Keskustelut Puukauppa Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 969)
  • Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

    ” Turun hovioikeus kääntyi metsänomistajan kannalle.”  Metsänomistaja pystyin esittämään näytön siitä, että tukisaannon vähyys johtui väärästä katkonnasta.  Tämä on iso ja hyödyllinen ennakkotapaus kaikille metsänomistajille, ja siitä miten kannattaa järjestää hakkuunaikainen valvonta.

    Minkälaisia ajatuksia päätös toi mieleen palstalaisissa ja onko omalle työmaalle sattunut piirteitä virheellisestä katkonnasta ?

  • Jean S

    Se joka nyt höpisee päällekkäisistä läpimitoista, voisi nyt vähän avata tarkemmin, mitä sellaisilla päällekkäisillä läpimitoilla tarkoittaa, ellei halua jorista itsekseen ja näyttää pöhlömmältä kuin on.

    mehtäukko

    Selitetään ”yhdelle pöhlölle”.

    Johan tuo masan mainitsema päällekkäisyys-termi kertoo mistä voisi olla kysymys: tukin latvaan jää läpimittapaksuutta jota yhtä lailla joutuu käyttämään pikkutukin tai parrun tyvipuolella esim. vikanaisuuden takia.

    Vieläkö höpisyttää?

    Rane

    Masan ja mehtäukon ongelmanasettelu ei kyllä aukene Ranellekaan.Nämä arvoapteerausohjelmathan on sitä varten että rungosta tehdään arvokkainta mahdollista tavaraa.Tai no,kuten näistä UPM:n ja Storan tapauksista voi havaita niin firman kannalta arvokkainta.

    mehtäukko

    ….” esim. vikanaisuuden takia.” Ei nyt ruvetakkaan sotkemaan käsitteitä ja tarkoituksia.

    Apti ei auta arvokkaan tavaran erottelussa yhtään mitään jos l a a t u ei riitä.

    Jovain

    Mehtäukon on turha väittää, että metsäosaston kulut kuuluvat yhtiön kustannettaviin. Metsäosasto välittää puuta yhtiölle ja sen puukauppaan ja korjuuseen kuuluvat kulut peritään metsänomistajalta. Samoin toimii myös Mhy. Valtakirjakauppaan ja korjuupalveluun kuuluvat kulut peritään metsänomistajalta. Mitä tulee sitten ostaako Mhy puuta. Sillä ei ole edes jalostuslaitoksia minne ostaisi, mutta on sopimuksia puuta ostavien yhtiöiden kanssa. Ja on hyvä, että niitä sopimuksia on ja on hyvä, että on saatu edes jonkinlainen oikeuden ennakkopäätös.

     

    Jätkä

    Laskutaitoa kannattaisi ehkä kehitellä, että pysyisi kärryillä siitä, onko kyseessä erikoistyvi, sorvipuu vai parruaihio. Kuitupuussa tietenkin pitää joillekin väreillä merkata, mikä on kuusikuitu, mikä mäntykuitu, tai mikä on koivukuitu. Lunttilappu ei nyt auta, kun pölkyt voivat olla niin nuukaan karsittu, ettei niissä ole neulasia lainkaan, eikä ajohenkilö erota tuohipäällistä puuta kaarnapäällisestä.

    Autokuskille tehtävä on tietenkin haasteellinen, kun ykkös- kuormauspaikkaluokitus löytyy joka varastolle, jos välimatka on alle kolme kilometriä.

    Eräs Hirvimetsä-konsernin aluepäällikkö sanoi, että erikoistyviä tarvitaan, mutta yhtä pölkkyä pienempää määrää ei hyväksytä.

    Teille vastarannan kiiskeille sanoisin, että myykää ja hakatkaa kaikki puu energiapuuksi, siihen teidänkin äly ja järjestelykyky ehkä riittää. (toivottavasti)

    mehtäukko

    Mitä se Joovaan taas alkoi horista… ”kulut kustannettavaksi” ja että… ”on sopimuksia ja on saatu oikeuden ennakkopäätös”.

    Taitaa vatukon varret heilua?

    Jovain

    Tai tallintakuset!

    Sattui muinoin, kun isännällä oli tapana pitää tukkirekiä rapun edessä. Emäntäväki hermostui moisesta tavasta ja kehoitti isäntää pitämään rekiä jossain muualla. No missä niitä rekiä pidetään. Vie tallin taakse. Ja niin reet vietiin tallin taakse.

    Seuraavan kerran kun isäntä oli lähdössä tukkimetsään, rekiä ei siellä tallin takana ollutkaan. Isäntä arvasi minne reet olivat joutuneet ja valjasti hevosen pelkkien aisojen eteen. Lähdettiin menemään metsään ja sieltähän ne reet täydessä tukkikuormassa vastaan tulivatkin.

    No, mitenkäs sattuikaan, kun sattui näin somasti että, eiköhän vaihdeta hevosia tuon reen eteen. Ja niin hevoset vaihdettiin.

    Naapurin isäntä jäi ihmettelemään hevosineen ja aisoineen päivineen tapahtunutta.

     

     

    Metät kunnossa!

    Joovaa: ”Mehtäukon on turha väittää, että metsäosaston kulut kuuluvat yhtiön kustannettaviin. Metsäosasto välittää puuta yhtiölle ja sen puukauppaan ja korjuuseen kuuluvat kulut peritään metsänomistajalta.”

    On kyllä hauskaa lukea kun kirjoittaja oikeasti uskoo omaan ideologiaansa…joka ei tässä kontekstissa kyllä puuntuottajan tulonmuodostukseen liity. Tai jos siitä metsäosaston työstä saisi kuitin niin sen voisi itse vähentää verotuksessa – niinhän se menee….??:-)

    Jovain

    Aivan, näin se menee ja tällä kohtaa on se klassinen riita. Kaikki maksetut palvelut, jotka saa laskulle ovat vähennyskelpoisia. Koskee myös metsäosaston palveluja, kuten pystykaupassa korjuun osalta. Korjuu laskulle ja on vähennyskelpoinen. Näin toimin.

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 969)