Keskustelut Metsänhoito Kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 179)
  • Kannattavuus

    Sitaatti metsälehdestä?

    ”Monesti hakkuutuloja kannattaa käyttää metsien lannoitukseen. Sijoitukselle on tarjolla 15–20 prosentin tuottoa.”

    Voisko joku tai metsälehti yksinkertaisesti haainnollistaa miten tuo lasketaan?

    Kuinka usein tuohon 20 % tuottoon päästään?

    Millainen metsä pitää olla että tuohon tuottoon pääsee?

    Jos metsän lannoittaa ja kahdeksan vuoden kuluttua sen metsän myypi niin kauppasopimuksissa on on hakkuuaika ettei sitä välttämättä heti hakata niin eikö laskenta pidä tehdä sillon  10 vuoden mukaan?

    Tarkoittaako tuo 20 prosentin tuotto sitä että se lannoitusinestoinnin vuosituoton arvo on 2% vuosittain?

    Ei vissiin metsälehjden toimittajakaan osaa sitä laskea kuten en minäkään kun jutussaan oli kysynyt tuottoarvoja: ”Artikkelia varten on haastateltu puuntuotannon asiantuntija Arto Koistista Tapio Oy:stä. Julkaistu kokonaisuudessaan Metsälehti Makasiinissa 1/2018.

    Tai jos laittas osotteen mistä tuon lakennan oppisi.

     

  • Rukopiikki

    Lannoitus parantaa myös puun pituuskasvua. Myös tämä seikka vaikuttaa siihen että lannoituksen kasvua lisäävä vaikutus ei lopu siihen jos luston paksuuskasvu rinnankorkeudella hiipuu kun on pitempi runko kasvamassa tilavuutta. Lannoitus lyhentää metsän kiertoaikaa ja tällähän on tietysti iso vaikutus kannattavuuteen.

    A.Jalkanen

    Jätkä kyllä juuri noin yleensä ajatellaan että vasta enskan jälkeen kannattaa aloittaa lannoitukset – paitsi terveyslannoitus tehdään heti kun tarve todetaan. Jos tuoreen kankaan kuusikkoon tekisi vaikka kaksi lannoitusta niin siinäpä se kiertoaika lyhenisi sopivasti.

    Vähän kyllä epäilen homman ekologista puolta, kun se lannoitekin pitää ensin valmistaa. Tuhkan ripottelu sen sijaan on useimmiten kannattavaa turvemaalla. Jostain luin että fosforilannoituksen vaikutus voi olla pitkäaikainen, mutta ainakin kaliumia ja booria voi tarvita esim. kuusikkoon lisää ja miksei typpeäkin.

    Hämis

    Sitten on nämä henkilöt, ketkä sanoo liki näkemättä vaikka tilan hinnan,kun kuulevat pinta-alan,kuutio vähän kehitysluokkia jotain teistä yms. Jos jotain laskevat, niin keltaisen liimamuistilapun kulmaan…

    Tarjoa 5000 / ha , älä mene yli sen ja sen.

    Perustunee kokemukseen, riskien ottamisen kykyyn,niiden terveeseen hallintaan ja ehkäpä on hyvä olla metsää hiukan keskimääräistä enemmän. Mutta kokemuksen tuomaa hinnoittelua ilman exeleitä ja muita alalla kuin alalla on mukava kuunnella.

    Tuntuisi , että tälläkin foorumilla on jokunen ”vanha paarma”.

    Apli

    Viisi vuotta sitten itselevitettynä laskin että kasvulannoitus niin kuusikoissa kun männiköissä vielä kannatti, toki tukin hinta silloin hieman alempi kuin nyt, mutta nykyisillä yaran metsälannoitehinnoilla en saa kyllä sitä mitenkään kannattavaksi omassa päässä, laskee sen miten tahansa. Mutta jos joku sitä tekee niin mikäs siinä.

    Panu

    Mitkä ovat nykyiset Yaran metsälannoitehinnat? Luulin, että eivät myy niitä vielä ollenkaan.

    arto

    3 helikopteri laskutumispaikaa  kävin raivailemassa tulossa lentolannoitus.

    Panu

    Horustako menee?

    Puuki

    Melkein houruusta menee jos nyt ostasi ison läjäjän apupaskaa metsän lannotukseen.

    Panu

    Omalle palstalleni menossa tuhkaa kopterilla tässä syksyn mittaan.

    Puuki

    Tuhka käy yleensä terveyslannoituksesta.  Tuhkaa tulee paljon mutta ei ole heti sopivassa muodossa kuljetettavaksi ja metsiin levitettäväksi tai logistiikka ei toimi muuten vaikka puutuhkaa on kaatopaikalle vietäväksi asti.

    Puun pituuskasvun lisääntyminen ei välttämättä paranna tilannetta enää lannoituksen vaikutusajan jälkeen.  Jos ei ole ravinteita riittävästi jatkossa, niin puiden kasvu taantuu.  Ja onhan se niinkin että puun tukki% ei ole yleensä suurin mahdollinen pisimmillä puilla vaan niillä vähän lyhyemmillä.  Uudistamista kenttäkerroksen rehevöitymisen lisääntyessä lannoitus saattaa vaikeuttaa.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 179)