Keskustelut Metsänomistus Kaikki mulle ja mieluummin heti.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 123)
  • Kaikki mulle ja mieluummin heti.

    Kemeraan tuli muutoksia joku hetki sitten.Ja niin kuin on”nähty”, niin rahkeet loppu kesken.Nyt kauhea ”huuto kun minä en saakkaan” ko tukea.Meitä pohjoisen asukkeja on pidetty tukien varassa elätettävinä.Ompa tuo otsikon lause tarttunut aika hyvin myöskin napapiirin alapuolelle.

  • Jätkä

    Tuo konejuttu tuli kyllä puolivahingossa. Se ei ole metsäkonepuolta, mutta minulle sattui vittumainen naapuri, joka yritti alkaa sanomaan mitä minun sopii tehdä ja mitä ei.
    Tiehoitokunta aurasi aina hänen liittymätiensä ja pihansa oikein hyväksi. Joskus, kun aura ei ehtinyt aamulla riittävän aikaisin, minä vedin tien auki, että emäntä pääsi aamulla töihin. Naapuri vittuili minulle ja sanoi ”Sinulla ei ole oikeutta aurata tietä, hoitokunta tekee sen”. Ostin kunnon lingon ja nelivetotraktorin ja menin tiekunnan puheenjohtajan puheille. Tehtiin sopimus linkoamisesta.
    Arvaa, linkosinko naapurin liittymän ja pihan.
    Nyt on fysiikka niin kehno, että sanoin sopimuksen irti, se oli sentään mkaikkenaan muutaman kymmenen kilometriä, ja naapurikin kuoli tänä keväänä, joten kalustoa on myynnissä. Vielä on pihassa yksi linko, kaksi traktoria ja niihin klapikonetta ja muuta, peräkärryjä useita jne.
    Suurimman osan aion myydä pois terveyden takia.

    Jovain

    Hyvähän se on metsäkonemiesten pullistella osana teollisuuden metsäosastojen monopolia. Ekstrana vielä omista metsistä ja omalla kalustolla toteutettu puunhankinta kannolta tehtaalle. Ei epäilystäkään myöskään saadusta taloudellisesta hyödystä, tehtaan porttihinnasta. Tuskin siitäkään on tingitty ja se on logistiikan kulut huomioon ottava.
    Näinköhän metsänomistajat joskus pääsisivät osallisiksi samoista eduista? No eipä metsänomistajilla ole motojakaan. Tämä vaan kertoo siitä, kuinka suvereenisti metsänomistajat on pidetty puukaupan ja puuhuollon ulkopuolella.
    Hankintahakkuut ovat auttamattomasti mennyttä ja ei hankintakaupan 10 % markkinaosuudella ole mahdollista, joka sekin on alihinnoiteltua ja on sopimusehdoiltaan, mittaustavoiltaan jne, jäänne menneestä, kilpailla metsäosastojen metsäkonemiesten monopolia vastaan.

    Ammatti Raivooja

    No oisko se oikeesti nii helppoa ilman koulutusta ostaa moto ja alkaa vaan tekemään sillä omia puita?

    Jätkä

    Jos on rahnaa riittävästi, taikka hyvä luotto, niin siitä vaan.
    Saattaa opetellessa kulua aikaa ja rahaa, mutta …
    Hankintapuuna voi tietenkin yrittää puutavaran myyntiäkin, tuskin ostavat kuitenkaan alussa motomitalla.

    r.ritva

    Eipä nuita tukia ole tullut haettua.Joskus tuntui kankealle toiminnalle.Oisko pitänyt yhdistysten kautta hakea ja tietysti tuesta osuus sinne.Eikä käsittääkseni sitä muutoin olisi voinut hakea tai haku oli hankalaa.Tiedä häntä olenko väärässä mutta jos keskiverto metsänomistajan tiedot ovat tätä luokkaa niin kannattaako tukija pohtia.Tekee homman kun tuntuu et on hyvä.
    -Vielä kysyn tyhmänä,että kenen pussista tuokin tuki haetaan ja kuinka suuren organisaation paperia pyörittämään tarvitaan.

    Jovain

    Voisihan ne tuet hyvinkin hoitaa verottajan kautta vähennyksinä, ei tarvittaisi niitä käsittelijöiden armeijoita. Verottajalla ne jo ovat valmiina ja saataisiin samalla metsäpuolelle pesiytynyttä sääntelyä purettua.
    Tiedä sitten, laittavat vielä kiinteistöverolle ja maksattavat metsäomistajilla. Aina löytyy joku sossu ja hyvä perustelu sille, miten hyödyllistä on maksattaa metsänomistajilla.
    Kemera tuet, niin tarpeelliset ja hyödylliset kuin ne ovatkin, ovat lopulta häviävän pieni raha, verrattuna tulonsiirtojen ja sääntelyn vaivaamaan metsätalouteen.
    Ei metsänomistajien puunhankinta omista metsistään ja omalla kalustolla ole kiinni mistään koulutuksesta, ei se ole kiinni rahasta, kaluston hankkimisesta tai motomitan sallimisesta, eikä mistään muustakaan asetetusta rajoituksesta. Vaan on nimen omaan osoitus siitä ja vuosikymmeniä jatkuneesta sääntelystä, josta hyvästä esimerkistä käy. Eihän niitä motoja ole metsänomistajilla.

    A.Jalkanen

    Ei se ole sääntelyä vaan markkinataloutta, jos se saa urakat, joka halvimmalla pystyy tekemään.

    Jovain

    Urakoiden kilpailuttamisella, jolla tarkoitetaan tässä tapauksessa monopolin sisällä tapahtuvaa kilpailua, ei ole mitään tekemistä puuhuollon kilpailuttamisen kanssa. Puuhuollosta käytävään kilpailuun metsänomistajat eivät pysty vastaamaan. Siihen 10- 20 % markkinaosuus on riittämätön. Kysymys on enemmänkin sääntelystä ja siitä, miten tähän tilanteeseen on tultu ja miten metsänomistajat on onnistuttu pitämään puuhuollon ulkopuolella?

    Metsuri motokuski

    Ei muuta kuin koneita hankkimaan. Edelleen on hankintapuulle tarvetta kunhan vain sovitaan toimitusaika ostajan kanssa.

    Jätkä

    Mutta tuon hankintaketjun pitää olla kuuma, eli puun katkaisusta korkeintaan kaksi viikkoa, kun tavara on nielaistu tehtaalla tuuttiin.
    Siis kesäaikaan. Jäätyneen puun aikaan ei rajoituksia paljon ole.
    Varmasti teollisuus ostaa mielellään kaiken puun hankintahintaan, mitä asialliseen aikataulutukseen ja laatu huomioiden sille pystytään toimittamaan.
    Eikä se ole kalustosta kiinni. Meillä on jo nyt ylikapasiteettiakin ja kun urakoitsijalta loppuu firmassa työt, hän kyllä halukkaasti tulee ”Hankintapiiriin urakoimaan.
    Sama mies – samat koneet, maksaja eri.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 123)