Keskustelut Puukauppa Kannattaako puuta myydä tasaisesti

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 266)
  • Kannattaako puuta myydä tasaisesti

    Oli juttua MT:n numerossa, jossa eräs kenttäpiällikkö kertoo käsityksiään.

    ”On kymmenen kertaa tärkeämpää pyrkiä lisäämään tuloja kuin vähentämään menoja”. No miksi on muotoutunut sanonta: säästetty euro on yhtä arvokas kuin tienattu? Jos mo on vaikkapa ML jäsen tai jonkin yksityisen perheyrityssahan kanta-asiakas, eikö hitossa kulupuolta viilaa kaikki, että rahat riittävät ja toiminta jatkuisi ”pitkällä juoksulla?” Toisaalta taas puukaupan rahat ovat toiselle tuloa toiselle menoa ja nau´uttaminen puolin ja toisin on normaalia. Kuka sanoo kauppakohtaisesti sen +/- taitekohdan, johon on ehdottomasti aina pyrittävä? Ei kukaan. Olosuhteet huomioiden joku kohtuullisuus kun on saavutettu, kaupat vaan syntyvät.

    ”Tarjousten vertailussa ei saa unohtaa katkonnan merkitystä…paras tieto löytyy mhy:stä..” Mikä peri-aatteellinen merkitys on sillä, että he itse silpputtavat tukkia hankintapuu-mitoilla? Valvoja ”valvoo” apteerausta käytössään suppeammat mitat.

  • Rane

    Klusterikakuissa on virolaiset tai venäläiset tuontimansikat joista on maksettu enemmän kuin suomalaisista.

    Ammatti Raivooja

    Lämmemmässä kasvatetut mansikat on isompia ja mehukkaampia, niistä voikin maksaa vähän enemmän.

    Meillä on aika hyvä ennustettavuus, että mansikkakakkuja menee tasaisesti häihin, hautajaisiin ja valmistujaisiin. Ajallisesti hajautettuna meillä keskihinta pysyy luultavasti samankaltaisena. Ajatus, että me aletaan spekuloimaan paljon mansikkakkuja on pakkasvarastossa ja milloin tulee isoja juhlia jolloin mansikkakakun hinta tietysti nousee, on ehkä huono. Lieneekö hyvä idea kuitenkaan poimia mansikoita vain silloin kun isoja juhlia ja mitäs jos ei ookkaan ja kaikki juhlat on peruttu?

    Rane

    Olen syönyt Brysselissä mansikoita ja ei maistu miltään.Puuttuu makeus.

    mehtäukko

    On tietysti onni, että puulla pelivaraa on vuositolkulla mansikan nähden.

    Ja jos meinata kaupita klusterikakkuihin omia mansikoita, niitä on jatkuvasti tarjottavakin. Markkinat määrittelevät hinnan ja laadun. Ja turvatakseen pitkällä juoksulla mansikkansa, he tuovat myös ulkoa. Maksoi mitä maksoi.

    Rane

    ”Maksoi mitä maksoi.”

    Tämä periaate pätee vain ulkolaisiin mansikoihin joista todella ollaan valmiita maksamaan jotta kotimaiset mansikat voidaan ostaa halvalla.

    Puuki

    Espanjalaiset mansikat on myös mauttomia verrattuna kotimaisiin.

    mehtäukko

    Kysymys kun puunjalostuksessa on klusterin bisneksestä. Että tämänkin verran maahan on investoitu ja esim. ML isosti edelleenkin, antaa pitkäjänteistä uskoa metsä-alaan edelleenkin.

    Saisihan kantohinta olla korkeammalla, mutta kun kuitenkin tarjontaa Itämeren altaalla on, pelin henki on tämä.

    mettämiäs

    ”Oli juttua MT:n numerossa, jossa eräs kenttäpiällikkö kertoo käsityksiään.”

    ”On kymmenen kertaa tärkeämpää pyrkiä lisäämään tuloja kuin vähentämään menoja”.

    Em. kommentin kertojalla taloustiedot ovat lievästi sanottuna puutteelliset. Ymmärrettävää tietenkin, että etujärjestön edustaja voi tyhjää höpöttää omassa lehdessään. Olette varmaan huomanneet MT:n jutuista, että jokaisen puukaupasta kertovan kirjoituksen lopussa muistutetaan puukaupan kilpailuttamisen tärkeydestä; valitettavasti se sama muistutus unohtuu jokaisesta metsänhoitoon liittyvästä jutusta.

    Koska suurimmat toimijat saavat tarhoilta taimensa mhy-kenttää halvemmalla ja ovat siten hintakilpailukyvyssään vahvoja, ymmärrettävästi on parempi olla muistuttamatta mh-puolen kilpailutuksen tärkeydestä, vaikka se säästetty euro onkin ihan yhtä arvokas kuin tienattu euro.

    Metsuri motokuski

    Tuo on totta. Ja sen kilpailutuksen osaa jokainen tehdä eikä siihen tarvita minkään etujärjestön ohjausta.

    Koivunkaataja2

    Mettämiehen kanssa samoilla linjoilla.

    Omassa toiminnassa pyrkinyt kusttannukset painamaan minimiin pitkälti omasta selkänahasta repien,mutta on joskus jokin asia mennyt konkeloonkin.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 266)