Keskustelut Metsänhoito Käytetyn raivaussahan ostaminen

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 79)
  • Käytetyn raivaussahan ostaminen

    Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon käytetyn raivurin ostamisessa, vai voiko mitään muuta nähdä kuin että päällisinpuolin siisti eikä tietysti kovin vanhaa kannata ostaa? Uutta ei raaskisi ostaa kun käyttötarvetta tonttimaan pajukkojen ja heinän raivausta, pienen muutaman kymmenen hehtaarin metsätilan hoitoa, jossa ei isompia raivuita heti tiedossakaan. Koko siinä 40 kuution luokkaa tai hieman yli.

  • jees h-valta

    Oleo ei ole mistään kohtaa paska vaan eurooppalaisen ison tehtaan luja laatukone joka vain ei ole täällä kovin tunnettu mutta ollut kyllä varmaan kymmenisen vuotta jo Kone-Glansinkin myynnissä. Kyllä tehojakin tuntui löytyneen kun pienkoneitten kaas paljon näprännyt laittoi sen ”soimaan”. Juuri vahvisti sen että terän täydeltä tavaraa menee yhdellä lakaisulla nurin. Kun voimaan saatiin pikkasen varveja tueksi homma muuttui toki sujuvamman näköiseksi. Minulle riitti vähempikin vauhti mutta onhan se noilla nuoremmilla tuollaista. Uudessa tilhin raivurissa tehoja pitääkin sitten säätökiekolta sorminäpräillä tarpeen mukaan. Mutta katotaan nny pystyykö se edes samaan kuin kunnon tykki.

    MJO

    Paska on paska, vaikka voissa paistaisi. Oleö-makki ei ole täällä, eikä missään muuallakaan tunnettu laatumerkkinä.

    Samaan kastiin alle sadan euron kiinalaisten moottorisahojen kanssa.

    pihkatappi

    Stihlin raivuria sahataan kaasu pohjassa risun kohdalla ja kaasu vivun voi laskea nollille vain lyhyeksi hetkeksi, ellei ole sitten ihan avointa aluetta. Jos risua on pitemmän pätkän niin että kokoajan on terän edessä tavaraa, niin kaasu pohjassa 2 sekuntia ja vipu ylös muutamaksi sekunnin kymmenykseksi ja taas sama, kunnnes risupuska nurin ja pienen siirtymän aikana ehtii ehkä kerran lirpauttaa kaasua. Sitten kun on harvemmassa risuja, lirpauttaa kaasun pohjaan vain joka risulle, väliin tulee se vajaan sekunnin siirtymä, jolloin kaasu lasketaan nollille, mutta terä pyörii kokoajan, pitemmässä (usean sekunnin) siirtymässä lirputellaan kaasuvivulla, että kone pysyy äreänä.

    Miten sillä Oleo macilla sahaaminen poikkeaa Stihlin lirputuksesta?

    Jätkä

    Tilhin ja Ruotsalaisten raivurien käyttömalli on aikalailla erilainen, koska Tilhi on niin laiska. Husku / Jonsered on niin nopea kiihtymään, että kytkin luistaa matalilla kierroksilla kiihdytyksessä, koska teräakseli, kulmavaihde ja terä ovat suht raskaat. -Kunnes kierrokset ovat niin kovat, että keskipakovoima painaa kytkinkengät tarpeeksi voimakkaasti kiinni kytkinrumpuun.

    Kuten pihkatappi edellä sanoo, on raivurissa pidettävä kierroksia korkealla silloinkin, kun terä ei leikkaa. Jos terä pysähtyy, on sen täyteen vauhtiin saaminen aina melkoinen rasitus sahalle ja sen voimansiirrolle.

    Oleo-Mac ei ota sellaisia kierroksia kuin nuo oikeat raivurit, mutta laiskahan se on silti. Jeesi juulee sitä laiskuutta väännöksi.

    Jos kuvittelee, että Huskun kierrättäminen syö bensaa rajusti, nii huomauttaisin, että tankillinen ketää pari tuntia. EI HUONO!

    arto

    Oleo-mac saha tulee italialaiselta Emak Groupilta joka toimii maailmanlaajuisesti ja toimittaa Efco ja Oleo-Mac tuotemerkkiset sahat. Saksan testeissä malli 152 pätkäsaha saa hyviä arvosteluja tehonsa puolesta moottorista maininta…Moottori muistuttaa täysveristä urheiluautoa jota on hauska käsitellä kiitos ylivertaisen suorituskyvyn.

    jees h-valta

    Kiitos arto infosta. Kuten mainitsin kaikki järki ei pieneen suomeen rantaudu saati näiden metsälehden korpikuusen tissuttajien takamaille. Eurooppa sinällään on hyvää ja tehokasta tavaraa pullollaan ja piskuinen suomi lähinnä sattumatoimitusten varassa. Meillähän varteenotettavia maahantuojia on kahden käden sormissa laskettava määrä ja silloin jää mielettömän paljon hyvää konetavaraa ulos. Mutta mielipidepalstallehan sopii suurensuuret puheet pieneen neliöön. Arton taas olen pitkään tiennyt todelliseksi metsien ammattimetsuriksi joka vain on järkeistänyt yhden tuotemerkin taakse toimintansa koska se on kuitenkin siitä kymmenen parhaan maahantuomasta tavarasta kärkipään osaamista. Sitä en kiistä ja itelläkin ruotsalaisvalmistetta löytyy esim. isojen nurmikenttien hoitoon. Hyvää on ison huoltoverkoston toiminta ja monipuolinen tarvike-edustus. Niitä vain pitäisi olla enemmän mutta kun maamme on pieni ja pieneksi jää.

    MJO
    oksapuu

    Artolla jo varmaan Italian ihme tilattuna 🙂

    Kyllä Metsälehden pitää tuo Italian- raivuri testata. Jessehän on tuota Oleo-Makkia täällä vuosikausia hinta/laatusuhteeltaan parhaana pitänyt…

    Jätkä

    Aika usein nuo testit ovat vain näennäisiä juttuja, joihin käsikirjoitus on laadittu ratkiriemukkaan rentoutumis – ja käsikirjoitustilaisuudessa jossan Levin hangilla, joilla joku Pääministerikin on saanut loistavia möläytyksiä aikaan.

    Puolueeton kokeilu – ja vertailu tulisi suorittaa niin, että ei tarvitsisi jälkikäteen selitellä yhtään mitään. Myös testaajien on oltava ammattilaisia ja puolueettomia.

    Esim Jeessi, Tollo ja arto eivät missään tapauksessa olisi sopivia moiseen vertailuun / testiin.

    husku550xp

    Etsiskelin tietoja tuosta oleo-macista ja sain sellaisen käsityksen että se on pitkä putkinen (saha) eli trimmeri. Niinpä kyseistä laitteesta ei ole taimikolle eikä mihinkään muuhunkaan raivaus työhön. Trimmerinä voi ollakkin hyvä laite

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 79)