Keskustelut Puukauppa Kannattaako puuta myydä tasaisesti

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 266)
  • Kannattaako puuta myydä tasaisesti

    Oli juttua MT:n numerossa, jossa eräs kenttäpiällikkö kertoo käsityksiään.

    ”On kymmenen kertaa tärkeämpää pyrkiä lisäämään tuloja kuin vähentämään menoja”. No miksi on muotoutunut sanonta: säästetty euro on yhtä arvokas kuin tienattu? Jos mo on vaikkapa ML jäsen tai jonkin yksityisen perheyrityssahan kanta-asiakas, eikö hitossa kulupuolta viilaa kaikki, että rahat riittävät ja toiminta jatkuisi ”pitkällä juoksulla?” Toisaalta taas puukaupan rahat ovat toiselle tuloa toiselle menoa ja nau´uttaminen puolin ja toisin on normaalia. Kuka sanoo kauppakohtaisesti sen +/- taitekohdan, johon on ehdottomasti aina pyrittävä? Ei kukaan. Olosuhteet huomioiden joku kohtuullisuus kun on saavutettu, kaupat vaan syntyvät.

    ”Tarjousten vertailussa ei saa unohtaa katkonnan merkitystä…paras tieto löytyy mhy:stä..” Mikä peri-aatteellinen merkitys on sillä, että he itse silpputtavat tukkia hankintapuu-mitoilla? Valvoja ”valvoo” apteerausta käytössään suppeammat mitat.

  • Puuki

    Ei niiden A-lisäosuuksien merkintä vaadi uutta kauppaa. Riippuu siitä milloin korjuu on tehty.

    Satanen /ha muokkauskulujen säästö, kun hoitaa koneen itse paikalle.  Bonukset jos niitä on  kannattaa tietysti säästää johonkin muuhun.

     

    Tolopainen

    Kyllä vaatii uuden kaupan, vähintään 50 kiintoa ja loppumaksun yhteydessä voi tulouttaa kertyneet bonukset.

    Puuki

    Ei vaadi, kun korjuu tehdään korjuuajan loppupuolella eri vuonna kuin kauppa on tehty.

    Tolopainen

    No ei kaupanteko anna mitään boonuksia, kyllä korjuu pitää olla tehty ja rahat maksettu. Keskeneräisissä kaupoissa ei tilitetä näitä boonuksia, joilla voi ostaa tavaraa ja palveluja tai ottaa rahana. Siis vaaditaan toinen vähintään 50 kiinnon kauppa. Ei niiden eri vuodella tarvitse olla. Turha sekoittaa pääomaboonuksiin, joissa kaupat pitää olla eri vuonna, jotta ne saa tuloutettua.

    oksapuu

    Kyllä ne boonukset tulee kuitattua heti pois kun vaan mahdollista…

    Ei vaan jaksa sitoutua yhteen ostajaan. Tolopaisen nyt tietysti pitää tehdä jatkuvaa puukauppaa saman ostajan kanssa ettei boonukset happane…

    Ja kyllä: Perus-osuudet on täynnä, A-osuuksiin vielä mahtuu 🙂 …

    Jovain

    Lähtökohtaisesta bonukset lienevät palvelujen kustannuksia, joilla hyvitetään puunhintaa. Tottahan bonukset sotkevat puumarkkinaa. Niin kuin AJ tuolla aiemmin toteaa: ”Yhtiöiden bonukset hämärtävät palvelun hinnan”. Tai Tolopainen, että ”välikäsiä ei tarvita” ja tarkoittaa suoraa palvelun hankintaa.

    Mhy:n korjuupalvelu lienee vaikeassa välikädessä, kun hankintapuusta maksetaan vähemmän ja pitäisi omalla palvelutuotannolla pystyä vastaamaan yhtiöiden ns. ”ilmaispalveluihin”.

    Jotka nekin ovat muuta kuin ilmaispalveluja, vähennetään puunhinnasta, vai maksetaanko hankinnasta todella niin paljon vähemmän, vai käyttääkö yhtiö tähän markkinaan omiaan. Lähtökohtaisesti tällä kohtaa olisi eduksi, jos puulla ja korjuulla olisi samat lähtöhinnat ja palveluista maksetaan laskulla.

     

    jees h-valta

    Olemme vapaassa kaupallisuudessa JOvain ja se tarkoittaa ettei lainsäädännöllä tai muillakaan rajoiteta yhtiöiden vapaata kilpailua. Mikä estää Mhy-leiriä tekemästä kilpailevaa bonusjärjestelmää? Tuo Tolopan suora palvelu on yksityiseltä urakoijalta NIIN housuun kusemista kuin vain olla voi. Jos kuvittelee halppismöyrimisellä jotain voittavansa niin huomaa olevansa kohta koneineen aika tavalla ilman töitä. Eikä ole varaa edes korjata koneitaan.

    oksapuu

    Taitaa tuo naapuri-isännän puunajo konjakkipullolla olla katoavaa kansan perinnettä nykyisin…

    Pidetäänpä kuitenkin mielessä että e-puu ja viljelytöissä eräs toimija on kova luu. Jos ei pyydä tarjousta niin eipä kannata täällä asiasta höpistä…

    Jovain

    Jees, toimituskauppa on laillinen tapa käydä puukauppaa, sillä ei rajoiteta yhtiön sen paremmin kuin puunmyyjänkään vapaata kilpailua. Palveluista maksetaan laskulla ja toimituskaupassa puulle ja korjuulle on samat lähtöhinnat.

    Tolopainen

    Se on Jesse niin, jotta jos tekee mätästyksiä normityöpäivän lisäksi ei siihen velaton koneyrittäjä kaadu. Sehän on pois vain tv katseluajasta. Kone olisi muuten pihalla tuottamattomana, kaivinkoneita on nykyisin runsaasti ja töitä heikosti.

    Suurin osa koneurakoitsijoista pärjäisi paremmin jos saisi myytyä koneensa pois ja pääsisi vaikka kunnalle lähihoitajaksi ulkoiluttamaan vanhuksia.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 266)