Keskustelut Puukauppa Kartellin vastapuolen asianajokulujen maksajista

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 102)
  • Kartellin vastapuolen asianajokulujen maksajista

    Merkitty: 

    Puukartellin oikeudenkäynti suurisavotta ryhmässä oli pettymys. Oikeudenkäyntikulut ylittyivät rutkasti siitä mitä hankkeen vetäjä/mukana olevat asiamiehet/media) lupailivat/otaksuivat. Metsäyhtiöiden korvausten piti olla läpihuutojuttu ja mahdollisemman moni ”ilmaiseen” rahanjakoon oli terve tullut.

    Hankkeen vetäjä rahasti osallistumisesta muistaakseni satoja euroja, mutta nyt oikeudenkäyntikuluista ja niiden suurista, tosisuurista kuluista ollaan ällikällä lyötyjä.

    Voidaan kysyä metsäýhtiöiden moraalia, hävetkää. Ensin oli kartelli, jossa metsäyhtlöt sopivat tietojen vaihdosta, maksoivat sakkonsa ja nyt rahastetaan vielä metsänomistajia metsäyhtiöiden omasta kartellista.

    Monille metsänomistajille, ellei kaikille jättimäiset oikeudenkäyntikulut ovat sokki. Osallistunee hanketta vetävä myös näihin ”talkoisiin”, sillä muutoi voittajia tässä kartelli oikeudenkäynnissä näyttää olevan vain hankkeen vireillepanija ja juristit.

    Olisiko paikallaan puunmyynti lakko metsäyhtiöiden moraalin palauttamiseksi?

  • Metsäkupsa

    En osallistunut edelliseenkään lakkoon,enkä lämpene nyttenkään.Mitä tulee kartellioikeudenkäyntiin,niin siinä kävi,kuten tällä palstalla kirjoittelimme.Asianajajat rikastuvat ja kanteen nostaneet metsänomistajat voivat valmistautua laskun maksuun.Laskun suuruus on kyllä oletettuakin isompi,joten taitaa puukauppa pikemminkin vilkastua.Osa voi olla kyllä varakastaväkeä,joiden tilin saldo kestää kymmenien tuhansien  maksamisen.Lopputulos on sama,kuin ylikulkusillalta tuulisella ilmalla heittäisi parikymmentätonnia euroja virtaavaan koskeen irtona.

    mettämiäs

    ”Kartellifirmat hakkaa tukkivaltaisen leimikon kuiduksi, koska tarvitsevat sitä itse ja vaihtoartikkeleina toisille yhtiöille. Yksi ( nimeä mainitsematta) kartelli firmoista teki itselleni lähestulkoon noin.”

    Mitähän mahtaa tarkoittaa ”teki itselleni lähestulkoon näin”?

    Puuki

    Isoja firmoja vastaan on yksityisten aina vaikea voittaa oikeusjuttuja. Siitä tosiaan oli puhetta aikoinaan, että tod. näköisesti ei pärjää mo:t tuossa tapauksessakaan, vaikka näyttöjä tuntui olevankin .Lahtonen ”kiinteiden asianajokulujen ” lupaajana lienee mukana korvaamassa ylimääräisiä kuluja. Tai pitäisi olla.

    Tuottoa metsästä

    mettämiehelle vastaus,,,monet yhtiöt hakkaa, kartellifirmat tarvitsevat kuitua, joten  tukki aiheet kuiduksi ja häviäjänä on myyjä. Miksikö, no siksi, koska tukeista ei tehdä tukkeja vaan kuitua. Minulle tehtiin näin, tukkiaheesta tuli kuitua. Markkinat määrää puun kysynnän ja hakkuu suoritetaan/suoritettiin sen mukaan. Näin pari metsäasiantuntija tahoa sanoi, ihmetellessäni huonoa tukkiprosenttia.

    Visakallo

    Olen myynyt kymmeniä leimikoita myös karellifirmoille, ja tukkiprosentit ovat aina olleet päätehakkuissa 80-90 % ja 2-harvennuksissa kahtapuolen 50%. Minkä verran ne olisi pitänyt Tuottoa metsästä mielestä olla?

    jees h-valta

    Täällähän ne parhaat korvaukset jaetaan, eikös vain täällä tulekkin tuottoa metsään? Näin se jatkuu jota jotkut vielä tuotoksikin kehtaavat mainita. Taitaa lipsua ne tuotot vallan muille tahoille. Pään petäjän kylkeen takominen kyllä tuottaa, helpotusta pahempaan krapulaan. Toki varmaan naapurin metsässä kun omasta on kurjat kartelliroistot jo hakannut kaiken.

    Timppa

    ”Kartellifirmat hakkaa tukit kuiduksi ja häviäjänä on myyjä. Miksikö, no siksi, koska tukeista ei tehdä tukkeja vaan kuitua. Minulle tehtiin näin, tukkiaheesta tuli kuitua.”

    Ei se meikäläisen aika laajan kokemuksen mukaan noin käy.  Tosin en ole ollut sopimussuhteessa kaikkiin kartellifirmoihin, joten kaikkien tavoista en tiedä.

    Toki sahojen hakkuista tulee yleensä enemmän tukkia, mutta se johtuu siitä, että sahat eivät noudata aivan millintarkasti laatuvaatimuksia esimerkisi tyvilenkouden osalta.  Ero tukkiprosentissa on meillä jotain 2-3 prosenttia sahojen eduksi.  Vertailussa tietysti kannattaa ottaa huomioon.  Jos saha on kiinnostunut, se on edullisempi.  Ei kuitenkaan läheskään aina.  Joskus sahalta tulee ilmoitus, ettei nyt osteta mitään.  Konsernienkin sisällä saattaa eri ostajilta saada aivan eritasoisia tarjouksia vaikka kohteet ovat aika lähellä toisiaan.

    suorittava porras

    Kaikki paksutkaan puut eivät välttämättä täytä tukin laatuvaatimuksia . Sahafirmat tekevätvain vahingossa tarjouksia huonolaatuisista leimikoista . Joku kolmesta onkin noissa tapauksissa ainoa mahdollisuus saada puista edes jotakin .

    Oma lukunsa ovat hoitamattomat metsät . Riukuunuminen syö tukkiosuuden olemattomiin .  Kannattaa perehtyä puiden laatuun ennen, kun lähtee isommin arvostelemaan kauppakumppanin toimintaa. Olen todennut useasti vuosien varrella omin silmin myyjän mielestä”hyvän tukkileimikon” olevan jotain aivan muuta .

    Tuottoa metsästä

    Olen kertonut vain ja ainoastaan omasta puukaupasta oliko se -90 luvun loppua, jolloin parikin metsätahoa oli sitä mieltä, että leimikon tukit olivat kuitukasassa. Ylitarkkaa laatua lie ollut. Tukkiprosentti 80-90% on valetta. Parrua ja pikkutukkia ei laskennallisesti tulosteta tukkiprosenttiin.

    Visakallo

    Myymissäni leimikoissa ei ole ollut koskaan pikkutukkia tai parrua. Annahan Tuottoa metsästä olla viimeinen kerta kun alat meikäläistä valehtelijaksi syyttämään. Jos hoitaa metsänsä kunnolla, tukkiprosentit ovat myös sen mukaisia.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 102)