Keskustelut Puukauppa Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 969)
  • Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

    ” Turun hovioikeus kääntyi metsänomistajan kannalle.”  Metsänomistaja pystyin esittämään näytön siitä, että tukisaannon vähyys johtui väärästä katkonnasta.  Tämä on iso ja hyödyllinen ennakkotapaus kaikille metsänomistajille, ja siitä miten kannattaa järjestää hakkuunaikainen valvonta.

    Minkälaisia ajatuksia päätös toi mieleen palstalaisissa ja onko omalle työmaalle sattunut piirteitä virheellisestä katkonnasta ?

  • mehtäukko

    Tuo sepustus ei valaissut yhtään mitään pyydettyyn puheenvuoroosi.

    Mikäs logiikka tuossa on.. ”Yleensä saamatta jäävä tukkiosuus voi olla merkittävä, sen osoittaa mm. katkontakiista…”  Ettäkö yleensä poliisi vie ylinopeudesta aina linnaan?

    A.Jalkanen

    Siinäpä se olisikin selvityksen paikka:

    a. Onko uusi malli mahdollinen ohjelmoida.

    b. Kuinka paljon se lisäisi puun myyjän tiliä.

    c. Onko myyjän saama hyöty sopivassa suhteessa ostajan saamaan hyötyyn.

    mehtäukko

    ”On luonnollista että näitä huonoja osuuksia ei voi yksin ostajan kontolle säilyttää. Tai jos halutaan säilyttää niin tukin hinta vääjäämättä laskee.”

    Mm tämän jo tutki ja selvitti. Samaa mieltä.

    Puuki

    Ostajat osaa pienen harjoittelun jälkeen ammattitaitoisina selvittää leimikoiden puiden tod. näk. arvon omalle asiakaskunnalleen ihan tarpeeksi hyvin.  Siinä auttaa kokemus ja katkontatilastot , joita varmasti löytyy joka firmalla kullekin  alueelle  ja eri puulajeille ja -leimikkotyypeille  erikseen tarjousten tekoa helpottamaan.  Nyt on siis ”luonnollista”, että myyjän kontolle on yksin sälytetty mahdollinen huonon katkonnan aiheuttama tappio.  Tasapuolisuuden vuoksi olisi se lahon eriyttäminen omaksi puutavaralajikseen ihan sopivaa.  Silloin ei tulisi kummankaan osapuolen yksin kannettavaksi mahdollinen tappio katkonnasssa.   Raaka-aineen hienoinen kallistuminen joillekin ostajille tarjousten vertailun helpottuessa kompensoituisi ostajille ainakin  imagohyödyllä . 1 huono kokemus asiakassuhteessa tarvitsee muistaakseni vähintään 5 hyvää kokemusta jotta sen vaikutus kompensoituu.

    Ja tuo mittausohjelmaan tehtävä pieni lisäys ei ole mikään iso homma.  Läpimitta juoksee koko ajan mitta-anturin antaman tiedon mukaan.  Hakattujen runkojen keskikoon ohjelma ilmoittaa jo  muutenkin. Koneaivot (tietokone)  vain piirtämään leimikon puiden runkokäyrät ja siinä se löytyisi tukkiosuuden määrä moteissa koko puumäärästä.

    Metsuri motokuski

    Minusta jovainista tulisi erinomainen poliitikko. Hän osaa kirjoittaa hyvää tekstiä kertomatta asiasta yhtään mitään. Erinomainen ominaisuus. 🙂

    mehtäukko

    Tiedä sen hyvyydestä? Saahan sitä vapaasti kirjoittaa tolskata, mutta hölyn pölyjä ei kannattaisi noin hampaat irvessä vääntää…?

    Visakallo

    Minulla on jako nimimerkkien suhteen. Ne, jotka eivät osaa vastata selkeisiin kysymyksiin, ovat aina jollakin tavalla heikoilla.

    jees h-valta

    Jovain saa aina hermoromahduksen kun joku ajaa kattilaan tai sellulinjalle jotain hyötymistarkoituksessa! Missähän tarkoituksessa sinne tavaraa pitäisi Jovain ajaa?

    Jätkä

    Mopokuskit eivät tajua, tai eivät halua tajuta, että kysymys ei ole kokoaikana ollut pituusmittauksen millin tarkkuudesta, eikä paksuusmittauksen millien kymmenesosien tarkkuudesta, vaan siitä että syyttä suotta siirretään tukkipuuta pikkutukkeihin ja kuituun.

    Tulee mieleen eräs konsultti, joka muun ohessa kaupitteli lankamittauslaitetta, joka oli aikoinaan kovassa nosteessa. Eräs ammattilainen kysyi laitteen tarkkuutta, kun mitataan alaa, jonka ulkomitat ovat jopa useita kilometrejä. Konsultti vakuutti mittaustarkkuuden olevan kymmenen senttimetriä! Kuitenkin jo kilometrin pituinen lanka venyy suoraksi vedettynä lisäpituutta  metrejä.  Eli tuo edustaja ei käsittänyt kysymyksestä mitään, taikka jos käsitti, niin kaiken täysin väärin.

    Jovain

    Mitäpä noihin selviin kysymyksiin on vastaamista. Jeessin poltinpuut ei vakuuta?

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 969)