Keskustelut Metsänhoito Kanadan metsät – hiilen lähde ?

  • Tämä aihe sisältää 36 vastausta, 14 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Planter toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 36)
  • Kanadan metsät – hiilen lähde ?

    Kanadan metsät ovat tiettävästi olleet 2000-luvulla pääosin hiilidioksidilähde. Vaikka Kanadan metsäala on valtava ja käyttöaste huomattavasti Suomea alhaisempi tilanne näyttää olevan tämä. Vahaa metsää on valtavasti. Syynä tähän ovat suuret hyönteistuhot (mountin pine beetle) ja laajat metsäpalot. Näin erityisesti maan länsiosissa (British Columbia ja Alberta), mutta myös idässä on ongelmia ollut. Mm. koivujen kuoleminen nuorena. Kanadassahan ei tiettävästi hoideta metsiä sillä tavoin kuin Pohjoismaissa. Hakkuun jäljet valtion metsissä ”hoitaa” luonto.

    Suomen tilanne on melko erilainen. Suomen metsät ovat selvästi hiilinielu lisääntyneistä hakkuista huolimatta. Metsäpaloja vähän ja eikä hyönteistuhojakaan ole ainakaan vielä ollut kovin runsaasti. Toki tilanne voi muuttua piankin. Syynä tähän ovat nähdäkseni Suomen nouri metsärakenne, metsäautoteiden verkosto ja yleisesti metsänhoito.

     

  • Jätkä

    Puuki:” Laiska, kouluttamaton ja ammattitaidoton metsäkoulun opettaja… ”

    Nuo arviot on löydettävissä palstalla rellestävien alkoholistien ja muuten juoppujen kommenteista.

    Lähinnä ne ovat ilmeisesti kirvonneet täydellisestä tietämättömyydestä, arvostelukyvyn puutteesta ja ns. Lasikantisesta laulukirjasta. Ehkä jopa sairauden kehittelemänäkin?

    Puuki

    Ok. Sitä se joupottelu saattaa teetättää. Yksi vastaava tyyppi yritti kerran määritellä meikäläisenkin ihan  ammattitaidottomaksi, vaikka olen kuitenkin nuoruudesta asti ollut metsähommien kanssa tekemisissä ja opiskellutkin alalla pidempään kuin moni opettajaksi itseään tituleeraava.

    wanhajätkä

    Maurimyrskyn jälkeen pidettiin palstassamme Ministerisavotta. Paikalla oli pari ministeriä ja nippu asiantuntioita pohtimassa miten tästä laajasta tuhosta selvitään. Mukana oli myös metsäkoulu. Muuan Setti piti oikeen työnäytöksen miten sahataan myrskyrunkoja. Lopuksi nousi vielä tyvitukin päälle ja oli renttevänä…tämä on ammattimiesten hommaa. Pitäisi työsuoluperustein kieltää kouluttamattomien osallistuminen myrskypuiden korjuuseen. Mettäkoulun ryhmä nyökytteli. Vanhempi ituniska joka oli ikänsä kiertänyt savottoja vastasi heti. Tuotako pantomiimiä meijän pitäs opetella…  pantomiimiltä se tosiaan näytti. Selkäkeikkanaurua riitti ja ryhmä lähti.

    Mitenkähän ne siellä kouluissa pärjää kun se ainoakin tietäjä ja osaaja on eläkkeellä…

    Jätkä

    Setti ei ollutkaan mikään oikea ammattilainen. Voin kuvitella sen pantoniimin, sellaisia näkee monissakin videoissa, joita on ollut tarjolla You tubessa. Puunkaadossakin pyöritään tyven ympärillä vähänkään isommissa puissa.

    Eräällä myrskytuhoretkellä oltiin Ruotsissa oikein kunnon tuhoalueella. Kolmen metsurin ryhmä oli tehnyt myrskytuhoja yli puoli vuotta yhtä soittoa.

    Oli hyvin vähäeleistä toimintaa.

    Kyllä minäkin tein yhden nuoren metsurin kanssa kaksistaan yhteensä noin 5000 tukkirunkoa yhteen ja samaan syssyyn.

    Siinä tienasi paremmin kuin normaalihakkuussa.

    Scientist

    Olisiko viimeisen VMI:n tuloksiin myös se, että mittaustapaa (nyt pysyvät kiinteät koealat) muutettiin. Onko uusi ja vanha mittaustapa (satunnaisotanta ?) kalibroitu keskenään ? Luulisin, että todennäköisesti on ainakin jollain tavoin.

    Rane2

    Kanadassa istutetaan n.500 miljoonaa tainta vuodessa(Suomi n.150 miljoonaa).Istutustyö on varsin suosittua hommaa koska siinä voi päästä hyville ansioille.(200 dollaria?) Sielläkin ilmeisesti suurimmalle osalle työmaista kuljetaan autolla mutta helikopteriakin käytetään.Blogistin mukaan kuitenkin parempi hommautua muihin työporukoihin koska helikopterikuljetuspäivä tahtoo jäädä lyhyeksi,Sumu ja tuuli aiheuttaa rokulipäivän,sinä ja taimet olette eri paikassa kuin palsta,yms muuta hankaluutta.

    Ilmeisesti kokopuukorjuun mylläämä maaperä katsotaan riittäväksi muokkaukseksi.

    http://forthewholeworldtosee.org/going-tree-planting-with-a-helicopter/

    mettämiäs

    ”olen kuullut, että Lapin kokeiltiin aikoinaan (Kuntsan?) metsäpaloalueen kylvöä pienkoneesta käsin.”

    Oliko kyseessä Tuntsan metsäpaloalue?

    Aimo Jortikka

    Wikipedian mukaan Kanadassa kokenut istuttaja istuttaa 4000 tainta päivässä, neljässä kuukaudessa tienaa sen verran että sillä elää vuoden,

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tree_planting

    mehtäukko

    Kun Kanadassa tupruaa metsää taivaan tuuliin valtavat alueet tai koto Suomessa myrskyt tai viimeksi lumi rutisteli, tästä ei tietenkään VihreäValhe uutisoi. Uutisoinnin kehu kun olisi ötököiden syömingit ja kaikenlaisen monimuotoisuuden harppaukset.

    Mutta kun mikään ei riitä. Sivullisten kailottajien propakanta pitäisi saada ohjautumaan suoraan Mustalle listalle.

    kuusessa ollaan

    VMI mittaustavan lisäksi varmasti alkavat jo näkyä pitkään olleet taimikonhoidon 800 000 ha rästitkin, ensiharvennuksissa riukuuntunutta puuta ja paljon maasta voimaa vievää alikasvosta. Vanhat metsät poistuivat suurelta osin jo ”pinta-alaverohakkuissa”…?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 36)