Keskustelut Metsänomistus Kännykkä metsäverotukseen?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 72)
  • Kännykkä metsäverotukseen?

    Hei!

    Voiko uuden kännykän laittaa metsäverotukseen? Montako prosenttia on vähennys? Alvit pois vai 50%? Miten homma käytännössä tapahtuu ja onko minulla myös mahdollisuus ostaa ns. yrityspuolelta myös puhelimia ja saako tästä sitten vielä lisäksi tuon prosenttuaalisen verovähennyksen?

     

    Kiitos! 🙂

  • Tolopainen Tolopainen

    Ei ole Jauhiaisen kirjasta, se on verottajan ohjeesta. Raivaussahallakaan ei tarvitse joka vuosi raivata, sillä voi leikata nurmikkoa eikä verottaja puutu vähennysoikeuteen.

    Berza

    No, raivausaha on kyllä hankittu metsänraivaukseen, tuo nyt on ihan selvä juttu. Myös puhelin, jos se on hankittu todella vain siihen metsätalouteen, mutta vielä kerran, muutama soitto metsänostajalle ei tarkoita, että se on juuri siihen hankittu. Mutta jos omatunto sallii, siitä vaan.

    ate

    Itse olen laittanut 50% verotukseen. Puhelimella tulee maastossa käytettyä myös erilaisia sovelluksia, esim. metsätaloussuunnitelma, pinta-alojen mittaukset jne.

    Berza

    Jo aiemmin kirjoitin, että juuri tuollaisia karttasovellutuksia käyttävä voi luonnollisesti vähentää, mutta se on ilmeisesti vain tuon 50 prosenttia. Tietysti, ehkei vaikka yksi kerta vuodessa muutaman minuutin ajan siihen oikeuttaisi. Olen minäkin muutaman kerran käyttänyt rajoja etsiessä sitä, mutten ole ainakaan vielä prosentteja laittanut tästä. Pitänee miettiä asiaa uudestaan 🙄

    Tolopainen Tolopainen

    Aika paljon verottajan omatunto sallii. Verot nousee 2% ja eläke 1.3%. Tämä on ensimmäinen kerta minun veronmaksuhistoriassa , että verotus kiristyy enemmän kuin tulot nousee. Miinusta vai mitä persut.

    Nuakka

    Kaikki vaan verotukseen, on kaiken muun lisäksi turvallisuustekijä. Vai vähennättekö ensiapulaukusta vain puolet?

    Berza

    Kirjoitin myös tuosta turvallisuuden perustelulla eri työn tekijöiden osalla. Tietysti voisi ajatella, että jos on sydämessä vikaa, voi apua tarvita ihan kävellessäkin. Lisäksi voi olla vanha tai pelätä eksyvänsä, kyllähän tällaisia perusteluja voidaan löytää. Alunperin kirjoitukseni oli tarkoitettu tähän Tolopaisen perusteluun, että kun joka vuosi soittaa metsänostajalle , se ei kyllä anna perusteita vähennyksille.

    Ps ensiapupakkaus on vain sitä metsää varten, mutta puhelin on myös muussa käytössä, tähän perustunee tuo 50 prosenttia 🤔

    Lumberjack

    ”Koska puhelimen arvo on vähäinen eli alle 850€, sitä voi käyttää yksityistaloudessa, vaikka on ostettu metsätalouteen kokonaan.”

    Miksi tuo summa on juuri 850e? Mitä jos puhelimen arvo ylittää tuon summan ja maksaakin vaikka 1000e? Itsellä metsätalousyrittäjänä käytössä usein mm. Maastokartat, google maps, google earth, puustokartta jne. Ihan oman turvallisuuden kannalta on puhelin välttämätön työväline maastossa liikuttaessa.

     

    Tolopainen Tolopainen

    Verottajalla on tulkintaoikeus ja laittaa monenlaisia rajoja verotuksessa. On mm tuloraja, jonka jälkeen eläketulovähennystä ei saa ja raippaverolle on tuloraja. Yksityisyrityäjän eläkkeellä on yläraja, jollaista muilla tulonsaajilla ei ole.

    MaalaisSeppo

    Berzan tekstistä tuli mieleeni, voisiko esim pallolaajennuskulut vähentää verotuksessa? Vanhan hankintahakkaajan pitää varautua pitämään itsensä hyvässä iskussa. Vielä ei mulla ole mitään ongelmia, mutta kaikkeen pitää varautua. Julkinen terveyspuolihan toimii hitaasti. Yksityistä voisi tarpeen tullessa harkita, jos voisi vähentää kulut verotuksessa. Miksipä ei, metsätöissähän tärkein väline on työn tekijä. Jos erilaiset härpäkekulut voi vähentää verotuksessa, niin miksipä ei sitten hankintahakkaajan työkunnon ylläpitokulut. Hyvät perustelut tietysti tarvitaan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 72)