Keskustelut Puukauppa Kantokäsittelyn urea.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 56)
  • Kantokäsittelyn urea.

    Kysymys kuuluu, mistä saa muutaman litran määriä? Toinen kysymys, onko huoltoasemien dieseleitten lisäaineeksi myytävä urea käyttökelpoista kantokäsittelyynkin?

    Tuli tarve kaataa muutama mäntytukkipuu nyt kesällä ja aloin kyselemään ureasta, eikä kukaan tunnu tietävän, muuta kuin että tankkiautolla tuodaan urakoitsijoille.

    Kuulemma kannolle pissiminen ei auta on liian laimeaa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Jätkä

    Urakoitsijalta?????

    Eräs pariskunta maalaa kannon pään tuoreena ja peittää sen vaneerikiekolla. Estänee tartunnan!

    lille

    Kävin ensin kysymässä K-raudasta. Nauroivat pihalle. Sitten kävin MHYn toimistolla ja kysyin missä on koneita hommissa. Ajoin urakalalle, kysyin saisinko täyttää laajasuisen 0,5 dl lasipurkin aineella ja homma oli selvä.

     

    Mutta koneita varten litku on 20 l päniköissä eli jos menet pyytämään motokuskilta, niin varaa mukaan laajasuinen astia. Ja varmasti ei olla pahoillaan jos viet pullat tai kahvipaketin…

    Jätkä

    Jos tarve on isompi, niin urakoitsija varmasti myy vaikka koko 20 litran kanisterin, eikä kisko kauheaa ylihintaa.

    A.Jalkanen

    Entäs AdBlue? Sitä saa kaupasta pieniä määriä (10 l) ja joillakin asemilla myös letkusta.

    Korpituvan Taneli

    Sen jälkeen kun avasin tämän keskustelun on muuta kautta tullut tälläistä tietoa: Tämä huoltoasemien urea on huomattavasti laimeampaa kuin raaka urea, ei käy hommaan.

    Urakoitsijoiden puoleen olin toki itsekkin kääntymässä, kun kukaan muu ei kerran tiennyt asiasta. Tuo tieto Jätkältä että sitä on 20 litran astioissa oli uutta. Täällä väitettiin että tuodaan tankkiautolla urakoitsijan 1000 litran tai suurempiin tankkeihin. Sehän mahdollistaa sen että sitä jopa jostain saa ostaakkin ilman urakoitsijan välitystä kohtuu määriä.

    Minun tarpeeni on niin pieni että urakoitsijalta sen helpoiten saa. Soittelinkin yhdelle puolitutulle. Hän lupasi lorauttaa johonkin astiaan kun tulen hakemaan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    Urakoitsija oli muuten sitä mieltä ettei sitä esim metsurihakkuussa edes yleensä käytetä. Oli kovasti skeptinen käytön suhteen, mutta pakkohan hänen sitä on käyttää.

    Väitti että ruotsissa käytetään vain kuusen harvennuksilla. Männyllä ei ollenkaan eikä kuuusellakaan aukkohakkuussa.

    Tälläkin palstalla on keskusteltu jopa siitä että pitäisikö käyttää taimikon hoiroissa yms nyös.

    Kertokaapa mielipiteenne ja mielellään hiukan perusteita sille tässä samalla.

     

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    mehtäukko

    Jos ureasäkin ostat kaupasta ja liuotat sen veteen siihen määrään kuin se sulaa, eiköhän väkevyys riittäisi?

    Kun ruotsalaiset yleensä muuttavat käytäntöjä ,suomalaiset seuraavat perässä.Kun levitysohje on ettei alle 10-senttisiin havupuukantoihin tarvitse tölätä eikait taimikkokaan silloin sitä vaatisi.

    A.Jalkanen

    Jospa Ruotsissa ei ole männynjuurikääpää. Meidän omien tutkijoiden suosituksia tyvilahon torjunnasta kannattaa seurata.

    Timppa

    Auttaako urea, jos levitysvaiheessa tai heti sen jälkeen tulee sade?   Osaako joku kertoa.

    Korpituvan Taneli

    Mehtäukko: ”Jos ureasäkin ostat kaupasta ja liuotat sen veteen siihen määrään kuin se sulaa, eiköhän väkevyys riittäisi?”

    Juuri tätä mhy:n väki suositteli. Eihän se valmis liuoskaan sen väkevämpää voi olla. Suolojen veteen liukenemisessa on kyllästyspiste, jonka yli ei päästä.

    Mehtäukko: ”Kun ruotsalaiset yleensä muuttavat käytäntöjä ,suomalaiset seuraavat perässä.Kun levitysohje on ettei alle 10-senttisiin havupuukantoihin tarvitse tölätä eikait taimikkokaan silloin sitä vaatisi.”

    Kysymys kuuluukin että mistä on peräisin tuo 10 cm raja? Onko siihen joku peruste, vai johtuuko vain siitä, että pienten kantojen kohdalla homma olis liian monimutkaista ja työlästä??

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 56)