Keskustelut Puukauppa Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

Esillä 10 vastausta, 541 - 550 (kaikkiaan 969)
  • Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

    ” Turun hovioikeus kääntyi metsänomistajan kannalle.”  Metsänomistaja pystyin esittämään näytön siitä, että tukisaannon vähyys johtui väärästä katkonnasta.  Tämä on iso ja hyödyllinen ennakkotapaus kaikille metsänomistajille, ja siitä miten kannattaa järjestää hakkuunaikainen valvonta.

    Minkälaisia ajatuksia päätös toi mieleen palstalaisissa ja onko omalle työmaalle sattunut piirteitä virheellisestä katkonnasta ?

  • Rane

    Hyvin yksinkertaiset toimenpiteet riittävät puhdistamaan ilmaa.Ei ole liian vaikeaa.

    -Kauppasopimuksiin ei laiteta niitä lyhyitä mittoja jos niitä ei aiota käyttää.Eli rehelliset tarjoukset.

    -Mitta/katkontatiedot luovutetaan metsänomistajalle joista voi todeta että sopimuksia on noudatettu.Aivan kuten UPM on luvannut toimia jatkossa.

    A.Jalkanen

    Ranen kommentti osuu taas naulan kantaan.

    oksapuu

    Oikeus on sanansa sanonut ja pulinat pois…

    Turha tänne on tulla itkemään jos kalikka on kalahtanut.

    mehtäukko

    Vai että ”oikeus”. Kun oikeustajua murretaan oikeuden voimalla, kalikka ei kalahda.Bumerangi paukahtaa lakitupaan jo äänestyksen perusteella.

    Jovain

    Ei ole mikään salaisuus Umpin katkonta, niitä kasoja on kyllä katseltu jo vuosikymmeniä. On muitakin puutavarayhtiöitä, jopa sahoja samaan toimintaan.

    Tuo mehtäukon ”storakate” ihmetyttää, eikö metsänomistajalla ja Mhy:llä ole enää asiaa omaan metsäänsä. Sitä luokkaa alkaa olla puuttuminen.

    Mikä parku nousee, jos poiketaan klusterin perinteisistä toimintatavoista. Syy ja seuraus-suhteet eivät tunnu olevan hallussa ja tilaa uuden kehittämiselle ei ole. Onko se pois mehtäukolta ja edustamaltaan puutavarayhtiöltä?

    Mehtäukko ei huomaa sitä, että metsänomistajalla ja Mhy:llä on tarpeensa päästä savotoille, siinä kuin metsäosastoillakin.

    suorittava porras

    Eiköhän se taho ,joka pystyy täyttämään asiakkaiden tarpeet parhaiten , hoitele ne korjuupuolen hommat jatkossakin. Puuta kasvatetaan asiakkaita varten ja asiakkaat määräävät humpan tahdit. Joka ei tähän sopeudu on auttamatta jäänyt junasta.

    jees h-valta

    Noinhan se kyllä arkitodellisuus on. Mutta muut haaveilkoon mitä miellyttää.

    Jätkä

    Ei ole Itä-Suomalaiset ”asiantuntijat” enää hillunut täällä sormijatkoslaitteiden kanssa. Onkohan niihin tarttunut pihkaa, vai ovatko ne jo kuluneet loppuun.

    Täältä laatupuun tuottamisalueelta ne laitteet taitavatkin jo olla myyty Itä-Savoon, kun on havaittu, että jatkamattomasta laatupuusta on kovempi kysyntä.

    pihkatappi

    Katkonta tapahtuu yhtiön tarpeiden mukaan ja metsänomistajan puukauppatili on se mikä joustaa. Turha tätä asiaa on kaunistella.

    Jovain

    Koville ottaa tuo mehtäukon trauma metsänomistajia ja Mhy:tä kohtaan. Pihkatappi: Katkonta ei jousta muutoin, kuin ostajan yksipuolisella sopimuksella, niin kuin katkontakiista osoittaa.

    Suorittava porras: Tuo AJ:n toteama 5 %, oma hankinta voi olla ja onkin sitä väittämääsi huonoa sopeutumaa ja junasta jäänyttä. Sitä pidetäänkin kaikesta haukkumisesta huolimatta ”voimissaan”, sillä teollisuus turvaa oman asemansa ja pitää metsänomistajien puutoimitukset edes jollain tavalla voimissaan ja omassa ”loosissaan”. Eli turvataan teollisuuden valta-asema pystykaupassa ja se, että metsänomistajat eivät pääse puuntoimittajaksi pystykaupassa.

    Tuo pystykaupan korjuu laskulle, ei muuta millään tavalla logistiikan toimintaa, aikataulutusta tai muuta. On vain menettelytavan muutos korjuun laskutuksen osalta.

    Visakallo, en lähde avaamaan verotusta, vaikka se laskutuksen menettelytavan muutoksen kautta tulee osapuolille julkiseksi. Esimerkkinä tuo korjuun lasku 29 % mukaan tekee esim. 20 000 euron puukauppatilistä 5800 euroa ja korjuun alvi 24 % mukaan 4800 euroa.

     

Esillä 10 vastausta, 541 - 550 (kaikkiaan 969)