Keskustelut Puukauppa Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

Esillä 10 vastausta, 771 - 780 (kaikkiaan 969)
  • Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

    ” Turun hovioikeus kääntyi metsänomistajan kannalle.”  Metsänomistaja pystyin esittämään näytön siitä, että tukisaannon vähyys johtui väärästä katkonnasta.  Tämä on iso ja hyödyllinen ennakkotapaus kaikille metsänomistajille, ja siitä miten kannattaa järjestää hakkuunaikainen valvonta.

    Minkälaisia ajatuksia päätös toi mieleen palstalaisissa ja onko omalle työmaalle sattunut piirteitä virheellisestä katkonnasta ?

  • Jätkä

    Jos katkontatarkkuus on vain 96 %, niin on aivan turhaa kehuskella viiden sentin heiton vievän tukin mittaraakkiin.  4:n %;n puutos pituudessa tekee 55 dm:n tukissa jo 22 cm, joten se siitä ”tarkkuudesta”. Metsurit tekivät aikoinaan silmavaraisella katkonnalla tarkempaa työtä kuin nykykoneet!

    Jos uskoo omiin epäkuntoisiin vehkeisiinsä kuin kallioon, niin samalla koneistolla varustettu tyyppi voi ihan hyvin luulla, että raamatun kertomuksetkin ovat totta.

    Rane

    No jaa.

    -Suorittava:”peruuttaminen aiheuttaa mittaheiton pituudessa(mitta ei aina lähde heti pyörimään peruutettaessa ”

    -Videolla kuljettaja perustelee huonoa apteerausta mittapyörän epätarkkuudella.

    -Metsurimotokuskikin myöntää ongelman edellisissä kirjoituksissaan.

    Eli ”hydraulipainotuksista” huolimatta kolme huippuammattilaista todistaa että nykyinen pituusmittauksen tekniikka rajoittaa kunnollisen katkonnan tekemistä.Mittapyörä pyörii eri tahtiin kuin runko.

    Eli metsurimotokuskin väitteet hyvästä tarkkuudesta ovat sitä höpöhöpöä.

    Mutta kerropa lisää niistä teloissa olevan pituusmitan haittapuolista mitä ilmeisesti on olemassa.

    Rane

    Ps.Tuossa videolla kun kuljettaja tekee peruutuksen jälkeen 46:en tukin niin sehän ei tietysti satu siihen ikkunaan.Joten jos on tehdasmitta se on siis 43:en.Artisti maksaa.

    mehtäukko

    On nimittäin ”jonnii verran ” kokemusta noista vehkeistä ja telamitta ON aataminaikuinen vikaherkkä rakkine. Katkontatarkkuus ei yllä mitenkään nykyisten hydraulipainoitteisten tarkkuuteen (97-99,5 %) metsän laadusta riippuen. Jo telavetoisen kuutiointi on vain sinnepäin, ja todella vahdattava. Jos yöllä pakkastaa ja päivällä paistaa  5-10 astetta, jopahan saat kimpoilla kopista ulos ja takaisin. Onko sen epävarmempaa ja tautista vekotinta kuin telavetoinen. Todella paljon rauta rautaa vasten kuluvia osia, heikot anturit ja johdotukset, öljysyöppö,letkusyöppö…mitä vielä?

    Rane

    Millä ketosen kouralla mehtäukko on työskennellyt?

    mehtäukko

    51 ja 100 LD

    Rane

    Ja et saanut pituusmittaa kohdilleen?

    mehtäukko

    Edellä kerrotuilla temppuiluilla sai. Oli mittapyörää, tela-anturia ja sitten molemmilla puolilla.Teloja lapputeloista piikkiteloihin joissa paksuus/kuutiointi heitti vielä enempi.

    Metsuri motokuski

    No ei se sitä jätkä tarkoita. 96 – 98 prosentin tarkuus tarkoittaa sitä että 100 pölkystä 2-4 ei ole katkaisuikkunassa. Siis nekään eivät ole raakkeja.

    Tämä virhe ei mene metsänomistajan piikkiin. Maksaja on ostaja. Mites täällä nyt ollaan ostajan saamasta virheellisestä tuotteesta nyt niin huolissaan.

    Minä olen taas hakannut ketosen 55  kouralla eikä sekään mitenkään erityisen erinomaisesti mitannut. Tarkka oli tosiaan rullien puristuspaineesta.

    Rane

    No aiheuttaako peruuttaminen mittaheiton pituudessa vai ei?

Esillä 10 vastausta, 771 - 780 (kaikkiaan 969)