Keskustelut Metsänomistus Kaupunkilais metsänomistaja ja 20Kv linjan raivaus

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)
  • Kaupunkilais metsänomistaja ja 20Kv linjan raivaus

    Sähköyhtiön palkkaamalta konsultilta tuli esitys, 20Kv linjan vierus raivaus. Kartassa oli selkeesti piirretty , mitä millekkin kohdalle tehtään. (aukko,harvennus) Toimenpiteet käsitti n. 15 m linjasta puolelleen.Linja kulki tien vieressä n.3km. Raivausesitys oli tehty koko matkalle. Minulla oli n. 700 m. Minulla ei ollut mitään miettimistä, etten olisi hyväksynyt esitystä. Marraskuun alussa motokuski ilmoitti, että suoritetaan ”hakkuut” Tänään kävin ajamassa tien läpi, kuinka ollakkaan, kukaan muu ei ollut hyväksynyt esitystä. Ainoastaan minun maani kohdall oli tehty hakkuu sopimuksen mukaa.  Silloin minulta paloi  päre, p………le, paikalliset isännät,joita sähkönsyöttö koski, eivät reakoineet asiaan mitenkään. Monessa kohten ,oli puita taipunut melkein linjalle. Tämmöistä se on yhteistoiminta.

     

  • pihkatappi

    Onko tuossa verotuksellisesti jotain eroa, laittaako hankinta tai pystykaupaksi vierimetsän puukauppatulon? Itse olen nuo laittanut pystykaupoiksi, enkä äkkiä keksi miten lopputulos tuosta jotenkin muuttuisi.

    Noissa vierimetsän ja linjan aukaisu hakkuissa voi myös ottaa puut omaan käyttöön, jos noita itselle pidätettyjä puita myy, se lienee selkeä hankintakauppa.

    e-salo

    Eos miten ne 20 kV linjojen hakkuut on kauppasopimukseen merkattu. Fingridin (110 kV ja 400 kV) linjojen hakkuut oli ainaskin hankintakauppoja.

    Ostajahan tekee verottajalle ilmoituksen keneltä on milläkin kaupalla ostanut ja mitä maksanut. Joten verottajallekin tuttuja asioita ovat.

    Lopullisessa verotuksessa ei varmaankaan eroa kummaksi on laitettu, tiedä sitten  miten ennakonpidätykset ja alvit eroaisi toisistaan.

    Jalmari Kolu

    Tuollainen 20kV linjan vierimetsän hoito tehtiin meillä päin pari vuotta sitten. Sähköyhtiön kirje oli hyvin selkeä ja toimenpiteet tehtiin maanomistajan suostumuksella.

    Sähköyhtiön kirjeessä oli kolme vaihtoehtoa JOS maanomistaja haluaa: a) Reunametsää ei käsitellä ollenkaan b) Reunametsästä poistetaan riskipuut ja ne voi myydä yhteismyynnillä c) Reunametsästä poistetaan riskipuut ja ne jäävät Mo:lle.

    Palautettuasi kirjeen homma siirtyi metsäyhtiön haltuun. Jos et palauttanut niin vaihtoehto a) jäi voimaan.

    Kaikkia vaihtoehtoja lienee käytetty. Itse otin vaihtoehdon c) toive vapaa katkonta 3-5m ja kerrankin sai valmista polttopuumateriaalia ilman että omaa työtä tarvitsi muuhun kuin pois kuljetukseen. 50m matkalta 7k-m3 puita oli mittalistassa.

    Jos ajatellaan että 10 km matkalla olevien maanomistajien määrää ja kolmea vaihtoehtoa niin kohtuullinen paperien pyörittely tuollaisessa. Ja kun siihen lisätään perinteiset kyselyt ja muut veivaamiset niin ei kateeksi käy.

    Rane

    Tuossa sähköyhtiöiden tilaama opinnäytetyö reunametsien hoidosta.Yksi ehdotus on että metsänomistajille maksettaisiin joku km.korvaus jos tekevät savotan itse.Tätä ei kai ole missään edes kokeiltu?

    Etunimi Sukunimi (theseus.fi)

    Visakallo

    Eihän nyt Rane sellaista voi mitenkään tehdä! Siinähän joku lehmätilallinen voisi saada jonkun euron!!

    Rukopiikki

    Sitten jäisi pätkiä sinne tänne raivailematta ja kuka niitä räppeitä alkaisi tekemään. Niiden tekeminen voisi käydä kalliiksi kun ei isompia yhtenäisiä urakoita olisi. Vaatisi myös kovasti aikaa työnjohdolta pitää rätinkiä missä on tehty ja missä ei ja kuka ne loput tekisi. Maanomistaja voisi tehdä helpon kilometrin ja jättää työlään tekemättä. Tällaisia minulle nousi asiasta mieleen.

    e-salo

    Onhan sekin otettava huomioon, että jännitteisen linjan varresta puita kaadettaessa voi kaato mennä pieleen ja mitä siitä voi seurata.

    Moton hommia tuommoiset linjanvarren hakkuut.

    Metsuri motokuski

    Samaa mieltä. Ei noita voi jättää metsänomistajien hoidettavaksi. Jälki on mitä sattuu ja puut ovat enemmän linjalla kuin linjan vieressä. Sen jälkeen saa keräillä sähköiskun tappamia metsänomistsjia

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)