Keskustelut Puukauppa Kannattaako puuta myydä tasaisesti

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 266)
  • Kannattaako puuta myydä tasaisesti

    Oli juttua MT:n numerossa, jossa eräs kenttäpiällikkö kertoo käsityksiään.

    ”On kymmenen kertaa tärkeämpää pyrkiä lisäämään tuloja kuin vähentämään menoja”. No miksi on muotoutunut sanonta: säästetty euro on yhtä arvokas kuin tienattu? Jos mo on vaikkapa ML jäsen tai jonkin yksityisen perheyrityssahan kanta-asiakas, eikö hitossa kulupuolta viilaa kaikki, että rahat riittävät ja toiminta jatkuisi ”pitkällä juoksulla?” Toisaalta taas puukaupan rahat ovat toiselle tuloa toiselle menoa ja nau´uttaminen puolin ja toisin on normaalia. Kuka sanoo kauppakohtaisesti sen +/- taitekohdan, johon on ehdottomasti aina pyrittävä? Ei kukaan. Olosuhteet huomioiden joku kohtuullisuus kun on saavutettu, kaupat vaan syntyvät.

    ”Tarjousten vertailussa ei saa unohtaa katkonnan merkitystä…paras tieto löytyy mhy:stä..” Mikä peri-aatteellinen merkitys on sillä, että he itse silpputtavat tukkia hankintapuu-mitoilla? Valvoja ”valvoo” apteerausta käytössään suppeammat mitat.

  • Jovain

    Kannattaako vaahdota puuta pas… Toimii vaikka pystykauppana, korjuu laskulle ja tienvarsihinta. Sopii myös verottajalle.

    Vai eikö toimi yksityisellä? Otan urakoitsijan, maksan korjuun ja minulle maksetaan tienvarsihinta. Ei tässä pitäisi olla epäselvää siinäkään, kuka maksaa ja mikä on puun lähtöhinta.

    Visakallo

    Jovain, ei tuossa kauppatavassa ole mitään uutta ja ihmeellistä, noin on tehty maailman sivu. Se mikä siinä on ihmeellistä, ettet ole kertomasi mukaan pyytänyt puista lainkaan vertailevaa tarjousta pystykauppana! Miten voit silloin tietää, oletko tehnyt järkevän kaupan vaiko et? Yhtiöhän on voinut tehdä paremmat kaupat kuin sinä!

    Jovain

    Olen kertonut, kysymys on vaihtoehtoisesta tarjouksesta, jossa yhtiö kertoo puunostovaihtoehtonsa ja puun hinnat, myös korjuun hinnan. Tarjous on vaihtoehtoinen myös puun myyjälle. Saa valita, käyttääkö yhtiön palveluja, vai hoitaako itse. Jos hoitaa itse, menee yhtiön hyväksymällä urakoitsijalla tai omana korjuuna. Oleellista on, että palvelut laskulle, olipa kysymys yhtiöltä hankitusta palvelusta tai puunmyyjän hankkimasta palvelusta. Tuskin tämä perinteistä hankintakauppaa on.

    jees h-valta

    Ei taida olla mutta kun tuntuu että se mallikikn muuttuu joka kerta. Mutta eipä tuossa mitään tavoittelemisen arvoistakaan ole. Mihin tarvitaan yhtiön hyväksyntää jos korjaa itse? En minä ainakaan ole tarvinnut. Ainakin tuo itse korjuun malli on aivan perinteinen hankintakauppa. Jos ottaa ulkopuolisen koneurakoijan omaan piikkiinsä sitä hankintaa tekemään ei siinäkään tarvita puiden ostajan hyväksyntää. Aika vähän käytetty mutta on toki koneketjuja jotka vielä pysyvät firmojen työtarjonnan ulkopuolella ja voivat lähteä hakkuun tekemäänkin. Harvinaista mutta voi läänin alueelta yksi vielä löytyä. Satakunnastakin se tasan yksi + yksi mhy-korjuupalvelun urakoija.

    Timppa

    Tuli mieleen, että ollaan kerran perikuntana tehty  Jovainin tyylistä ”toimkituskauppaa”.  Kyse oli vähän laajemmasta pihapuiden hakkuusta, reilu 100 m3.  Yhtiö sanoi maksavansa niistä hankintapuun hinnan ja me maksetaan sitten kaato ja ajo yhtiölle eri laskulla.  Saatiin siis verotuksessa vähennettäviä kuluja.

    Kuitupuusta yhtiö maksoi normaalin hankintakuidun hinnan, mikä oli tietysti luonnollista.   Tukeista normaalin hankintatukin  hinnan.  Siis tuskin pystypuun hintaa.  Purnasin ostajarouvalle, että kyllä teidän täytyisi hyvittää siitä, että saitte teidän toimesta korjatut tukit tien viereen.  Vastasi vain, että meillä on sellaiset säännöt, että aina maksetaan vain hankintapuun hinta.  Eipä siihen ollut sanomista.   Saatiin kuitenkin tienoo siistiksi.  Eipä siitä kaupasta paljoa hyödytty.  Mahtaakohan Jovainin ”toimituskaupoissa” käydä samoin?

    Perko

    Mitä muutavarten metsiä hakataan kuin myyntiin?  Olen sitä mieltä, että jatkuva myynti on parasta ja tuottavinta metsänhoitoa.  Jättää metsä sellaiseksi jotta se  kasvaa jatkuvasti  niin myytävää  riittää.  Yksikertaista!

    Ei oo kysyjälläkään paljon markkinointioppia ollut kun moista pohtii. Onkohan esim Litlissä mietitty myydäänkö vai pidetään.

     

    mehtäukko

    Niin kuka tästä kauppatavasta oikein on vaahdonnut? No Jovain itse, joka koettaa tuputtaa muita hyväksymään keksimänsä ”uuden pyörän”. Lapsellista jankutusta ja kun ei näy tajuavan asioiden vakiintuneita käytäntöjä.

    On aivan sama myytkö kalikkasi vaikka lippu-äänestyksellä, mutta älä enää sarhaa käärmettä pulloosi.

    Jovain

    Tuskin tämä perinteistä pystykauppaakaan on. Ei ole vakiintunutta käytäntöäkään. Olen sanoutumassa siitä irti, otan kulukontrollin mieluummin omaan käyttöön.

    mehtäukko

    Sanoudu irti ja lopultakin sukkelasti ihan kerta pieraisulla. Ota kulut ja kontrollisi käyttöösi. Siihen völjyyn ei taida olla tungosta…?!

    jees h-valta

    Jovain, ole hyvä vaan! Tee ihan oman maun mukkaan. Ei sitä silti tarvitse muille alkaa tuputtaa jonain uutena keksintönä. Sellaista ei ole ilmennyt selityksistäsi vaan nekin sohlaa ja vuotaa joka suuntaan. Kun seuraavaksi saat jonkinkinlaisen kaupan aikaan niin laske edes hiukan oliko se sohlaus vaivan väärti. Nuo perinteiset kevytvähennykset tekee verotuksessa promilleja ja tuskin verottaja vaivautuu niistä kovin seikkaperäistä selkoa yrittääkkään ottaa. Antaa mennä kun ei ole missä ja millä mennä.

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 266)