Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Esillä 10 vastausta, 561 - 570 (kaikkiaan 708)
  • Kannattako sijoittaa?

    Merkitty: 

    Arvoisat metsänomistajat

    Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

    Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

  • Visakallo

    Perinnöistä kieltäytymisiä on myös alkanut tulla yhä enemmän, jos kysymyksessä on maaseutuasumus.

    Puu Hastelija

    Onko täällä tarkoitus pöpistä rakennekehityksestä vai jostain sijoittamiseen liittyvästä? Ensiviikolla muuten aiheeseen liittyvät messut.

    https://sijoitusinvest.messukeskus.com/?gclid=Cj0KCQiAq97uBRCwARIsADTziyZWiOVDXfih8mQAM_x6uRBUlMy7fKqOgaW0DvhHXWpJBtnGqUEjHBYaAtGQEALw_wcB

    Sinne voi tulla synkistelemään. Tai hakemaan ideoita.

    Timppa

    Älkää aina synkistelkö.  Meillä naapurissa Keski-Suomessa on 1920-luvulla rakennettu ja 1960-luvulla toimintansa lopettanut kansakoulu, jossa asusti sen jälkeen kunnan kustannuksella erään vähemmistökansallisuuden edustajia.  Kun kunta ei enää toimittanut polttopuita ja lattialaudatkin oli poltettu, se porukka muutti pois.  Sen jälkeen sen osti vanhapoikapuuseppä, joka oli tietysti erittäin hyödyllinen naapuri.   Ikäännyttyään puuseppä möi koulun muutama vuosi sitten kolmen veljeksen porukalle, jotka muuttivat siippoineen sinne ja alkoivat saneerata sitä.  Homma on vielä kesken, mutta kuulemma sopu on säilynyt.   Ainakin yksi lapsikin on ilmaantunut.

    Myytiin sille porukalle koulun vierestä kunnon mäntyjä ”asevelihintaan”.

     

    sitolkka

    Kolme emäntää saman katon alla! Pahempaa painajaista on vaikea kuvitella.

    Visakallo

    Eihän tässä mitään synkistellä, vaan todetaan miten asiat oikeasti nyt ovat. Maaseudun ja pienempien taajamien rakennukset ovat menettäneet sijoitusarvonsa lähes kokonaan, ja tällä menolla myös osalle metsiä käy samoin. Viisaus alkaa tosiasioiden tunnustamisesta.

    Puuki

    Täälläkin on asukkaiden määrä moninkertaistunut 40 vuoden aikana.   Ei ole yhtä kaukana keskuksista kuin esim. jossain Lapin perukoilla ollaan.  Palvelut on kyllä heikentyneet ja mm. asumiskustannuksetkin nousseet erilaisten verojen, kulkemisen  ja sähkön hinnan noustessa.

    Ei se ole kovin hääviä asua esmes Helsingissäkään , jossa asuminen kustantaa moninkertaisesti varsinkin jos haluaa väljästi asua. Paljon menee verovaroja senkin alueen ylläpitämiseen metroineen , pisararatoineen ,  asumistukineen ja  oopperataloineen jne.

    A.Jalkanen

    On pahempaakin: amerikkalaiset moniavioiset perheet. Telkkarissa oli joku heppu jolla oli ainakin viisi-kuusi vaimoa, en muista tarkkaan, mutta lapsia oli ainakin 15-20 kpl. Kyllä siinä saa jakautua moneksi eikä sittenkään riitä kaikille. Ihme systeemi.

    Espoon reuna-alueilta menee julkisilla välineillä Helsingin keskustaan pääsyyn melkein tunnin. Nyt jos tulee vielä bussilakko, niin avot, mikään palvelu ei toimi, kun ihmiset eivät pääse töihin.

    On maalla vielä arvoa metsäkiinteistöillä, vapaa-ajan tonteilla ja hyvällä sijainnilla olevilla hyväkuntoisilla kesämökeillä.

    Visakallo

    A.Jalkanen:”On maalla vielä arvoa metsäkiinteistöillä, vapaa-ajan tonteilla ja hyvällä sijainnilla olevilla hyväkuntoisilla kesämökeillä.”

    Tuokaan ei ole enää mikään itsestäänselvyys. Metsillä toistaiseksi vielä kysyntää on, mutta tämä päästö-nielu-veivaus alkaa jo karkoittaa ostajia. Hyväkään kunto ja sijainti ei enää välttämättä takaa käsämökkien myyntiä.  2-10 vuoden myyntiajat ovat aivan tavallisia myös täällä Etelä-Suomessa. Pyyntihinnoista on lähtenyt kolmasosa tai jopa yli puolet.

    Perassic Park

    Sanotaan Ruotsin olevan sukupolven meitä edellä kapungistumiskehityksessä.

    Hyvä veikkaus  Suomen tulevaisuudesta lienee siis katsoa Ruotsin tilannetta nyt. -Toivottavasti myös oppia jotakin…

    Metsäkiinteistöt ovat ilmeisesti kuitenkin säilyttäneet arvonsa . Osaako joku itseäni fiksumpi kertoa Norrbottenin metsäkiinteistöjen hinnoista vrt. Vastaavat Suomessa?

     

    puunhalaaja

    Hyväkään kunto ja sijainti ei enää välttämättä takaa käsämökkien myyntiä.  2-10 vuoden myyntiajat ovat aivan tavallisia myös täällä Etelä-Suomessa

    Toisaalta tämä pitää ehkä vaan hyväksyä. Jos ihmiset ei halua enää sijoittaa kakkoskiinteistöihin, koska eivät kaipaa mökkielämää, niin minkäs sille sitten voin. Jos oikein halvalla myy niin joku saattaa vielä ostaa. Parempi kai sekin kuin antaa mädäntyä.

Esillä 10 vastausta, 561 - 570 (kaikkiaan 708)