Keskustelut Metsänhoito Kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 179)
  • Kannattavuus

    Sitaatti metsälehdestä?

    ”Monesti hakkuutuloja kannattaa käyttää metsien lannoitukseen. Sijoitukselle on tarjolla 15–20 prosentin tuottoa.”

    Voisko joku tai metsälehti yksinkertaisesti haainnollistaa miten tuo lasketaan?

    Kuinka usein tuohon 20 % tuottoon päästään?

    Millainen metsä pitää olla että tuohon tuottoon pääsee?

    Jos metsän lannoittaa ja kahdeksan vuoden kuluttua sen metsän myypi niin kauppasopimuksissa on on hakkuuaika ettei sitä välttämättä heti hakata niin eikö laskenta pidä tehdä sillon  10 vuoden mukaan?

    Tarkoittaako tuo 20 prosentin tuotto sitä että se lannoitusinestoinnin vuosituoton arvo on 2% vuosittain?

    Ei vissiin metsälehjden toimittajakaan osaa sitä laskea kuten en minäkään kun jutussaan oli kysynyt tuottoarvoja: ”Artikkelia varten on haastateltu puuntuotannon asiantuntija Arto Koistista Tapio Oy:stä. Julkaistu kokonaisuudessaan Metsälehti Makasiinissa 1/2018.

    Tai jos laittas osotteen mistä tuon lakennan oppisi.

     

  • derHorst

    Lannoitusten tuotto esitetään kieltämättä aika erikoisella tavalla näissä artikkeleissa. Mallia voisi ottaa aika säännellystä pankkimaailmasta tai paheksutuista pikavipeistä, joissa on esitettävä todellinen vuosikorko. Niissä se menee oikein. Ei tekisi pahaa näille lannoituksen ”kannattavuuslaskelmillekaan”.

    Tolopainen

    Kun on propakandalinjalle metsänlannoituksessa lähdetty. Lannotteiden hintojen moninkertaistumista ei tarvitse huomioida. Satujen kerronta voi jatkua.

    Tomperi

    Täytyy sanoa etten löydä yksinkertaisia neuvvoja  tai ohjelmaa, ilmaista, netistä,  jonka avulla voisin tutkia tuota lannoitusinvestoinnin kannattavuutta.  Mutta reilun viikon päästä tai sitten kolmen viikon päästä tiedän ja osaan.   Otan yksityisopetusta.

     

    En halua loukata, mutta tuntuu siltä että A.Jalkanen on niin ulalla että ei huomaa olevansa täysin ulalla.  Mitähän ne metsätieteellisessä olettaa opiskelijoidensa oppineen.  Saamani yksityisopetuksen jälkeen palaan asiaan.

    Kalle Kehveli

    Tomperi! Ilmainen motti-ohjelma! Sillä voit tarkastella eri metsänkasvatusmenetelmiä.

     

    TTL

    Jos väite on, että lannoitukseen kymmeneksi  vuodeksi sijoitetulle pääomalle saadaan 20 % vuotuinen tuotto, niin silloinhan kymmenen vuoden päästä ulosmitattavissa oleva rahallinen kasvunlisä tulee olla noin 6,2 kertainen lannoituskustannukseen nähden. Eli lannoituksen maksaessa 500 euroa niin rahallinen kasvunlisä tulee olla noin 3100 euroa kymmenessä vuodessa. Runkohinnalla 70 euroa noin 44 kuutiota. Kuulostaa aika paljolta eli 4,4 kuutiota vuodessa.

    Puun hintahan voi tietysti olla 2032 vaikka 200 euroa kuutio.

    Tuossa aloituksessa puhutaan 15-20 prosentin vuotuisesta tuotosta? Muutenhan väite jää epämääräiseksi.

    Tolopainen

    Eipä tuota lannoituksen tuottoa näkynyt mitenkään, kun päätehakattiin 80-luvulla lannoitettu kuusikko. Ei lannoitus tosin minulle maksanutkaan mitään. Paljon enemmän tulokseen vaikutti puun myyntihinta. Lannoitteet maksanut ei saanut sijoitukselleen euroakaan tuottoa.

    Apli

    Ainakaan nykyisillä lannoitteiden hinnoilla en näe metsälannoituksessa mitään järkeä, vaikka itse levittäisi.. Tuhka on sitten eri juttu.

    Panu

    Typpilannoitus lisää metsän kasvua 10-25m3/ha, siis lannoituksen koko vaikutusaikana. Tämän perusteella voidaan tehdä tuottolaskelmat. Esitetyt tuottolaskelmat on tehty silloin kun lannoitus maksoi noin 350€/ha.

    https://www.farmit.net/metsa/metsanlannoitus/vaikutus-puuston-terveyteen-ja-kasvuun

    A.Jalkanen

    Itse laskin sillä oletuksella, että 20 % tarkoittaa kokonaistuottoa lannoituksen vaikutusaikana. Esimerkiksi 10 m3 lisää puuta verrattuna lannoittamattomaan 10 vuoden aikana (1 m3/v). Kannattavuutta ei siis tarkasteltu vuosittain vaan 10 vuoden päästä.

    Panu

    Se olisi aika heikko tuotto mutta paljon enemmän kuin pankkitilillä.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 179)