Keskustelut Metsänhoito Kävikö halla?

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)
  • Kävikö halla?

    Kertokaas Keski- ja Itä-Suomessa asuvat, että vierailiko halla kuusentaimikoissa viime ja sitä edellisenä yönä?

  • Kurki Kurki

    <<<Mielenkiintoista olisi tietenkin numeroida joltakin koealalta taimet ja katsoa useamman vuoden miten kukin hallaa kestää.<<<

    Minulla on merkittyjä kuusentaimia, joita seuraan, kun kestivät 2013 kesäkuun ankaran hallan. Nyt sen jälkeen hallaa ole ollut, joten pikaisia tuloksia, miten kestää toisen kerran hallaa ei ole saatavilla.
    Eroja voi tulla myös erilaisesta kasvupohjastakin, josta taimi on saanyt erilaisen ravinnekoostumuksen, vaikka olisivat vierekkäin.
    Olen lukenut, että kuusen hallankestävyyttä on saatu parannettua jonkin verran lannoituksella, en muista nyt mitkä ravinteet parantaa sitä.
    Tuo kasvun eri vaihe voi tietenkin vaikuttaa hallan kestävyyteen ja herkimmillään ollaan silloin kun kasvu on alkuvaiheissaan.
    Vaikuttaisiko nyt muutaman päivän ero kasvuun lähdössä? Sekin tutkittavissa.

    tamperelainen tamperelainen

    Myös mättäillä on merkitystä?Kosteus,korkeus,maalaji vaikuttavat vrmsti taimea suojaavaan lämmön luovutukseen hallayönä
    Tuota geneettistä hallankestävyyttä pitäisi Metlan tai mikäsenykyänonkaan tutkia.Olen melko pettynyt suomalaisen metsäntutkimuksen tasoon,onneksi on aktiivisia metsänomistajia

    Kurki Kurki

    Soitin tästä kuusen hallankestävyydestä Metlaan vuosia sitten ja kyselin onko heilllä kuusen hallajalostusta. Ei ollut, mutta jotain lannoitustutkimuksia oli ollut, josta edellä kerroin. Onkohan tuhansien tutkijoiden Metla auttanut suomalaista metsänomistajaa tutkimuksillaan mitenkään?
    Hallankestävä kuusi?
    Onko Metla kehittänyt esim. maanmuokkauksen (ojitus, mätästys, auraus, äestys jne)?
    Onko Metla kehittänyt istutustekniikan (pottiputket, paakkutaimet)

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Epäilempä että Metla on ollut asialla enempi ituhippi tutkimuksissa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä

    Tutustuimme työn puolesta Lapin metsienkäsittelyyn ja Metlan kenttätutkimusmenetemiin sekä tuloksiin.
    Siellä oli Sodankylän vaiheilla monenlaisia tutkimuskohteita, mm alue, jossa jokaisessa mättäässä oli lämpöanturi, jonka mittaamat lämpötilat rekisteröitiin tietojärjestelmään. Niitä sitten verrattiin kasvuun ym.
    Lapin puut ovat varmasti jo ”jalostuneet” kestämään sikäläisiä olosuhteita, mm kuuset ovat siellä oksiltaan täysin erilaisia kuin täällä, johtuen siitä, että leveäoksaiset kuuset ovat luonnon raakkaamina tuhoutuneet ja jäljelle on jääneet vain kapeaoksaiset puut.
    Lapin alkuperää ei niin vaan siirretä etelään, koska siellä kasvurytmi on erilainen kuin täällä, mutta epäilemättä oikeanlaisella risteytyksellä voisi sieltä saada käyttöön ominaisuuksia, joita etelän puilla ei ole.

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)