Keskustelut Metsänomistus Kannattaako lisämetsän hankinta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 82)
  • Kannattaako lisämetsän hankinta

    Olisi myynnissä 44ha metsätila josta olisin ehkä jättämässä tarjousta. Metsä on läpeensä samanikäistä noin 40 vuotiasta hiljattain harvennettua vt-männikköä. Osin välillä kivisempiä kohtia ja joitain kosteampia painanteita mutta käytännössä siis kaikki samalla kerralla käsiteltävää. Katselmoinnin perusteella seuraava harvennus tarve lienee noin 10-15v päästä. Ja täten ensimmäinen tulo tästä noin reilun 120te velkaraha hankinnasta siis aika pitkän ajan päässä. En tiedä onko tässä miehellä jokin ikäkriisi vai mikä mutta kovin meinaa tällä kertaa mietityttää onko hommassa mitään mieltä. Tovin saisi korkoja maksella ja kaikki raha pitäisi tähän nyhtää muualta. Saisiko palstalaisilta mietteitä ja henkistä tukea päätökseen? Kannattaako rueta taas kerran velalliseksi ja ostaa tuollaista ostajansa ikäistänsä metsää?

  • aegolius

    Tekstin mukaan juuri harvennettu ja uusi harvennus 10-15v päästä ei viittaa pohjoiseen. Lisäksi tuossahan ei kerrottu kauppahintaa, vaan tarvittava laina. Tuon markkina-arvo on Väli-Suomessa jossain 4000 €/ha kieppeillä tai vähän päälle.

    Per Ä Reikäs

    Pakkohuutokaupoista kohta halvalla

    aegolius

    Kyllähän metsätiloja näkyy ulosottoviranomaisen toimesta myytävänä huutokaupassa säännöllisesti, mutta ei halvalla.

    akkli

    44 ha Palsta,nopea kauppa- hyvä kauppa sanottiin aikanaan ja pitää paikkansa vieläkin,jos on ”hiljaisessa myynnissä” nyt.Julkinen myynti tuo myyjälle varmasti euroja lisää .Rahastot ,Tornator ostavat mielellään tuollaisen palstan.44 ha:n alalta  löytyy todennäköisesti 10 vuoden kuluttua myöskin uudistushakkuukohteita,painanteita missä rehevämpää ,mikäli lainamarkkinoilla tulisi rasitteita tai muuten puumarkkinat eläisivät suotuisasti. Monella firmalla käyttävät uudistusraja 23 cm D1,3m eli he uudistaisvat aika nopeasti metsää.

     

     

    Mardy

    Nyrkkisääntö on jo monta vuotta ollut, ettei julkisesti myynnissä olevaa metsätilaa ole taloudellisesti järkeä ostaa. Paljon paremman tuoton saa sijoittamalla pörssiosakkeisiin matalakuluisen indeksirahaston kautta.  Jos itse puuhailee metsänhoidot, on varusteisiin jo investoinut ja siitä tykkää, niin ehkä inflaation tai korkokulut ylittävää tuottoa voi saadakin ostopalstalle.

    mehtäukko

    Mikään ”nyrkkisääntö” ei pidä välttämättä paikkaansa.Sen hetkinen tilannehan ratkaisee, sekä realistinen tulevaisuuden näkymä. Yleensäkin ennakkoluulot eivät ole parasta tietotaitoa missään asiassa.

    aegolius

    Ehkä kyseessä on Mardyn nyrkkisääntö, mutta se vaan jäi häneltä mainitsematta.

    Normandy Normandy

    >Tiedä sitten kun maksan kaksinkertaisen marginaalin tuttuun rakennusurakoitsijaan verrattuna.

    Rakennusurakoitsijan yrityslainaan verrattuna? Jäin vaan miettimään miten yrittäjän yrityslainan marginaali voisi olla asuntolainan tasolla… ?

    Minkäslaiseen hintaan olette metsälainoja saaneet. Asunnoissa marginaalini on ollut 0,6%, mutta 15 kk sitten metsälainaan lykättiin 1,6%, 12 kk euribor, negatiivinen korko syö maksettavaa korkoa.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Helmikuussa pyysin lainatarjouksen, kun rajanaapuri tiedusteli olenko yhä halukas ostamaan, jos hän asunnon vaihdon yhteydessä tarvitsee rahoitusta. Lainatarjous oli kokonaiskorko 2.48% viideksi vuodeksi ja korkokatto 2.98%. Lainaa en tarvinnut, koska naapurin metsätilan vakuusarvo kattoi asuntorahoituksen vajeen hänelle, joten ei tarvinnut metsätilaa myydä.

    Kunttakerros

    13kk sitten otetun metsälainan marginaali 1,75%, 12 kk euribor. Mielenkiinnolla odotan millaista korkoa tarjoavat tähän ketjun aloituksessa mainitun kohteen lainatarjoukseen. Saattaa sekin hieman päätöstä avittaa..

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 82)