Keskustelut Puukauppa Kannattaako puuta myydä tasaisesti

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 266)
  • Kannattaako puuta myydä tasaisesti

    Oli juttua MT:n numerossa, jossa eräs kenttäpiällikkö kertoo käsityksiään.

    ”On kymmenen kertaa tärkeämpää pyrkiä lisäämään tuloja kuin vähentämään menoja”. No miksi on muotoutunut sanonta: säästetty euro on yhtä arvokas kuin tienattu? Jos mo on vaikkapa ML jäsen tai jonkin yksityisen perheyrityssahan kanta-asiakas, eikö hitossa kulupuolta viilaa kaikki, että rahat riittävät ja toiminta jatkuisi ”pitkällä juoksulla?” Toisaalta taas puukaupan rahat ovat toiselle tuloa toiselle menoa ja nau´uttaminen puolin ja toisin on normaalia. Kuka sanoo kauppakohtaisesti sen +/- taitekohdan, johon on ehdottomasti aina pyrittävä? Ei kukaan. Olosuhteet huomioiden joku kohtuullisuus kun on saavutettu, kaupat vaan syntyvät.

    ”Tarjousten vertailussa ei saa unohtaa katkonnan merkitystä…paras tieto löytyy mhy:stä..” Mikä peri-aatteellinen merkitys on sillä, että he itse silpputtavat tukkia hankintapuu-mitoilla? Valvoja ”valvoo” apteerausta käytössään suppeammat mitat.

  • Timppa

    Avaapa Jovain sitä kauppatapaasi vähän tarkemmin.  Miten ostaja  määrittelee sen mitä saa?  Riittääkö motomittaus?  Jos riittää ja ajamattomia puita jäi lumen alle.  Ilmoitatko ostajalle ja hyvität niiden hinnan?

    Entäs sitten, jos ostaja ilmoittaa, ettei otakaan vastaan mäntyä tai koivua.  Vain kuusta.  Miten menettelet, jos motoyrittäjä joutuu tekemään uuden keikan niiden pystyyn jätettyjen puiden vuoksi.  Maksatko ekstraa?

    Kuinka nopeasti voit mukautua ostajan aikatauluun?  Kerran tapahtui, että tehtiin keskiviikkona kauppa ja ostajan moto aloitti hakkuut seuraavana maanantaina.  Tai päinvastainen tilanne.  Markkinoille tulee paljon myrskypuuta ja hakkuu siirtyy seuraavaan vuoteen.  Hyvitätkö kalliimmat kustannukset motoyrittäjälle?

    Aika monenlaisia voi sattua tuolla kauppatavallasi.  Kaiketi olet niihin sekä henkisesti että taloudellisesti varautunut.

    Jovain

    Minusta normaalista kauppatapahtumasta on kysymys ja kahdenvälisestä sopimuksesta. Toimii se jos vaikka mennään toimituskauppaan ja palvelut laskutetaan. Eihän se muuta kauppatapahtumaa tai logistiikkaa ja ovathan palvelun tuottajat samassa logistiikassa, niin myös metsänomistajat. Tukit ovat menneet tehdasmittaan ja kuitupuut motomitalla.

    mehtäukko

    Toimituskaupassa auraat tiet, ajatat mursketta, laskujen kanssa puljaat… Mitä järkeä on haalia vastuita ja laskelmointeja, kun ne pystykaupassa jää kaikki ostajan kontolle?

    Jovain

    Ostajan kontolle jäävät ja kuitataan yhtiön kirjapitoon. Eipä niitä ilmaispalveluja ole.

    mehtäukko

    Onhan täällä ollut esitettynä (oliko Puuki) selvät pasmat kuinka missäkin menetelmässä toimitaan. Ei sekoiteta vallitsevia käytänteitä.

    Jos joku toimii tavallaan, toimikoon. Toimituskauppa on isompien mittakaavojen (Metsähallitus) toimintaa. Nökköskaupan näennäenen ”hyöty” hupenee Timpan ja em. esitettyihin riskeihin ja epävarmuuksiin.

    jees h-valta

    Kun olisi ees niitä ”hyötyjä”!

    Jovain

    Siinä se raja kulkee, kauppoja ei vaan synny. Ei ole mitään pinta-ala alarajaa, ei myöskään kustannusten ylärajaa. Nämä kun täyttyvät kaupat vaan syntyvät.

    jees h-valta

    Älä itke, kyllä kauppoja alkaa syntyä kun alat vain tehdä kauppaa suomessa vallitsevilla yleisesti hyväksytyillä, myös verottajan hyväksymillä kauppatavoilla. Miksi pitää leikkiä jotain keksijäpelleä jos se ei tuota tulosta?

    MaalaisSeppo

    Jos näitä Jovainihenkisiä oli enemmän, niin jollekin jobbarille olisi tilaisuus. Kokoisi jovainien pyynmyyntitarpeet yhteen ja myisi ko shapluunalla puut, joista tuot menisivät jovainille. Lähettäisi sitten eritellyn ( korjuu, kuljetus, välityspalkkio) ison laskun alveineen. Muistuttaa mhyn tapaa toimia. Mutta kun ei kelpaa.

    Jovain

    Onhan se käsitys sekin, ettei ole kuin kaksi hyväksyttävää ja verottajalle kelpaavaa kauppatapaa? Toimituskauppa tienvarteen on ihan mo. käypä kauppatapa, ei siihen välikäsiä tarvita. En tarkoita kuitenkaan mo. yhteistoimintaa.

     

     

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 266)