Keskustelut Metsänomistus Kaupunkilais metsänomistaja ja 20Kv linjan raivaus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 28)
  • Kaupunkilais metsänomistaja ja 20Kv linjan raivaus

    Sähköyhtiön palkkaamalta konsultilta tuli esitys, 20Kv linjan vierus raivaus. Kartassa oli selkeesti piirretty , mitä millekkin kohdalle tehtään. (aukko,harvennus) Toimenpiteet käsitti n. 15 m linjasta puolelleen.Linja kulki tien vieressä n.3km. Raivausesitys oli tehty koko matkalle. Minulla oli n. 700 m. Minulla ei ollut mitään miettimistä, etten olisi hyväksynyt esitystä. Marraskuun alussa motokuski ilmoitti, että suoritetaan ”hakkuut” Tänään kävin ajamassa tien läpi, kuinka ollakkaan, kukaan muu ei ollut hyväksynyt esitystä. Ainoastaan minun maani kohdall oli tehty hakkuu sopimuksen mukaa.  Silloin minulta paloi  päre, p………le, paikalliset isännät,joita sähkönsyöttö koski, eivät reakoineet asiaan mitenkään. Monessa kohten ,oli puita taipunut melkein linjalle. Tämmöistä se on yhteistoiminta.

     

  • Nostokoukku

    Jospa se Carunan porukka ei osaa suomea. Ei johto eikä työmiehet. Poika oli syksystä jouluun asentamassa pääkaupunkiseudulla lämpökanaaleja. Sanoi ettei yhdelläkään rakennustyömaalla jonne kanaaleja vetivät näkynyt yhtään suomalaista rakentajaa. Porukan apuna oli kaivinkone, kuskina venäläinen, joka osasi yhden sanan suomea. Aina oli vastaus: Joo.

    Jätkä

    petep. Kyllähän terve järkikin sanoo, että kun on jo ”vuokrattu” johtokatu, niin tänä päivänä linjanomistajalla on velvollisuus pitää kadun varressa olevat puut sen verran lyhyenä, että ne eivät yllä langoille.

    Sähköyhtiön pitäisi tietää tasan tarkkaan , kuka omistaa minkäkin osan linjan varresta. Tällöin ainakin täälläpäin sähköyhtiö hakkuuttaa ja ajattaa poistettavat puut tienvarteen ja maksaa puista hankintapuiden hinnan. Minun mielestäni se vastaa pienet kasvutappiot .

    e-salo

    Fingrid pitää yllä valtakunnallista kantaverkkoa. Heillä on sopimuksissa oikeus pitää linjan reunametsä niin matalana että johdoille ei ole vaaraa kaatuvista puista.  Kun fingrid hakkauttaa reunametsää, niin kylla siinä sopimus ensin tehdään, toki jos mo ei tee sopimusta niin on sitten eri asia ja hakataan kumminkin. Puista on saanut hankintahinnan, verotuksessa hankintakauppa jossa ei mitään kuluja myyjällä.

    Paikallisilla jakeluverkon operaattoreilla on oikeus kaataa linjalle retkottava vaarallinen puu vuokratun johtokäytävän ulkopuolelta, mutta ne jättää sen niille sijoilleen kun ovat saaneet kaadettua. Reunametsän hakkuusta ’säävarmaksi’ ja puiden pois kuljetuksesta pitää  sopia mo:n kanssa.

    Joskus vuosikymmeniä sitten oli tyyli että 20kV linjoja vedeltiin metsiin ja hankaliin mäensyrjiin joita ainakin keskisessä Suomessa piisaa. Nyt on sekin muuttunut ja koetetaan saada linjat ihmisten ilmoille kun linja tulee käyttöikänsä päähän.

    pauhei

    Puut meni yhteismyyntiin senhetkisen markkinahinnan mukaan.

    mehtäukko

    Eli vaikka.. ”kukaan muu ei ollut hyväksynyt esitystä”.., yhteismyyntiin ne meni…Oliko siinä loppujen lopuksi muuta kuin vääriä tulkintoja?

    Arnold Layne

    MO voi halutessaan kieltää vierimetsän hoidon. Kukaan tai mikään ei pakota suostumaan sähköyhtiön harvennusehdotuksiin. Metsän omistajalla on onneksi valta päättää metsistään, vielä. Jos omat suunnitelmat menee yksiin vierimetsän hoidon kanssa ja hinta kohdillaan niin antaa sahan soida.

    Jätkä

    Sopimukset sen sanoo!

    pauhei

    Ei tässä ollut mitään vääriä tulkintoja, sopimuksessa oli kaikki esitetty , myös puiden yhteismyynti (olettama, että useammat ottaa osaa)  Pointti tässä minun kohtalla oli, että saataan varma sähkötuotanto kyseiselle alueelle. Korostan vielä,että ne kuluttajat, joita asia enemmän koski,eivät reagoineet mitenkään.

    Miikkam

    <p>Markkinatalous on siis osoittanut kyntensä. Joko puista on tarjottu liian vähän, tai sitten sähkökatkot ei haittaa.</p>

    arto arto

    <p>Silloinhan se yleisty vierimetsän hoito kun sähköyhtiöt määrätiin korvamaan sähkökatkot kuluttajille.</p>

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 28)