeutua   eläinten  jalkoihin  ja  muutenkin  muovia  on nykyisin  luonossa liikaa

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuetut aidat saaneet voitaisiin velvoittaa siirtämään aita toiseen paikkaan, kun taimikko on 5 metriä pitkää. Ellei huolehdi tästä, joutuu palauttamaan tuen. Jos puhutaan riista-aidasta jota on valtatien varsilla, siinä on puusta tehdyt aitatolpat ja teräsverkko. Tolpat voi jättää luontoon ja siirtää verkon seuraavaan kohteeseen.

    suorittava porras suorittava porras

    Vahva on usko aitauksen tehoon. Olen omin silmin todistanut itse aikoinaan avohakkaamani kuvion tilannetta , jossa toinen osa taimikosta oli aidattu ja jätetty raivaamatta(lehtipuuta jätetty ”parantamaan”  taimikon laatua) ja toinen osa vieressä pelkästään raivattu , mutta ei aidattu . Arvatkaapa kummalla puolella aitaa vahinkoja esiintyi ?Hirviemä vasoineen sukelsi sumeilematta aidan läpi raivaamattomalle puolelle herkuttelemaan.

    Jos raivauksesta ei huolehdita , on taimikon aitaaminen ajan ja varojen haaskausta.

    Jätkä

    Planter:”Eikä se varhaishoidon tukikaan toimi. Jos männyn kylvötaimikossa odottaa niin kauan, että taimien keskipituus on yli 70 cm, niin koivuviidakko on jo yli 3 metristä.”

    – Eihän sellainen ole mitään varhaishoitoa, jossa koivuviidakko on jo viisi kertaa korkeampaa kuin männyt kylvötaimet! Varhaisperkauksen oikean ajankohta on silloin, kun vesakko alkaa uhkaamaan taimikon kehittymistä. Kokemukseni mukaan uhkaamisesta on satumaisen lyhyt aika siihen, kun ollaan jo myöhässä.

    Taimikonhoidon tehostamiseksi pitää ottaa käyttöön pakkokeino ja tuet pois!

    Planter Planter

    Vahva on usko aitauksen tehoon….Arvatkaapa kummalla puolella aitaa vahinkoja esiintyi ?

    Kannattaisi kertoa ELY-keskuksille tämä havainto, että aidat eivät toimi ja vahingot sattuvat jopa väärällä puolella aitaa, jos keskikaistalla on ruoho vihreämpää. Teiden riista-aitoihin on hukattu turhaan kymmeniä miljoonia.

    ”Jos raivauksesta ei huolehdita , on taimikon aitaaminen ajan ja varojen haaskausta.”

    Voisiko joku tosissaan ajatella, että kun mo viimeisenä oljenkortena turvautuu taimikon aitaamiseen, niin sen jälkeen hän ei hoitaisi taimikkoa aidan sisäpuolelta.

    ”Olen omin silmin todistanut itse aikoinaan avohakkaamani kuvion tilannetta , jossa toinen osa taimikosta oli aidattu…”

    Miksi oli aidattu, olen ymmärtänyt, että siellä seudulla ei ole ongelmia taimikoiden hirvituhojen kanssa.

    Visakallo Visakallo

    On tämä nyt joillekin vaikeaa! Ensin valitetaan, että kemera on turha, ja että se pilaa metsät. Sitten kuitenkin valitetaan, ettei kemeraa saa oikeaan aikaan! Taimikot hoidetaan aina silloin kun ne hoitoa tarvitsevat. Kemeraa ei ole pakko varhaishoitoon hakea, jos se ei jostain syystä ajallisesti sovellu ko. alueelle. Hakee kemeran sitten taimikonhoitoon myöhemmin.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 135)