Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Esillä 10 vastausta, 611 - 620 (kaikkiaan 708)
  • Kannattako sijoittaa?

    Merkitty: 

    Arvoisat metsänomistajat

    Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

    Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

  • Tolopainen

    Jos on ollut kymmenen vuotta niin löysää rahapolitiikkaa, että sellaista ei historiasta löydy. Lienee selvä asia, että spegulatiiviset arvot nousee. Osakkeiden arvosta on faktaa vain 20% ja fiktiota loput. Jotain on kuitenkin pielessä, kun investointeja ei tehdä riittävästi, lähes ilmaisella rahalla. Yritykset jopa joutuvat maksamaan pankeille talletuksistaan. Kohta osinkoja ei kannata ottaa vastaan.

    Ihmetyttää myös tuo ainainen lisäpalkan vaatiminen, jos pankeille joutuu alkaa maksaa tilillä olevista varoista, sehän on aika epäviisasta.

    Visakallo

    Epävarmuus Suomen metsätalouden tulevaisuudesta kasvaa entisestään, sillä nyt EU:n tulevasta metsäpoliitiikasta vastaa hollantilainen Frans Timmermans, joka aloitti EU:n komission ilmastosta ja vihreästä ohjelmasta vastaavana varapuheenjohtajana. EU:n metsäohjelma on hänen johdollaan jälleen menossa kokonaan uusiin puihin, eli Suomen toimittamat uudetkaan laskelmat eivät tule sellaisenaan kelpaamaan komissiolle. EU on ajautumassa metsäpolitiikassaan samankaltaiseen tilanteeseen kuin Stalinin aikainen Neuvostoliitto maatalouden kollektivisoinnissa, joka johti mm. Neuvostoliiton vilja-aittana tunnetussa Ukrainassa useiden miljoonien ihmisten nälkäkuolemaan. Silloinkin toimintaa ohjasi vain yksi mies nimeltään Jevgeni Preobraženski.

    Visakallo

    Kun sijoittamisesta puhutaan, nyt kannattaisi varmaankin sijoittaa puuntaimien ja istutuskoneiden tuotantoon. EU:n vihreästä kasvusta vastaava Frans Timmermans kun on istuttamassa Eurooppaan peräti kaksi miljardia uutta puuta!

    A.Jalkanen

    Ehkä nimi oli tässä tapauksessa enne. Timmerman tarkoittaa ainakin hollannin kielessä puuseppää.

    Visakallo

    Tämä kaveri ei tiedettävästi ole ollut puiden, saatika metsän kanssa missään tekemisissä, mikä Hollannissa onkin aika luonnollista. Tämä ilmeisesti luetaan EU:ssa eduksi, kun valitaan henkilöä tekemään metsälinjauksia kaikkien EU-maiden puolesta.

    Tolopainen

    Teidän on turha verrata EU:ta ja Neuvistoliittoa. Tyypillistä peruspropakandaa. Tuota voi tehdä vain sellainen henkilö, jolla ei ole mitään käsitystä EU:n päätöksenteosta, siellä on Suomen edustajat mukana tekemässä päätöksiä, ei sillä yksi mies päätä yhtään mistään. Jos suomen edustajat eivät aja kansallista etua, ei tietnkään ole järjestelmän vika, se on edustajiemme iki omaa iki tyhmyyttä. Mitä  joltain alkoholisoituneelta pietiskäiseltä voisi odotaa. Tai vihreisiin hurahtaneelta Hautalalta tai sahanterien terottaja Hakkaraiselta, jos edustajalla ei ole mitään edellytyksiä toimia eroparlamentissa, on  puolueiden ja äänestäjien tyhmyyttä heitä sinne lähettää.

    Visakallo

    Mistä Tolopainen päättelee, etten käsittäisi EU:n päätöksenteosta mitään? Entä miten hyvin itse tunnet Neuvostoliiton päätöksenteon, jotta voit sanoa EU:n eroavan siitä? Tolopaisen tietopahjan ja kokemuksen kanssa en lähde kilpailemaan, mutta en myöskään ole täällä kovin paljoa tuonut esiin kokemuksiani ja yhteyksiäni Neuvostoliiton ja myöhemmin EU:n ajalta, sillä ne eivät ole suoraan liittyneet metsäaiheisiin. Viime aikoina EU:n vaikutus on kuitenkin tässä suhteessa voimakkaasti lisääntynyt, ja sen takia asia nousee keskusteluissa yhä useammin esiin.

    Tolopainen

    Jos väität EU:ta epädemokraattiseksi ja että suomalaiset eivät olisi siellä mukana tekemässä päätöksiä, se osoittaa että et ole perehtynyt asioihin. Neuvostoliitto ei ollut demokratia, siellä yksi puolue ja käytännössä digtaattorina toiminut puolueen johtaja päätti asioista. Vai oletko staalinista mitään kuullut tai Nikita Rhutsevista ym.

    A.Jalkanen

    Ei tarvitse mennä neuvostoaikaan, meillähän on toimeenpanevia kommunistivaltioita nykyisinkin: Kuuba, Vietnam, Kiina ja Pohjois-Korea. Ero entiseen on siinä että nykyisin kommunistipuolueen diktatuurin rinnalla on markkinatalous; Kuubassakin hiljalleen aloitellaan sitä, vain Pohjois-Koreassa sinnitellään vastaan. Kuuba saataisiin jaloilleen, jos USA lopettaisi kauppasaarron, mutta tämä ei tapahdu vielä Trumpin aikana.

    Jalapa

    Voihan Eurostoliiton päätäntää kutsua demokratiaksi. Isot vie ja pienet vikisee. Esim. suomalaisista metsäasioista eivät Eteläeuroopan mepit ymmärrä mitään. Ovathan ne päätökset demokraattisia, enemmistöpäätöksiä. Samat päätökset ja säännöt eivät vain sovi Suomeen ja esim. Espanjaan.

Esillä 10 vastausta, 611 - 620 (kaikkiaan 708)