Keskustelut Puukauppa Kannattaako puuta myydä tasaisesti

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 266)
  • Kannattaako puuta myydä tasaisesti

    Oli juttua MT:n numerossa, jossa eräs kenttäpiällikkö kertoo käsityksiään.

    ”On kymmenen kertaa tärkeämpää pyrkiä lisäämään tuloja kuin vähentämään menoja”. No miksi on muotoutunut sanonta: säästetty euro on yhtä arvokas kuin tienattu? Jos mo on vaikkapa ML jäsen tai jonkin yksityisen perheyrityssahan kanta-asiakas, eikö hitossa kulupuolta viilaa kaikki, että rahat riittävät ja toiminta jatkuisi ”pitkällä juoksulla?” Toisaalta taas puukaupan rahat ovat toiselle tuloa toiselle menoa ja nau´uttaminen puolin ja toisin on normaalia. Kuka sanoo kauppakohtaisesti sen +/- taitekohdan, johon on ehdottomasti aina pyrittävä? Ei kukaan. Olosuhteet huomioiden joku kohtuullisuus kun on saavutettu, kaupat vaan syntyvät.

    ”Tarjousten vertailussa ei saa unohtaa katkonnan merkitystä…paras tieto löytyy mhy:stä..” Mikä peri-aatteellinen merkitys on sillä, että he itse silpputtavat tukkia hankintapuu-mitoilla? Valvoja ”valvoo” apteerausta käytössään suppeammat mitat.

  • Jovain

    Vaihtoehtoiset tarjoukset on pyydetty, jossa on pysty, hankinta ja myös korjuun hinta.  Myös vertailevat tarjoukset on pyydetty.

    Tolopainen

    No miksi ei ole saatu.

    jees h-valta

    Olet Jovain jo aiemmin kertonut ettet halua hintakilpailua etkä siksi pyydä tarjouksia. Olisiko jo aika lopettaa tämä sohlaus kun et pysy edes omassa tarinassasi?

    Jovain

    Vaihtoehtoisessa tarjouksessa tulee koko hintapaletti ja tässä kauppamuodossa toimituskaupassa kilpailu muodostuu ihan itsestään. Eihän se tarkoita sitä, jos kertoo vierastavansa tarjouksia, etteikä niitä ole pyydetty. Ne on pyydetty ja myös saatu.

    Hankinta ja pystykauppa ovat kauppamuotoja, jotka eivät kilpaile keskenään.

    mehtäukko

    Ristiriitaisesti sonklottavaa selityksen selitystä. Oikeaa v a t u l o i n t i a!

    MaalaisSeppo

    Hyvin näyttää vatulointi pitävän yllä keskustelua. Siitä pisteet Jovainille.

    Asiallinen jutustelu ei kanna läheskään yhtä pitkälle.

    Jovain

    Katsos kun ei tarvitse selitellä, selittele sinä vaan.

    A.Jalkanen

    Pari kommenttia Jovainille. Kirjoitat edellä, että

    Teen mieluummin ostajaa kiinnostavista kohteista toimituskauppaa tienvarteen.

    Mikään ei estä tekemästä pysty- tai hankintakauppaa. Ne ovat kuitenkin metsänomistajien kannalta puutteellisia kauppatapoja ja ovat metsänomistajien toimintaa rajoittavia. Kauppamuotoina ovat kyllä metsänomistajien käyttöön tarkoitettu, mutta niiden avulla et pääse käsiksi korjuuseen, et palvelutuotannon rahoihin?

    Kerrataanpa vielä. Tukkien hankintakauppa on kannattamatonta, koska tukin hankintalisä on nolla tai jopa miinusmerkkinen. Toisin sanoen teet tukin kaupassa persnettoa eli häviät paljon rahaa, jos joudut maksamaan tukkipuun korjuusta. Kuitupuun kaupassa saatat päästä lähes samaan tulokseen kuin pystykaupassa, mikäli korjuun tekee ostajan kilpailuttama urakoitsija tehokkaasti, mutta siinäkään et pääse käsiksi voittoihin.

    Miksi siis vieläkin kaihoat metsänomistajan palvelutuotannon perään, kun täällä on moneen kertaan laskelmin osoitettu, että se (metsänomistajan korjuutoiminta) ei juuri koskaan pysty kilpailemaan kannattavuudessa ns. klusterin huippuunsa viritetyn kilpailutetun korjuutoiminnan kanssa? Ainut metsänomistajaa rahallisesti hyödyttävä omatoimisuuden laji on oma hankintatyöpanos, ja nimen omaan kuitupuun korjuussa. Nettotuloa tulee siis tekemällä, ei laskuja maksamalla. Ne jotka tekevät itse, saavat hommasta oikeasti hieman nettoa, ei persnettoa!

    Anteeksi kirjoituksen sävy, mutta on pakko kirjoittaa näin, koska joku saattaa oikeasti uskoa kun samoja ”totuuksia” toistellaan vuodesta toiseen. Jonkun on pakko sanoa että keisarilla ei ole vaatteita.

     

    Kumikettu

    Minäkin ymmärrän tämän kiteytyksen, vaikka myönnän seuranneen laiskasti tätä argumentointia. Kiitos. Eli voin työllistää itseni hankinnassa ja tuottaa itselleni ansiotuloa, joka menee verotettavaksi 125 m3:n ylittävältä osalta kalenterivuotta kohden.

    Näinä vaikeina aikoinahan tämä on valtiolta kiltisti tehty mo:ta kohtaan. Kunhan ei kiristyisi tämäkin verovapaan työn osuus.

    Eilen saapui rahalähetys tilille kevään hankinnasta. Reilu 700 e lämmittää kesälomailijaa, joka pähkäilee, että milloin ja miten tehdään lasten toivereissu. Lisäksi täytettiin yhtiön rahoitusmassaa pikkusummalla.

     

    Jovain

    AJ: Hankintalisä tukin osalta on ollut 10-13 euroa, ei se liikaa ole mutta ei myöskään nolla tai miinusmerkkinen. Tähän voidaan palata myöhemmin.

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 266)