Keskustelut Metsänomistus Kartellioikeudenkäynnin kulut jo 8-9 miljoonaa

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 168)
  • Kartellioikeudenkäynnin kulut jo 8-9 miljoonaa

    Suuren Savotan ykkösryhmän asianajotoimisto Mäkitalo Rantanen & CO ilmoitti samaan aikaan, että nyt kanteesta luopuvan metsänomistajan oikeuskulut asianajotoimistolle ovat 6 000–8 000 euroa.

    Näin kanteesta syyskuun loppuun mennessä luopuvan metsänomistajan oikeudenkäyntikulut metsäyhtiöille ja omalle asianajotoimistolle ovat yhteensä 10 300–12 300 euroa ilman arvonlisäveroa.

    maaseudun tulevaisuus

    Luulisi siinä mukana olevien puntin tutisevan.

  • harrastelija

    On tietysti väärin olla vahingoniloinen, kun RL:n kehittämä projekti ei tuonutkaan mukaan lähteville ylimääräistä tuloa.
    Muistaakseni alun perin olin heti sitä mieltä, ettei kullekin kartellista tullutta tappiota pysty toteen näyttämään.

    Kunnallisena veronmaksana pidin kunnan metsävastaavien mukaanlähtöä ”suureen savottaan” täysin vääränä. Saa nähdä, että paljonko tulevat korvaukset nostabat kunnan veroäyriä?

    Puun hinnassa ei ole tapahtunut minkäänlaista nousua kartellin paljastumisen jälkeen. Päinvastoin puun reaalihinta on tasaisessa laskussa vaikka kartelli on ”pantu kuriin”.

    On aivan kaksi eri asiaa:
    * yhtiöiden keskinäinen sopiminen alueista ja hinnoista puukaupoissa, joka on lain mukaan kielletty
    * keskinäisen sopimisen vaikutus puun hintaan

    Nyt ei vissiin kartellia tarvita, koska puun hintatilastot ovat kaikissa metsäalan medioissa päivittäin avoimesti esillä.

    tamperelainen

    Ei se että puun hintatilastot on esillä estä hintakartellia ja savujakoa,ihan varmaan sitä edelleenjossakin muodossa esiintyy.Ostomiehet tietää tarkalleen toistensa hintatarjoukset,mutta mo ei tiedä mitä naapui pyytää tai mitä hänelle maksetaan.Nyktilanteessa mo on täysin alakynnessä.
    Jos taas yhtiöt ei saa kuitupuuta halpaan hintaan,niin toivotaan rajua myrskyä,hyönteistuhoa ja jos se ei toteudu,niin firmoilla on kuuma linja maan hallitukseen josta polkaistaan nopsasti joku laki,vero ja johan myydään kiltisti
    Ainoastaan energiapuun kysynnän ja hinnan kasvu nostaa kuitupuun hintaa.Olen tehnyt vuosittan hankintahakkuuta,mutanyt panostan taimikonhoitoon

    Kivelänhanttu

    Maalaisjärjellä oikeudenkäyntikulut kuuluisi maksaa rikoksentekijä eli metsävirmat

    suorittava porras

    Mihinkähän summiin korvausten suuhteen päädytään , jos/kun käy
    ilmi , että väitteet ovatkin perättömiä ja ihmisiä on yllytetty nostamaan kanteita virheellisin perustein ja ilman riskiä joutua maksumieheksi ?
    Vai päätyykö joku lopulta kiven sisään valtavien korvausvelvoitteiden ohella ?

    …….

    ”Savujako, hyvä vai huono asia ?”
    Tälläkin palstalla on kilvan ihmetelty , että saman metsautotien varrella touhuaa useamman eri yhtiön koneita samanaikaisesti . On todettu sen lisäävän kustannuksia ja jotkut ovat pitäneet ko toimintaa jopa järjenvastaisena . Onlisiko tämä ”savujako” itseasiassa huono vaihtoehto . Sehän johtaisi kulusäästöihin ja pitkässä juoksussa parempaan puunhintaan maksukyvyn paranemisen seurauksena .

    Jos toiminnan kehittäminen edellyttää neuvotteluja ja sopimista , miksi tätä halutaan niin innokkaasti vastustaa ? Syrjäisen Suomen on kuitenkin käytettävä kaikkia mahdollisia keinoja turvatakseen menestyksensä maailman markkinoilla . Puuta osataan kasvattaa ja korjata muuallakin ja jopa lähempänä käyttökohteita .

    tamperelainen

    Suorittavalle sanoisin,että savujako on hyvää logistiikkaa,kannatetaan.Mutta savujaon pitäisi polkaista pystyyn kyläyhteisö tai metsäautotien metsälönomistajat,jotka sitten yhteismyynnille pyytäisivät hintatajouksia firmoilta.Puuttuuko tämmöiseen ”kartelliin” Kilpailuvirasto ? Jos savujaon tekee yhtiö,niin silloin suurehkon helposti korjattavan puutavaran hinta ?Tässä voi apua hakea viikkohinnastoista.
    Parempi esim harvennuksien logistiikka parantaisi metsän hoidon tasoa.Tulevaiduudessa on pystyttäväkäsittelemään metsiä kylä kerrallaan,esim joku valtakunnallinen kampanja.Myös taimikonhoidot samanaikaisesti.Ensimmäinen prosessin tehtävä olisi tutkia tiestön kunto ja kunnostaa tervittaessa
    Lisäisi metsällisen väen yhteisöllisyyttä ja olisi kustannustehokasta,turha ajelu ja edestakas meno vähenisi nyt vain töpinäksi

    Rane

    Juuri näin kuin Puuki totesi.Huolestuttavaa on kuitenkin ettei metsähallituksen kanteessa edes kuitupuun osalta pystytty osoittamaan että vahinkoa olisi syntynyt.Eli savottaryhmän ja muidenkin pitäisi löytää vielä jotain extraa laskelmiinsa verrattuna metsähallituksen laskelmiin jotka ovat varmasti olleet varsin perusteellisia (=kalliita)..

    Apli

    Näihän se on että jos metsähallitus ei pärjää tässä tapauksessa ei siinä pärjää muutkaan, mielenkiinnolla odotan tyytyykö metsähallitus käräjäoikeuden päätökseen vai valittaako päätöksestä? Varmasti miettivät tarkkaan sen verran kallista jutun vieminen eteenpäin on..

    Horjumaton

    *** Mielenkiintoiseksi on mennyt. Näinköhän on missään ennakkotapausta , jossa kartellin on todettu toimivan vastapuolen eduksi. Nyt se on todella lähellä. Aika surullisia piirteitä keskustelu on saanut. Eräänlainen pohjanoteraaus oli Jauhiaisen kirjoitus Metsälehdessä. Ihan piti hetki miettiä lukeeko jotain metsäfirman asiakaslehteä vai metsänomistajien aviisia. No vain jälkimmäisessä toki voi mainitun kaltaiseen törmätä 🙂

    Kyllä se nyt näyttää hintoihinsa tulevan kun kyseli toimintatapojen perään , joista on sakot lainvastaisina tuomittu. Metsänomistajan rooli on nöyränä kasvattaa raaka-ainetta teollisuudelle ja ottaa armopaloina muruset jotka teollisuus hyväksi katsoo maksaa. Markkinatalouden pelisäännöt voi asian yhteydessä näemmä lopullisesti unohtaa.

    Visakallo

    Näinhän se valitettavasti on, sillä puulla ei todellakaan ole arvoa, jos sitä ei jalosteta.

    Rane

    Äläpäs Horjumaton vielä luovuta.Vielä on paljon oikeuden istuntoja ja oikeusasteitakin jäljellä joten toivoa on.
    Pystytkö valottamaan yhtään kantajien todistelun tilannetta?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 168)