Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 842)
  • Kannattako sijoittaa?

    Merkitty: 

    Arvoisat metsänomistajat

    Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

    Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

  • Puuki

    Taitaa puuki muistaa väärin, 80-luvulla oli markka käytössä ja inflaatio niin , korkea, että tuskin oli realihintojen  kehitystä, 

    Tolopaine taitaa lukea väärin. Kerroin 70-luvun tilanteesta ja silloin inflaatio oli korkea ja asuntojen hinnat nousi vielä enemmän kuin rahan arvo laski. Asian voi tarkistaa vaikka rahamuseo .fi – sivuilta. Sieltä minäkin sen tarkistin kun muistelin enkä ollut ihan varma muistanko oikein.  Suosittelen varsinkin sinulle tolopainen vastaavaa hommaa ihan tavaksi ennen kuin kerrot usein mitä sattuu mieleen juolahtamaan palstalle.     ( Infl% : -72  7,1 % , -73   11,7%,  -74  17,5 % ,  -75  17,8 %…. -79  7,3 % .  -80 -luvulla ei enää yhtä korkea .)   Asuntojen hintakehityksen muistan siitä kun  -70-luvun puolivälissä ostetut asunnot nousi hinnaltaan n. 2 kertaiseksi muutamassa vuodessa. Suunnilleen sama kehitys jatkui 80-luvullakin nousukauden aikaan.

    Tolopainen Tolopainen

    Muistan aika hyvin 80-luvun, jopa sen että paras kuukausiansio oli silloin 72000mk, joka ylittyi vasta lopputilissä, kun jäin pois töistä. Taisit puhua että puunhinaalla oli reaalista hinnannousua 80-luvulla. Minä en puhunut asuntojen hinnan noususta muuten mitään.

    MJO

    Kun sinulla tolopainen oli 80-luvulla yksi kova tili, niin koko maailman talous seurasi sitä?

    Minulla taas oli vuonna -89  kesätöissä 22mk/tunti. Täten minun puun reaalihinta on laskenut ja paljon.

    Puuki

    Palkat ovat 40 vuodessa keskimäärin seitsemänkertaistuneet, kun puutavaralajeista parhaiten kehittyneen kuusitukin hinta on 3,5-kertaistunut.

    ”Puun hinnat seurasivat elinkustannusindeksiä hyvin 1980-luvun loppuun asti”, Järvinen sanoo.

    Kuusikuitupuun hinta kohosi palkkojen kanssa jopa samaa vauhtia.

    Puun hinnat alkoivat jäädä selvästi palkansaajien yleisen ansiotason kehityksestä Järvisen mukaan 1990-luvun alussa, kun MTK:n ja Metsäteollisuus ry:n edeltäjän Metsäteollisuuden keskusliiton väliset puunhintasopimusten aika alkoi päättyä.

    Noin kertoili  MTK:n Järvinen viime vuonna .

    Inflaatio oli korkeimmillaan 80-luvun alussa yhtenä vuonna 12  %, sitten alimmillaan 3,6 % v. -87.  Vuosikymmenen keskiarvona n. 6-7 % .

    Jean S

    Jotenkinhan tästä nykyisestäkin talouskuplasta on puhallettava aikanaan ilmat pihalle, mutta toteutustapa ei ole täysin varmasti tiedossa vielä. Rahallahan saa edelleen monia tavaroita, koska ne tulevat halvalla kiinasta, mutta palveluitten osto on vastaavasti kallista. Myös metsäpalveluiden. Alkaa olemaan aika lähellä, että muutkin kuin Metsähallituksen koon toimijat alkavat tilaamaan raivaussahamiehiä itäblokista.

    Kuten tosiaan sanoin, sijoitusasuntoon liittyy suuri riski siitä, että vuokralaisia ei jossain vaiheessa enää saa, tai jos saa, niin tuotto jää negatiiviseksi vieraan pääoman kulujen jälkeen. Kyse on lähinnä siitä, mille seuduille ihmiset sattuvat keskittymään. Jos ajatellaan sitä, että EU pyrkii jatkuvasti kasvattamaan toimivaltaansa eri sektoreilla, niin siitä seuraa automaattisesti se, että jossain vaiheessa tehdään sama, mitä Suomen valtionhallinnossa on tehty 90-luvulta alkaen, eli karsitaan rönsyjä syrjäseuduilta. Veikkaisin, että joskus 2030-2040-luvulla alkaa rytistä ja virastotyöpaikat alkavat vähentyä Suomesta ja maan hallintoa aletaan hoitaa enenevässä määrin jostain muualta. Väestö alkaa keskittyä ehkä Hampurin-Brysselin akselille.

    Ja mihin kannattaa sijoittaa. Hmm. Sanoisin, että kannattaisi ostaa laadukasta peltomaata jostain hyvien kasteluolosuhteiden ääreltä. Etelä-Ruotsi vois olla aika jees.

    Tolopainen Tolopainen

    Valtionhallinnosta väki on jo vähentynyt, virkamiehiä on vähemmän kuin 30-luvulla. Julkisen sektorin työpaikat on pääosin kuntapuolella. Syrjäseuduilla on kouluja aivan liikaa ja terveyskeskuksia.

    UPM:n tulos parani jo kuudetta vuotta eli maksukykyä puusta olisi mutta se jaetaan osinkoina.

    Perassic Park Perassic Park

    On sanottu että muutoksien voimaa yleensä yliarvioidaan lyhyellä tähtäimellä, mutta aliarvioidaan pitkällä tähtäimellä.

    Hyvä esimerkki tästä on 2000 -luvun alun eeppinen IT-pörssikupla.

    Osakekurssit ensin löivät yli kaikkien perinteisten mittareiden spekulanttien toimesta. Kaikki  IT-hen  vähänkään liittyvä meni katosta läpi, koska ei tiedetty mitkä yhtiöt ovat tulevaisuuden voittajia kollektiivisessa euforiassa.

    Aikaa on kulunut pian 20 vuotta ja nyt tiedetään.

    Internet on läpäissyt yhteiskunnan läpikotaisin ollen oleellinen tekijä kaikessa päivittäisessä elämässä. Kehitys on johtanut monopolistiseen tilanteeseen lännessä. USA FAANG -yhtiöt (Facebook, Amazon, Apple, Nettflix,Google) Yhtiöistä on tullut teollisia standardeja. Valtioita valtiossa.

    The winner has taken it all!

    Toinen on Kiinan poliisivaltion leiri. mm.(Baidu, AliBaba,+ valtiollinen valvontakoneisto)

    Yksittäisen ihmisen tilanne siis muistuttaa Odysseyksen valinnanpaikkaa Kharbydiksen tai Scyllan välillä.

    Google (Alphabet INC) kurssi muuten teknokuplassa taisi olla 108$, kuplan krapulassa 4-8$ ja nyt 1140$.

     

     

     

    Apli

    Hyvä UPM. kirkkaasti paras Suomalainen metsäyhtiö, pesi Storan ja pesee metsäliiton mennen tullen, Pesonen on johtajana aivan kärki, mutta 58v ja johtajasopimuksen mukaan jää eläkkeelle 60 vuotiaana, seuraaja saa erinomaisen metsäyhtiön. Tolopaiselle ja meille muille juu kyllä riittää puusta maksukykyä(:

    Puuki

    UPM ulkoisti puunkasvatuksen muille, kun se ei kannata tarpeeksi hyvin.  Mikäs siinä,niinhän ne suuryhtiöt tekee.  Mutta kannattaako myydä puoli-ilmaista raaka-ainetta sellunkeittoon ? Se onkin toinen juttu .

    Perassic Park Perassic Park

    Suuret pitkän aikavälin muutokset ovat siitä pirullisia ettei niihin reagoimiseen ole nopeaa pakkoa.

    Tällöin ikään kuin ajopuuna ajaudutaan tilanteisiin. Käy helposti että reagoimaan aletaan vasta kun on liian myöhäistä. Poliitiikassa on helppo houkutus siirtää ongelmia eteenpäin aina seuraavalle ja seuraavalle hallitukselle.

    Väestön ikääntyminen, kaupungistuminen ja lapsiluvun romahdus tulevat aiheuttamaan dramaattisen muutoksen aivan kaikkeen Suomessa seuraavan 20 -30 vuoden kuluessa.

    Yleensä voidaanko asioille yleensä tehdä mitään? -tai halutaanko?

    Kehitys eriarvoistaa ihmisiä rajusti riippuen missä päin Suomea asuu.

    Suomalaisista valtaosalla omaisuus on kiinni asunnossa. Jos ja kun asuntojen hinnat laskevat, päädytään tilanteeseen että ihmiset jotka eivät satu asumaan PKT seudulla, Turussa, tai Tampereella varallisuuskehitys on negatiivinen. Vaikka valtio jotenkin tulisi vastaan, ihmisten kannalta vaikutukset vaikuttavat liian vähän ja -myöhään.

    Toistaiseksi kuitenkin on toimittu lähinnä tilannetta pahentamalla lisäämällä kuluja.

    (Jätevesiasetukset, kiinteistöverojen korotukset,  energian hinnan nousu, perintöverotus)

    Myös muuttamista vaikeutetaan yhä varaisiirtoverolla….

     

     

     

     

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 842)