Keskustelut Puukauppa Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

Esillä 10 vastausta, 551 - 560 (kaikkiaan 969)
  • Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

    ” Turun hovioikeus kääntyi metsänomistajan kannalle.”  Metsänomistaja pystyin esittämään näytön siitä, että tukisaannon vähyys johtui väärästä katkonnasta.  Tämä on iso ja hyödyllinen ennakkotapaus kaikille metsänomistajille, ja siitä miten kannattaa järjestää hakkuunaikainen valvonta.

    Minkälaisia ajatuksia päätös toi mieleen palstalaisissa ja onko omalle työmaalle sattunut piirteitä virheellisestä katkonnasta ?

  • Visakallo

    Osaan kyllä itsekin laskea. Kysyinkin, kuinka pitkä kokemus ko. kaupppatavasta Jovainilla on?

    mehtäukko

    Jovainse jaksaa pyöritellä tuota alviaan, ikäänkuin sillä olisi mo:n tulonmuodostukseen tuottava tekijä. Läpikulkurahaa.

    Ja traumastaan. Se sotkeutuu nyt jo asioihin, joita kukaan ei ole esittänyt! Kuka pysyy moisessa rattorikyydissä enää kärryillä?

    jees h-valta

    Korjuun laskun aivan oikein Jovain laski, MUTTA se alv ei ainakaan summasta 5800 ole mitään 4800 euroa! Mutta koko puukaupasta tietty on mutta et sinä sitä aivan voi vertailussa pitää korjuun etuna laskusta sinulle. Pystykaupan normaalit myyjät saavat sen alvin kokonaissummasta puukaupassa. Eli tasoissa ollaan vaikka erillislaskuja tehtäis enemmänkin. Alvin suhteen. Tuo sinun erilliskorjuun laskusi auttaa vain verotuksen vähennyksiin, ei muuhun. Eikä aivan dramaattinen vaikutus sinällään.

    Puuki

    Jos korjuuta ei itse maksa, ei sitä kyllä pysty puukauppatilistä vähentämäänkään. Sama alv;n kohdalla al-veroissa, joka on ihan erillinen asia.   Yksikään ostaja ei tuohon suostu ; maksamaan korjuun ja antamaan siitä verovähennysoikeuden myyjälle.

    jees h-valta

    Emmehän me tuossa Jovainin 20000:n esimerkissä itse maksakkaan korjuun laskua. Mutta sitähän hän väittää. Jos puukauppa tehdään tuosta summasta eli hakkuu sen tekee niin siitä saamme alv:n täysimääräisenä muilla kuluillamme tuhottaviin. Tai verottajalle takaisin maksettavaksi jos vähennystä ei ole. Mutta asioita voi yrittää sekoittaa niin tai näin kunhan on itse onnellinen lopputuloksestaan. Ja sitähän tuolla uskolla varmaan on, onnellinen tosiaan. Puuki aivan oikeassa, EI YKSIKÄÄN puunostaja anna tuollaista kenellekkään metsänomistajalle!

    purutpois

    joo katkojaa on monenlaista ei sieltä moton kopista aina niin hyvin nää puun suoruutta joskus tulee raakkeja kun ei nää jotain vikaa ja joskus epäilee ettei joku pölli kelpaa tehtaalle vaikka mitatessa oisikin kelvannut. raakkeja kun ei voi montaa %tehdä kun käyvät huomauttelemaan yrittäjille no niitä huomautuksia kun tulee joku liikaa nii. käy sopimuksen päälle. Sitten jos olet pitkään hakkuilla normaalia rehevimmillä mailla joissa puun laatu heikompi ja tulee luonnostaan enempi raakkia eli saattaa tulla niitä korkeampia raakki% perättäin tehtaalta niin siinä on pakko tehdä tukkia varovaisemmin. Hakkuu taksat on kuitenkin sen verta alhaset että päätös on tehtävä nopeasti kumman tekee. Mutta joo kyllähän se tukki pitää mahdollisemman tarkkaan ottaa se on selvä.

    pihkatappi

    Sahalaitoksella voi olla vaikka 10 tilausta eri laaduilla ja mitoilla ja kotimaan laatua voi ajaa varastoon. Noissa 10 tilauksessa osassa aikataulu voi olla tiukka ja viivästymissakko on harmeista pienin, kun asiakas tilaa viivästymisen takia jatkossa muualta. Isäntä on tarkistamassa 5000 motin tukkileimikon katkontaa. Matriisissa on tuota kiireellistä tilausta painotettu niin, että apumittoja voi käyttää vain poikkeustapauksissa. Isäntä ihmettelee, kun kauppakirjassa pisin mitta on 52 ja latvatukki on aina 46, vaikka minimiläpimitta antaisi myöden tehdä pitempi. Isäntä sanoo, viekää koneet muualle tai hakatkaa kauppakirjan mukaan. Hakkaako moto jatkossa rungonosan matriisin mukaan, vai tehdäänkö sahan varastotilaukseen tai muihin tilauksiin sopivilla mitoilla, jotta rungon tukkiosa saadaan optimoitua. Eli sahalaitos pahimmillaan menettää asiakkaan myöhästymisen takia, kun kauppatapa on mikä on. Minusta sahalaitoksen pitäisi kertoa isännälle faktat, katkoa tilauksen mukaan ja maksaa isännälle korvaus tukin siirtymästä. Sellufirman motolla tuossa voi olla vielä hieman karumpi totuus takana.

    Jovain

    Puuki: On puunostajia jotka suostuvat, korjuun pystykaupassakin saa laskulle ja se on vähennyskelpoinen omassa verotuksessa.

    Jees, tuli laskuvirhe, tottakai se korjuun alvi on korjuun laskusta 58oo eurosta, eli jotain 1125,20 euroa. Pidän edelleen vähennyksiä merkittävänä ja puualvi on vähennysten jälkeen läpimenoerä.

    mehtäukko

    Kun puukaupan hoitaa niin, ettei tarvitse laittaa rikkaa ristiin, vähennykset eivät ole merkittäviä. Ristiriitaista uskottelua.

    Visakallo

    Jovainilla ei taida ollakaan itse puukauppa se päätarkoitus, vaan hän käyttää sitä hyväkseen muissa veroasioissa, joista hän ei meille kerro. Eihän tuossa muuten mitään järkeä olisi. Tämä selittää vaikenemisen.

Esillä 10 vastausta, 551 - 560 (kaikkiaan 969)