Keskustelut Metsänomistus Kasvoton metsänomistaja hakkaa minkä irti saa

Esillä 10 vastausta, 461 - 470 (kaikkiaan 544)
  • Kasvoton metsänomistaja hakkaa minkä irti saa

    MT:ssa oli 8.7. mhy Kanta-Hämeen toimihenkilön kirjoitus, jossa oli oheinen otsikko. Arvostelun kohteena oli sijoitusrahastot. Kirjoittajan mukaan ne vääristävät markkinatilannetta nostamalla metsätilojen hintatasoa. Lisäksi ne hakkaavat kaiken myytävissä olevan puun ja mahdollisesti vähän enemmänkin.

    Millä perusteella joku voi sanoa, että juuri sijoitusrahastot ovat huonoimpia metsänomistajia? Kukaan ei tietääkseni oli tutkinut asiaa.

    Metsänomistajien joukko on hyvin kirjava, samoin metsien käsittelytavat. Yhtä kaikki meillä on metsälaki ja hyvän metsänhoidon suositukset.

    Rahastot ovat syntyneet tällä vuosituhannella tarpeen sanelemana. Niillä on selvästi kysyntää. Sijoitusrahastot ovat yksi omistusmuoto. Toistaiseksi niiden metsäomaisuus on kokonaisuutena varsin vähäinen.

  • Jovain Jovain

    Kenelle puukaupan ja korjuun monopoliasema kuuluu, jos ei metsänomistajalle. Välttämättä ei tarvitse olla niin hölmö, että antaa yhtiölle vapaat kädet tehdä puukauppaa ja korjuuta omassa metsässään ja kääriä rahat. Siihen on mahdollisuus myös metsänomistajalla itsellään.

    Tiedä sijoituisrahastojen kauppatapaa, jos se on toimituskauppaa, kuten yhtiöillä omista metsistään, johan kauppa kannattaa ja hakkaavat vielä (aiheen aloituksen)  kertoman mukaan kaiken myytävissä olevan puun.

    Jees, en kannata korruptoitunutta puukauppaa eli pystykauppaa, jossa perinnät tehdään pimeästi puunhinnasta ja jolla kauppatavallla ohjataan metsänomistajien puukauppakäyttäytymistä ja ulos omista rahoistaan.  Kannatan avointa puukauppaa eli toimituskauppaa, jolla metsätalouden tuotot on mahdollista kotiuttaa. En kuitenkaan siinä ominaisuudessa, että kaikki myytävissä oleva puu hakataan.

    Tolopainen Tolopainen

    Mitäs perintää siinä puunhinnassa on, jos tukista maksetaan korkeampi pystyhinta kuin hankintahinta, ei taida Jovainin toimituskauppa tuottaa mitään taloudellista hyvää. Se nimittäin päättää hinnan, joka maksaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kun Tolopaisen trumpismeja (=väitteen totuusarvo on toissijainen) luette, laittakaa puppusuodatin päälle. Joku raja sentään.

    jees h-valta

    No ei Tolopan tuossa ainakaan mitään puppua ole että pystykaupan tukkihan on jopa parempihintaista kuin hankinnan. Tai sen hankinnan Jovainin väännöksen suhteen.

    Metät kunnossa!

    Ei taida kasvatusmallit perustua tutkimustietoon, vaan perinnetietoon.

    Tuossa se puppusuodatin päälle….

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    T: Ei taida kasvatusmallit perustua tutkimustietoon, vaan perinnetietoon. Lisäksi kuiduttava teollisuus haluaa halpaa kuitua, joka tietenkin huomioidaan valtion antamissa kasvatusmalleissa.

    Tämä ei selityksiä kaipaa, mutta voin kertoa että valtakunnan metsien inventointitietoon ne pääosin perustuvat.

    Jees: pystykaupan tukkihan on jopa parempihintaista kuin hankinnan

    Näkisin niin että tässä on ainakin osittain kyseessä tilastoharha. Suurin osa hankinnasta menee myhistysten kautta, ja ne eivät varmasti tee ilmaista hakkuutyötä. Suurin osa hankintatukista tulee harvennuksilta, ja jos vertaa kasvatushakkuun pystykauppahintaa ja hankintahintaa, siellä on hankintalisä: puulajista riippuen 6-8 euroa per motti.

    MJO

    Se nimittäin päättää hinnan, joka maksaa.

    Hinnan päättää myyjä. Ostajan rooli on ostaa tai olla ostamatta. Leimikolla on vain yksi myyjä ja ostaja kandidaatteja voi olla useita.

    Tolopainen Tolopainen

    No ei myyjä hintaa sanelee, hän joko hylkää tai hyväksyy ostajan tarjouksen. Muistaaksen kartellikäräjillä oli ostajat syytteessä. MJO olisi haastanut myyjät.

    MJO

    Tuliko tolopaiselle paljonkin kartellikorvauksia? Suomessa olet syytön, niin kauan kuin sinut tuomitaan. Vaikkei tällä ole asiaan mitään vaikutusta.

    Määrittelikö UPM tai Stora tolopaisen leimikon hinnan, jolla tollon oli pakko myydä?Vaikka piensaha olisi maksanut enemmän?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Molemmat ovat oikeassa: myyjä voi kilpailuttaa ostajat, mutta ei voi määrätä, vaan valita tarjouksista. Jos myyjä saisi määrätä, kuitupuun hinta olisi kyllä nykyistä korkeampi.

Esillä 10 vastausta, 461 - 470 (kaikkiaan 544)