Keskustelut Puukauppa Kannattaako puuta myydä tasaisesti

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 266)
  • Kannattaako puuta myydä tasaisesti

    Oli juttua MT:n numerossa, jossa eräs kenttäpiällikkö kertoo käsityksiään.

    ”On kymmenen kertaa tärkeämpää pyrkiä lisäämään tuloja kuin vähentämään menoja”. No miksi on muotoutunut sanonta: säästetty euro on yhtä arvokas kuin tienattu? Jos mo on vaikkapa ML jäsen tai jonkin yksityisen perheyrityssahan kanta-asiakas, eikö hitossa kulupuolta viilaa kaikki, että rahat riittävät ja toiminta jatkuisi ”pitkällä juoksulla?” Toisaalta taas puukaupan rahat ovat toiselle tuloa toiselle menoa ja nau´uttaminen puolin ja toisin on normaalia. Kuka sanoo kauppakohtaisesti sen +/- taitekohdan, johon on ehdottomasti aina pyrittävä? Ei kukaan. Olosuhteet huomioiden joku kohtuullisuus kun on saavutettu, kaupat vaan syntyvät.

    ”Tarjousten vertailussa ei saa unohtaa katkonnan merkitystä…paras tieto löytyy mhy:stä..” Mikä peri-aatteellinen merkitys on sillä, että he itse silpputtavat tukkia hankintapuu-mitoilla? Valvoja ”valvoo” apteerausta käytössään suppeammat mitat.

  • mehtäukko

    Kuten MaalaisSeppo toteaa, tuohon kun lisätään jobbariliiketoiminnan RISKI, että puut häipyvät ja rahat on sotkettu… Sitähän kusetuskäytäntöä Jovain koettaa markkinoida kellon ympäri.

    Mutta kun ei mene läpi.

    Jätkä

    Jospa tehtäisiin – Joovaan – toimituskauppa, jossa sinä toimit toimittajana ja minä ostajana. Toimitus tien varteen kelvolliselle varastopaikalle, josta puutavarayhdistelmällä poiskuljettaminen onnistuu luotettavasti kelillä kuin kelillä. Määrät ja aikataulut sovitaan – kuten myös mitat ja laadut. Maksan sovitun hinnan sovitussa aikataulussa. Hintaan sisältyy kaikki verot ja työkustannukset, eli hinta on pelkkä €/ kiintokuutiometri.

    Saat vähentää kaikki kustannukset, jotka maksatkin. Minä hoidan loput.

    Sopiiko?

    Jovain Jovain

    Tehdään vaan  toimituskauppa. Hinta on tievarsihinta + alvi ja yhtiö  pidättää myyntiveron. Korjuun ja mahdolliset muut palvelut maksan laskulla ja vähennän verotuksessa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Miksi tuota ei voi kutsua ’hankintakaupaksi’ vaan pitää vääntää se ’toimituskaupaksi’? Eikö toimituskauppaan yleensä kuulu kuljetus asiakkaan toimipaikkaan tai varastoon?

    Jätkä

    Joovaan. Havupuutavara pitää olla reilun yhden (1) -viikon sisällä kaatamisesta varastolla maantiekuljetuksen kannalta riittävän suurissa erissä. Ne pitää tehtaalle toimittaa kahdessa viikossa katkaisusta, taikka niitä pitää kastella koko aika varastolla.

    Kauppamuoto ei poikkea missään kohtaa hankintakaupasta, mutta myyjä haluaa sitä nimitettävän toimituskaupaksi, vaikka hänellä ei ole kuljetukseen sopivaa kalustoa, eikä sopimuksia siitä.

    Sinänsä on ihan sama minulle, miten maksat korjuun ja muut palvelut. Tiemaksut ja varastopaikkojen kustannukset maksat myös.

    Kesälomien jälkeen onkin sitten mahdollista aloittaa.

    Jovain Jovain

    En lähde ottamaan Mhy:n korjuupalveluun kantaa, mutta omassa toiminnassani menee näin. Ei tässä ole väännetty mitään toimituskaupaksi, vaan kysymys on tavasta toimia ja vastineesta pystykaupalle. On myös mahdollista toimia niin, että mennään samalle sopimukselle, ettei tarvita kahta erillistä sopimusta, toinen puunmyyjälle ja toinen puunostajalle.

    Toimituskauppaa tehdään tienvarsikauppana ja on niin myös perusteltua toimia. Yhtiöt hoitavat kuljetuksen, aikataulutuksen, erilaisten puuerien vastaanoton jne.

    Näin on toimittu pitkään, ei tässä mitään uutta ole. Samassa logistiikassa mennään, aikataulutuksessa, sopimuksissa jne.

     

    jees h-valta

    Hankintakauppaa olemme varmaan kaikki tehneet, voi,voi jos se nyt sitten on se Jovainin suuri löytö!

    Per Ä Reikäs

    Parempi polttaa oman sukunsa pesissä, kuin lähes ilmaiseksi jaella muille.

    mehtäukko

    Jovain ”:Toimituskauppaa tehdään tienvarsikauppana ja on niin myös perusteltua. Yhtiöt hoitavat kuljetuksen, aikataulutuksen, erilaisten puuerien vastaanoton jne..”

    Olet taas väärässä ja sotket käteiskaupan toimituskaupaksesi. Esim. Metsähallituksessa kaikki toiminnot puukauppasuunnittelujen alusta loppuun ja puiden toimitukseen tehtaanportin sisään sisältyvät toimituskauppaan.Sopimusyrittäjät korjuun kaikissa portaissa hoitavat ryskätyöt MH:n lukuun,toimihenkilöt kynähommat.

    Noilla Joovainin sinne-tänne jaotteluilla on puurot ja vellit aivan sekaisin.

    jees h-valta

    Edelleen tuttu juttu myös tuo hankintakaupan aika tavanomainen pikkunökkösten ostotapa. Jos on hyvä asiakassuhde tehdään mittaus tienvarren kasasta ja maksetaan nk. käteiskauppana. Aivan sama mitä siihen mennessä on ryskännyt mutta firma ostaa puut ja laittaa oman lappunsa päähän. Ja osto kiroaa että tuonkin nökkösen takia helv….moinen vaivannäkö joka portaaseen. Heillähän on tietty kiintiöity määrä mahdollisuus ostaa tällaisia riesoja asiakassuhteiden ylläpitämiseksi lähinnä.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 266)