Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Esillä 10 vastausta, 621 - 630 (kaikkiaan 708)
  • Kannattako sijoittaa?

    Merkitty: 

    Arvoisat metsänomistajat

    Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

    Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

  • Tolopainen

    Suomalaiset ovat itse tehneet kaikki päätökset metsäpolitiikassaan tai markkinatalous ne tekee. Viime vuonna puukaupat vähenivät 30% edellisestä vuodesta ja tänä vuonna vähenee paljon lisää.

    Kahdesta suurimmasta metsäteollisuusyhtiöistä 70% omistuksista on myyty ulkomaille. Myös päätösvalta investoinneista on menetetty ulkomaille. Yhtiöiden hallitukset koostuvat omistajien edustajista.

    MJO

    Teollisuuspuun hakkuut vähenivät noin 5% vuoden 2018 suhdanne huipusta. Ensi vuodelle Luke on ennustanut hakkuumäärien vähenevän edelleen noin 3%.

    Tämä on Luken ennuste.

    Mistä tolopainen on tulevat luvut saanut? Vetänyt mutulla hatusta?

    Yhtiöiden hallitukset koostuvat omistajien edustajista.

    Yleensä yrityksen omistajat haluavat päättää yrityksen asioista. Vrt. pienyrittäjä.

    Visakallo

    Tolopainen: ”Jos väität EU:ta epädemokraattiseksi ja että suomalaiset eivät olisi siellä mukana tekemässä päätöksiä, se osoittaa että et ole perehtynyt asioihin. Neuvostoliitto ei ollut demokratia, siellä yksi puolue ja käytännössä digtaattorina toiminut puolueen johtaja päätti asioista.”

    Tolopainen tyylilleen uskollisena on taas vedellyt mutkat suoriksi. Ensinnäkään en ole väittänyt, etteikö Suomi ja muutkaan EU-maat olisi mukana EU:n päätöksenteossa.  Kysymys on vain siitä, onko pienillä EU:n jäsenmailla todellista valtaa. Aivan samoin aikoinaan 17 neuvostotasavaltaa olivat mukana Neuvostoliiton päätöksenteossa. Toisekseen, ei kommunistipuolueet yksin hallinneet Neuvostoliitossa, eikä myöskään muissa itäblokin maissa. Kommunistipuolueille vain taattiin erinäisin järjestelyin johtava asema. Tilannetta voisi verrata siihen, että meillä jokin puolue johtaisi useammasta puolueesta koostunutta hallitusta, ja vaalijärjestelmä muokattaisiin sellaiseksi, että hallituspohja ei muutu. Yhden puolueen valta-asema jatkuu myös nyky-Venäjällä. Kokoomuksen sisarpuolue Yhtenäinen Venäjä johtaa maata yhdessä muutaman muun puolueen kanssa, mutta varsinaisesta demokratiasta ei voida nytkään puhua. Jos unohdetaan politiikka, niin EU ja Neuvostoliitto toimivat teknisesti samalla tavalla. Korkein hallinto jakoi määräykset ja rahavirrat jäsenvaltioihin ja keräsi niiltä jäsenmaksut. Hajoamisprosessi alkoi kummassakin siitä, että jotkut osavaltiot kokivat olevansa vain yhä raskaammassa maksajan osassa muiden osavaltioiden hyväksi. Kuulostaako jotenkin tutulta?

    Tolopainen

    No ei nyt uppoa yhtään tämä persupropakanda. En näe mitään yhteistä EU:ssa ja Neuvostoliitossa, ero on kuin yöllä ja päivällä. Rajoille ei tarvita piikkilankaa ja konekivääre, että ihmiset pysyisivät EU:n sisällä.

    Visakallo

    Ei läheskään kaikki sellainen, mitä Tolopainen ei ymmärrä tai tiedä, ole persupropakandaa.

    A.Jalkanen

    On siinä se ero että meillä EU:ssa päättäjät vaihtuvat aina vaaleissa.

    Toivotko Visakallo EU.n hajoamista vai ennustatko vain?

    Visakallo

    En toivo, enkä ennusta, vaan totean asioita. Ei EU:n hajoaminen Britanian lähtöön pysähdy.

    Tolopainen

    Luuleko Visakallo, että EU: n heikkeminen on suurikin etu hänelle itselleen ja pienelle Suomelle. Suomen hyvinvointi on rakennettu länsimaisella teknologialla, ei täällä itse osata juuri mitään tehdä. Lähes kaikki huipputekniikka tulee lännestä. Venäjältä tuodaan  ämpäreitä ja öljyä.

    Visakallo

    Ei tietenkään ole Suomen etu, enkä ole koskaan luottanut Venäjään, mutta perusteeton optimismi EU:n jatkumisesta ennallaan ei ole viisautta. Pohjois-Eurooppa elää ja ajattelee eri tavalla kuin Etelä-Eurooppa. Näiden kahden liitto ei ole koskaan historian aikana kestänyt.

    A.Jalkanen

    Niinpä, ja EU:n ulkopuolella meitä vietäisiin kuin 5 litran ämpäriä.

    Olen kallistumassa Tolopaisen kannalle myös ilmastonmuutoksen torjunnassa: ei taida olla enää estettävissä kun katsoo viimeisimmän ilmastokokouksen laihoja tuloksia ja Australian metsäpaloja.

    Ihminen ei onnistu kulutuksen hillinnässä. Ainut keino selviytyä on nostaa kehitysmaiden koulutus ja kulutus mahdollisimman nopeasti länsimaille tasolle; yleensä näiden myötä väestö lakkaa lisääntymästä. Seuraavassa vaiheessa pitää väestön määrää ajaa alas, jotta resurssit riittävät kaikille eikä niistä tarvitse sotia.

Esillä 10 vastausta, 621 - 630 (kaikkiaan 708)