Keskustelut Puukauppa Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 969)
  • Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

    ” Turun hovioikeus kääntyi metsänomistajan kannalle.”  Metsänomistaja pystyin esittämään näytön siitä, että tukisaannon vähyys johtui väärästä katkonnasta.  Tämä on iso ja hyödyllinen ennakkotapaus kaikille metsänomistajille, ja siitä miten kannattaa järjestää hakkuunaikainen valvonta.

    Minkälaisia ajatuksia päätös toi mieleen palstalaisissa ja onko omalle työmaalle sattunut piirteitä virheellisestä katkonnasta ?

  • suorittava porras suorittava porras

    Hinta voisi määräytyä puuston määrän , järeyden ,korjuukelpoisuuden ja tiheyden perusteella =perushinta . Lisäksi käytössä voisi olla puuston arvioon perustuva laatukerroin , jolla huomioidaan puuston laatu.

    Metsuri motokuski

    Tuo laatukerroin voisi olla aika mielenkiintoinen määrittää niin että myyjä ja ostaja sen hyväksyisi. Ilmeisesti laatukerroin maksettaisiin vasta hakkuun jälkeen. Laaneissa voisi olla ahdasta kun puita ei voisi viedä ennen kuin laatu on vahvistettu.

    Puuki

    Laadun vaikutus kuuluu selvittää jo tarjousvaiheessa.  Vain lahot vois olla erillään siitä omana puutavaralajinaan lahokuituna.  Sitä kun on vaikea selvittää etukäteen.  Sopimusasioita. Kaikki tarjoukset olisi paremmin samalla viivalla.  Nythän voi huonoimmassa tapauksessa erot olla useita kymmeniä%:ja alkuperäistarjouksesta tai paremminkin siitä lopputuloksesta joka saatasiin parhaalla katkonnalla.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei niistä lahoista nytkään makseta tukin hintaa ja myös laatua on aprikoitava etukäteen tajousvaiheessa. Siltä osin ei tulisi muutosta.

    mehtäukko

    Ei tuo malli voi toimia käytännössä jos pitkiä runkoja hilataan harvennuksilta ja laani täyttyy niistä? Kuskin on kuitenkin päätettävä katkonta lopulta laadun perusteella

    Tarjousvaiheinen laadunselvitys lisää työpaikkoja rutkasti.

    Rane

    Pitkiä runkoja ei tietenkään tarvitse hilata eikä tehdä.Puut katkotaan palstalla ihan niin kuin nytkin.Paitsi että tukkia saa tehdä niin vähän kuin haluaa.Siis unelmasavottaa.

    Tarjousta tehdessä on tietysti hyvä käydä paikan päällä katsomassa puuston laatu mikä useilla ostomiehillä on jo nyt rutiinia.Miten mehtäukon klusterilla?

    mehtäukko

    Ei ole MG:n toiminnassa puutostiloja. Eihän motoissa ole mitään konenäköjä päälle tai pölkyn sisälle. Koska katkonta tehdään osin laadun perusteella, mitä ne lpm tallennukset auttavat? Ja se tieto tallentuu pölkyn katkaisusahauksen jälkeen.

    jees h-valta

    Nykykäytännössä kaikki pelaa metsässä aivan hyvin. Nämä änkyröinnit ovat hyttysen kakka itämeressä-luokkaa oleva ongelma. Puutavara nykykäytännöllä käsiteltynä kokeneilla konemiehillä on paras tae hakkuun onnistumiselle. Jotka onnistuvatkin 98,5 prosenttisesti.

    mehtäukko

    AJ …”myös laatua on aprikoitava etukäteen tajousvaiheessa…” Niillä aprikoinneilla ei ole mitään merkitystä kokonaisen leimikon satojen mottien, tai yksittäisen karsimisen jälkeisen laadun saneleman katkaisukohtien päättämisessä.

    Ettei vain tässä ole uunotus käynnissä?

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Nykyiseen systeemiin olen tyytyväinen. Kun lukee kommenteja, niin kaikenlaisia virityksiä tarjotaan. Leimikon lopullinen puuston laatu sahalinjalla paljastuu. Moni puu sisuksissaan piilovikaa sisältää. Konenäkö on ainakin toistaiseksi kuskin silmissä, sikäli työllisyys paranisi, jos tarjousvaiheessa väkeä ramppaisi aprikoimassa laatua. Taitaisi loppujen lopuksi puun kantohinta laskea , kun laatua määritellään palstalaisten ohjeilla.

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 969)