Keskustelut Metsänhoito Kemera tarkastus

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 135)
  • Kemera tarkastus

    Joulukuussa tehty nuorenmetsän kemeran toteutusilmoitus joka meni tarkastukseen.

    Soitin haluavani olla läsnä tarkastuksessa ja sovimme sen tapahtuvan huhtikuun loppupuolella.No mitään ei kuulunut joten soitto taasen ja sirto toukokuun ekalle viikolle, mutta mitään ei näytä tapahtuvan.

    Mites muilla tämä pyrökratia on pyörinyt?

  • jees h-valta

    Metsään.fi:n tiedoilla on hyvä laittaa prosessi alkuun koska siellä yleensä mainitaan kemerakelpoisuudesta. Aika sitten näyttää kuinka käy. Minulle kävi ainakin hyvin, tänä aamuna näkyi jo rahat tilillä. Ja sorkkaeläinongelman ja kemeran yhteys on siinä että kateellinen lihakarjan kasvattaja (siis metsästäjä) harvemmin saa kemeraa koska ei uskalla hakata metsiään joten ei tule uutta nuorta metsääkään. Nämähän myös ovat innokkaita jk:n kannattajia koska edelleen tietävät ettei heidän lihakarjan kasvatus ja aukkohakkuu ole toimiva yhdistelmä. Sysätään ongelma muille mutta karehritaan myös näitä jotka joutuvat vielä edes yrittämään tehokasta metsän kasvatusta ja käsittelyä. Ongelma on siis todella kallis harrastus heille ja vielä kalliimpi muille metsänomistajille ja vielä tolkuttomampi yhteiskunnalle!

    sikari

    Metsaan.fi palvelusta näkee helposti onko jollekkin kuviolle saatu tukea ja milloinka. Tuen hakeminen palvelun kautta on myös todella helppoa. Muu työ ja arvionti onkin sitten tehtävä maastossa.

    Visakallo Visakallo

    Juuri näin, kuten sikari kirjoitti!

    Tolopainen Tolopainen

    Jesselle tiedoksi, jotta olen metsästänyt hirviä lähes 50v, eikä koskaan ole kysytty mitään paljonko niitä pitäisi olla. Virkamiehet Suomessa päättää nuo asiat ei niitä metsästäjiltä kysellä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Taimikonhoitoa saatetaan lykätä hirvituhon pelossa jolloin varhaishoito voi jäädä tekemättä ja kaikki hoito on sen jälkeen kalliimpaa/heikkotuottoisempaa.

    suorittava porras suorittava porras

    Taas on fobiat valloillaan! Yksi tehokkaimmista keinoista välttää hirvituhot on tehdä taimikonhoidot ajallaan ja riittävän voimakkaina.

    Valitettavasti vahaa isompaan kemeraan tähtäävää hoitomallia tarjotaan joidenkin neuvojienkin toimesta edelleen. Kun homma meneekin persiillen ,syytellään hirviä.  Varmin keino saada kutsumattomia vieraita taimikkoon on jättää se hoitamatta.

    Koivunkaataja2

    Ei oo Fopiat valloillaan.

    Velimiehellä hirvet syöneet satahehtaaria taimikoita lähes nollaan.Taimikonhoito ohje koivunosalta hänellä on kivenheitto männynjuurelta ei koivua.

    ChesterC

    Oikaistaan nyt käsityksiä sen verran, että hyvin laaditun hankkeen, jota ei tarvitse säätää, käsittelyyn osallistuu 1 henkilö. Digitalisointi ja automaatio on mennyt eteenpäin Metsäkeskuksessakin. Taitaa joku mennä jo täysin automaattisestikin systeemin läpi. Päätöksessä voi olla pari nimeä, mutta nämä eivät välttämättä ole hankkeeseen koskeneet, vaikkakin ovat vastuussa päätöksistä. Laadi epämääräinen hanke paperilla, jossa kuviorajaukset ja puustot vähän niin ja näin, niin jo työllistät sen 4-5 henkilöä.

    Planter Planter

    ”Olen pudonnut kärryiltä, siksi joudun kysymään: Mikä yhdistää sorkkaeläinongelman kemeran huonouteen?”

    Nostan käteni ylös virheen merkiksi. Minä sotkin sorkkaeläinongelman Kemerakeskusteluun, pyydän anteeksi!

    Olen kuusitaimikkoon tehnyt sähköisen varhaishoidon Kemera-hakemuksen. Siinä piirrettiin hiirellä hakemuksen tarjoamalle karttapohjalle raivattava alue ja täytettiin vaadittavat tiedot. Homma oli helppo ja  toimi hyvin, vartin vei aikaa. Luulisi, ettei hakemuksen tarkistaminen työllistä kuin yhden henkilön myöskin vartiksi Metsäkeskuksen päässä.

    Mäntytaimikoiden osalta Kemera-ehdot eivät ole täyttyneet, koska olen raivannut taimikot noin joka toinen vuosi, että vesaikko pysyy matalampana kuin viljellyt taimet. Jos odotan, että Kemeran vaatimat Taimipituudet, poistumamäärät ja kantoläpimitat täyttyvät,  tulos sorkkaeläinongelman suhteen on huonompi ja lisäksi työläämpi. Sormenvahvuista vesaikkoa niittää harrastelijakin kevyellä raivaussahalla helposti hehtaarin päivässä. Jos tämä estäisi sorkkaeläintuhot, ei mitään ongelmaa olisi, mutta kun ei auta. Siksi ehdotin vaihtoehtoisena aitauskemeraa, joka olisi tehokas, kunhan on jykevä aita.

    Oikeastaan Kemera saisi olla sellainen, että hakemus tehtäisiin kun taimikko on noin viiden metrin pituudessa ja tuen saa, jos se täyttää hyvän taimikon vaatimukset, ihan sama miten ja millloin työ on tehty.

    jees h-valta

    Eipä siinä paljon eroa ollut tuossa yhdessä oman palstan kohteessa. Olikohan 7-8metriä pituus ja 7 senttiä vahvuus. ei tuossa vaiheessa vielä nuori metsä kärsi vaikka minullakin oli yli 3000/ha. Aivan hyvä ja jopa laadukas, nyt mäntyvoittoinen, ennen valtapuuna hies. Kun ne hiekset pudotin vähempään niin nyt jo uskaltaa sanoa että laadukas männikkö tulee hirvilaidunnuksesta huolimatta. Muutaman vuoden päästä saa tehdä uuden harvennuksen nyt 2200/ha kuvioon. Mutta näin on toimittava kun hirviongelma on liian raskas. Olihan siellä nytkin vielä minun harvennukseni jälkeen taiteltu pienempiä mäntyjä mutta ei se enää metsää uhkaa.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 135)