Keskustelut Puukauppa Kartellin vastapuolen asianajokulujen maksajista

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 102)
  • Kartellin vastapuolen asianajokulujen maksajista

    Merkitty: 

    Puukartellin oikeudenkäynti suurisavotta ryhmässä oli pettymys. Oikeudenkäyntikulut ylittyivät rutkasti siitä mitä hankkeen vetäjä/mukana olevat asiamiehet/media) lupailivat/otaksuivat. Metsäyhtiöiden korvausten piti olla läpihuutojuttu ja mahdollisemman moni ”ilmaiseen” rahanjakoon oli terve tullut.

    Hankkeen vetäjä rahasti osallistumisesta muistaakseni satoja euroja, mutta nyt oikeudenkäyntikuluista ja niiden suurista, tosisuurista kuluista ollaan ällikällä lyötyjä.

    Voidaan kysyä metsäýhtiöiden moraalia, hävetkää. Ensin oli kartelli, jossa metsäyhtlöt sopivat tietojen vaihdosta, maksoivat sakkonsa ja nyt rahastetaan vielä metsänomistajia metsäyhtiöiden omasta kartellista.

    Monille metsänomistajille, ellei kaikille jättimäiset oikeudenkäyntikulut ovat sokki. Osallistunee hanketta vetävä myös näihin ”talkoisiin”, sillä muutoi voittajia tässä kartelli oikeudenkäynnissä näyttää olevan vain hankkeen vireillepanija ja juristit.

    Olisiko paikallaan puunmyynti lakko metsäyhtiöiden moraalin palauttamiseksi?

  • Tuottoa metsästä

    Toistan, 80-90 % tukkisaanto ei ole totta, ehkä aku ankassa. Ammattilaisen kanssa ei kannata kinastella.

    Menninkäinen

    Kusettikohan ne minuakin sitten kun viime leimikon tukkisaanto oli 87%? Ja myöskin ilman pikku tukkeja.

    Tuottoa metsästä

    87% tukkisaannossa ei yhtiö kuseta vaan kertoja. Koska pikkutukkia ja parrua ei ole ollut mukana, niin tukkiprosentti on noin max 75%.

    Visakallo Visakallo

    Tuottoa metsästä voisikin järjestää seuraavan kesätapaamisemme ja esitellä metsiään, missä tukkiprosentit jäävät tuolle kertomalleen tasolle. Minä järjestinkin tapaamisen jo kesällä.

    Tuottoa metsästä

    Nykyisillä 18 sentin latvaläpimitalla ei päästä tuohon 75 prosenttiinkaan. Vanerilla 20 cm ja havutukeilla 18 senttiä.

    Tiedustelen nyt, oletteko myyneet uusilla läpimitoilla ja paljon oli prosentit? Varmaan kohdillaan.

    Puuki

    Tukki% riippuu niin paljon leimikosta, sen sijainnista , aikaisemmasta käsittelystä , puuston laadusta, korjuun tekijästä, mitta-ja laatuvaatimuksista että vaihtelu on suurta. Teoriassa tasalaatuisen isoja puita sis. päätehakkuuleimikon tukki% voi olla n.97 % , käytännössä max on n. 90 %.

     

     

    Menninkäinen

    Viimekesäinen leimikko oli. Männyllä oli minimimitta 15cm ja kuusella olisi ollut 16cm. Mutta oli puhdas mäntyleimikko paria kuitu kuusta lukuunottamatta. Eikä ne kaikki puut virheettömiä yksilöitä olleet, odotuksissa oli alempi prosentti mutta hyvin oli motomies osannut työnsä tehdä.

    mehtäukko

    Aloitukseen palatakseni.

    Kun ”jymäytyksen” jälkeen alkoi kova hyörinä korvauskanteille ja käräjöintiin, kellot alkoi kilkattaa välittömästi. Pienen sottailun jälkeen itsesuojeluvaisto sanoi pysymään kaukana moisesta ottelusta..!

    Joku voisi mölähtää tuohon, että voihan sitä nyt viisastella. Niin, mutta vaikkapahan (tuskin) tuon rettelon mo:t suurella riskillä ”voittaisivat”, unohtaako sitä joku ennenkuin korkojen korot on kynitty?

    jees h-valta

    Tuottoa metsästä ei ole vain osannut tehdä kauppoja oikean firman kanssa. Minusta kannattaisi jo viime vuosituhannen touhut alkaa unohtaa kun niiden kaivelussa ei ole enää järjen hiventäkään. Myös niillä kolmella suurella on suomen suurimpia sahatavaran vientisahoja joten sieltä saa kyllä aivan hyvin tukin talteen kunnon leimikosta. Minulla kokemuspohjaa on UPM:n ja Metsä-Groupin hakkuista eikä kummassakaan moitetta tukin teossa. Joskus tosiaan viime vuosituhannen puolella oli parissa kaupassa mutta kun niistä reklamoi heti ja pyysi ostajan paikalle korvaukset tuli perästä lähes puukauppatilin yhteydessä jo. Tuo hänen latvaläpimittansa jo kertoo olennaisen ongelman.

    Puuki

    Useat ostajat on viime aikoina laskeneet tukin hintoja mittavaatimuksia viilaamalla. Esim. Kuhmo Oy ostaa norm. hinnalla kuusitukkia, jonka latva-lpm on >20 cm ja pituus min.49 dm.

    Kuusitukin hyvä menekki on voinut lisätä myös ns.kuitupuuyhtiöiden halukkuutta hakata tukkipuuta tavallista mieluummin.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 102)