Keskustelut Metsänomistus Kasvoton metsänomistaja hakkaa minkä irti saa

Esillä 10 vastausta, 391 - 400 (kaikkiaan 544)
  • Kasvoton metsänomistaja hakkaa minkä irti saa

    MT:ssa oli 8.7. mhy Kanta-Hämeen toimihenkilön kirjoitus, jossa oli oheinen otsikko. Arvostelun kohteena oli sijoitusrahastot. Kirjoittajan mukaan ne vääristävät markkinatilannetta nostamalla metsätilojen hintatasoa. Lisäksi ne hakkaavat kaiken myytävissä olevan puun ja mahdollisesti vähän enemmänkin.

    Millä perusteella joku voi sanoa, että juuri sijoitusrahastot ovat huonoimpia metsänomistajia? Kukaan ei tietääkseni oli tutkinut asiaa.

    Metsänomistajien joukko on hyvin kirjava, samoin metsien käsittelytavat. Yhtä kaikki meillä on metsälaki ja hyvän metsänhoidon suositukset.

    Rahastot ovat syntyneet tällä vuosituhannella tarpeen sanelemana. Niillä on selvästi kysyntää. Sijoitusrahastot ovat yksi omistusmuoto. Toistaiseksi niiden metsäomaisuus on kokonaisuutena varsin vähäinen.

  • mehtäukko

    RR:” Aikuiset eivät niin tee siitäkään huolimatta että kukaan emme voi tietää tulevaisuutta..”

    Yhdellä aikaa laskit korkoja 60 vuoden päähän…?

    Reima Ranta

    MJO: ”Ei todellakaan voida ..” Kommenttisi osoittaa valitettavasti MJO, että sinulla ei ole mitään käsitystä koko NNA:sta.

    Avaa nyt chrome ja kirjoita hakusanaksi Olli Tahvonen. Löydät sieltä videon Tahvosen esityksen laskennasta, mistä saat edes jonkinlaisen käsityksen siitä mistä puhutaan.

    Tolopainen

    Taloudessa ei ole mitään faktaa, kaikki on olettamista ja mielipiteitä. Kaikki yli puolen vuoden ylittävät ennusteet on humpuukia.

    MJO

    Olli Tahvosen tavoite on pelkästään kaataa puuta vähemmän Suomesta. Hiilinielu vääntäminen on pääagenda, eikä tuotoilla ole mitään väliä.

    Tahvanaisella on lopputulos tiedossa ennen laskelmaa. Hän vain keksii kaavan ja siihen lasku parametrit, jotta päästään hänen haluamaansa tulokseen

    Googlaa ite, niin näet mitä herra ajaa, kuin käärmettä piippuun.

    jees h-valta

    Ja näitä humpuukimaakareita sitten vielä ihaillaan ja palvotaan ja yritetään vääntää vieläpä laiksi ja asetuksiksi.

    Puuki

    Sitä asenteellisuutta asian vääntämiseksi tiettyyn suuntaan löytyy kyllä joltain muulta taholta kuin minulta.  Mielenkiinnosta olen ottanut selvää metsäpuolen NNA-laskennasta ja sitä soveltanut. Eikä NNA:n käyttäminen  ole mikään uusi asia, jo 2000-luvun alussa tuli tapetille. Ei ole mitään ennakkoasennetta esim. taloudellisen edun tavoittelusta tullut.

    Asiat riitelee ei keskustelijat, niinhän se pitäsi olla.  Syyttely alkaa yleensä kun muuta keinoa puolustaa omaa vankkaa mielipidettä asiasta ei enää ole.

    mehtäukko

    Käytännön metsätaloushommissa on tehtävä se kaikki tarpeellinen tehokkaasti ja suunnilleen ajallaan. Joku on esittänyt jopa kastelleensa taimet, kun ne oli nujertua kuivuuteen.

    No. Jos kasteluun tärväytyikin pari vapaapäivää, mutta istutustyö+ monta työpäivää ja ostotaimet pelastuivat. Lisäksi ehkä muutama vuosi jo kasvua. Kaivakoon joku laskimensa, laskekoon korkoja ja alkakoon odotella kuolleella maholla kentällään vesakon saapumista.

    Mehtäukko toimii tilanteen sanelemin faktojen perusteella. Jos joku toimii laskemalla suoritettujen mielikuvien ja luulottelujen perusteella, ihan sama. Mutta en vain pidä sitä itselleni järkevänä toimintana.

    A.Jalkanen

    Olli Tahvosta on tullut Metsätieteen päivillä livenäkin kuunneltua. Teoriassa mallit kyllä toimivat, ja osoittavat, että peitteinen metsänkasvatus tulee aina korkeilla koroilla tuottoisimmaksi vaihtoehdoksi. Hän on kyllä myös myöntänyt, että laskelmat ovat herkkiä alkuoletuksille.

    Puuki

    Laskelmat on herkkiä alkuoletuksille ja lisäksi luonto on arvaamaton varsinkin pitkällä aikavälillä. Sen asettamat rajoitukset lisää riskiä erityisesti, jos käydään hakkuilla usein kiertoaikana , korjuukelit on vaihtelevia ja luontainen uudistuminen varsinkin on hidasta ja useimmiten epävarmaa rehevillä kohteilla . Pelkät laskelmat ei ota sitä huomioon.

    Ei tule peitteinen aina edullisemmaksi edes korkeilla koroilla.  Riippuu mm. niistä alkuoletuksista. Jos esim. saa kehityskelpoisen taimikon syntymään edullisesti , niin laskelma voi muuttua jo siinä vaiheessa melko erinäköiseksi.

    mehtäukko

    ”…alkuoletuksille…” mielikuville, haaveillulle,otaksumille, luulotteluille… Mitä vielä?

Esillä 10 vastausta, 391 - 400 (kaikkiaan 544)